3 FREDAGSTIPS

movies

The Best of Me – ♥

Watch this if you like: Nicholas Spark’s other movies, ”The Notebook”, ”Safe Haven” & ”Dear John” for example.

Åh, som jag väntat! Jag läste boken i somras och älskade den, visserligen älskar jag alla Nicholas Sparks böcker men denna var verkligen en utav de bästa. Den visades tyvärr inte på bio i Sverige och jag åkte hem från USA 3 dagar innan hade premiär där (!!) så jag har väntat och väntat på att den ska släppas och nu äntligen fick jag tag på den. Om jag ska vara helt ärlig så blev jag lite besviken, missförstå mig inte, den är underbar precis som alla hans filmer men det kändes som att de hade tagit bort många delar som var viktiga för historien. Jag är inte den som alltid blir besviken på filmer när jag läst boken utan jag har full förståelse för att man måste ta bort en massa detaljer och scener för att kunna göra det till film. Ta Safe Haven som ett exempel, jag älskade boken och tyckte att de gjorde filmen fantastiskt bra men här tyckte jag att de hade ändrat lite för mycket och tagit bort delar som gjorde att historien kändes ”vettig” och trovärdig. Hur som helst, det är ändå en underbar film och historia som måste ses av alla romantik-lovers out there! Har man dessutom inte läst boken så kommer ni säkert älska den.

Oh, I’ve waited for so long! I read the book this summer and loved it, I love all Nicholas Sparks books but this was really one of his best ones. They didn’t show it in the cinemas here in Sweden so I’ve waited and waited and now I finally got a hold of it. If I’m going to be totally honest I was a bit disappointed, do not misunderstand me, it’s a wonderful movie just as all his others but I think that they had removed to many important parts from the book. I’m not the kind of person who always says the movie is bad when I’ve read the book, I totally understand that they need to take a lot parts away to make it into a movie. Take Safe Haven as an example, I loved the book an thought that they did the movie really great but here they had changed too much so that it didn’t feel believable anymore. Anyway, it’s still a great movie that is a must-see for all you romance lovers out there! If you haven’t read the book I’m sure you are gonna love it. 

The Hunger Games: Mockingjay – 

Watch this if you like: The Hunger Games movies

Sist med något igen, haha, men den är ju ett måste på listan! Förra veckan kom jag äntligen iväg och såg tredje delen av Hunger Games-serien och ja, det finns ju inte så mycket att klaga på. Jag älskar verkligen dessa filmer mer och mer för varje film som kommer ut! Den första tyckte jag var okej, när jag såg den andra tänkte jag ”Oj, detta var ju faktiskt jättebra!” och nu när jag sett tredje är jag helt fast och kan knappt vänta på sista filmen. Antar att de flesta har sett filmen/filmerna men om inte är det ett måste oavsett filmsmak!

Last with something again, haha, but this is a must on my list! Last week I finally bought a ticket to see the third part of the Hunger Games series and well, there is not much to complain about there. I really love these movies more and more after every movie. When I saw the first one I thought it was okay, when I saw the second one I though ”Wow, this is actually really good” and now after I’ve seen the third one I can’t wait for the fourth. I guess almost everyone has already seen this but if not, it’s really a must!

White House Down – 

Watch this if you like: 21 Jump Street

Detta är väl egentligen inte riktigt min filmsmak men det var en bra pojkvänskompromiss! Jag tyckte att den var spännande, hade riktigt bra fart och så älskade jag Channing Tatum i en annan roll än vad jag vanligtvis sett honom i. Gillar man fart, fläkt och pang pang så är denna ett bra fredagsalternativ!

This isn’t really my type of movie but it was a great boyfriend compromise! I thought it was thrilling, had a great go and I loved seeing Channing Tatum in another role than what I’m used to see him in. If you like speed and pang pang this is the movie for your Friday night!

movie-tip

Läs även:

Förra veckans fredagstips

Förrförra veckans fredagstips

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Nyfiken på The Best of Me men kunde inte hitta den någonstans på de sajter jag brukar se på. Så vart hittade du den?

  Kram Sanna

  Sanna 2015-02-01 00:54:28 http://mammasvardag.se
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Som jag svarade här under så var det Jesper som fixade allt så vet inte riktigt men den är väldigt ny så ha lite tålamod så dyker den nog upp snart 🙂

   Kram

   Fanny Staaf 2015-02-02 14:24:31
   Svara
 • Vart kollade du på ”The best of me”? 😀

  Ellinor 2015-01-30 22:08:31
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Jag vet faktiskt inte då det var Jesper som fixade det! Men den är väääldigt, väldigt ny så hittar du den inte nu så är det nog bara att vänta någon vecka 🙂

   Fanny Staaf 2015-01-31 11:05:48
   Svara
 • måste se dom!

  diman 2015-01-30 10:53:53 http://nouw.com/dimand
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!