3 FREDAGSTIPS

movie-tips

The Good Lie – ♥♥♥♥

Watch this if you like: The blind side

Denna film har jag velat se länge så när jag såg att den äntligen hade kommit ut förra veckan så praktiskt taget kastade jag mig över den! Haha. Det är en riktigt fin (och supersöt) film som handlar om 3 pojkar som är de enda överlevande från sin by i Sudan efter en attack och lyckas ta sig till ett skyddsläger. Många år senare får de äntligen flytta till USA och där får man se hur konstig vår värld är i deras ögon och hur de sakta börjar vänja sig vid sina nya rutiner. Väldigt rörande och många gånger riktigt roligt. I en scen sitter en av pojkarna (då männen) på tunnelbanan och skalar en apelsin och när han är klar delar han den på häften och erbjuder utan att säga något kvinnan bredvid den ena halvan. Alltså, hur gulligt? Hahaha.

I’ve been wanting to see this movie for a long time so when I saw that it was finally released I practically threw myself over it, haha. It’s a really beautiful (and cute) movie about three boys who are the only survivors from their village in Sudan after an attack and manages to get to a secure camp. Many years later they finally get to move to America and then you get to see how weird our world is to them and how they slowly begin to get used to their new routines. It’s very moving and many times hilarious. In one scene one of the boys (men) is sitting on the subway, peeling an orange. When he is done he splits it in half and without saying anything  he offers one half to the woman sitting next to him. I mean, how cute? Hahaha. 

The Maze Runner – ♥♥♥♥

Watch this if you like: The Hunger Games

Jag vet inte riktigt hur jag hade förväntat mig att den här filmen skulle vara men den var ändå inte alls som jag tänkt mig. Den var för det första mycket bättre och hade mycket mer djup än vad jag förväntade mig. Det bästa med filmen tyckte jag var alla karaktärer som verkligen var olika varandra och alla bidrog med sitt. Jag tyckte väl att den var lite väl lik Hunger Games, men jag gillar ju de filmerna så jag sväljer det! Big like!

I don’t really know what I had expected this movie to be but somehow it wasn’t at all what I’d thought. First of all, it was much better than I had imagined and had more depth and meaning. The best part was the characters who were all really different and contributed with their own things and personalities. I thought it was a bit too alike Hunger Games, but I like those movies too so I’ll swallow it! Big like! 

What If – ♥♥♥♥♥

Watch this if you like: About Time

Jag gillade verkligen denna filmen! Det var en helt perfekt romantisk komedi med mycket värme och känsla i. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara typen av film då romantisk komedi är så brett men jag tyckte att den var väldigt lik ”About Time” i känslan så för er som gillar den tycker jag absolut att ni ska se den här! En lite mognare romantisk komedi kanske man skulle kunna kalla den. Jag ville hur som helst aldrig att den skulle ta slut så det är nog ett väldigt bra betyg! Det enda på minussidan är att jag har väldigt svårt att se Daniel Radcliffe som något annat än Harry Potter så jag satt hela tiden och väntade på att trollstaven skulle dyka upp i början men efter halva filmen hade jag vant mig, haha.

I really liked this movie! It was a perfect romantic comedy with a lot of warmth and feeling. I don’t really know how to describe the type of movie when romantic comedy feels so wide but I think it’s a bit like ”About Time” in the feeling so if you liked that movie you should really watch this one! A more mature romantic comedy could be a good description. Anyway, I didn’t want it to end so that’s probably something very good! The only negative thing is that I have a really hard time seeing Daniel Radcliffe as anyone else than Harry Potter so the first part of the movie I was waiting for that magic want to come out all the time but after a while I could let that go (kind of) haha. 

movie-tip

Enjoy your movie night!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Åh perfekt! Nu har jag lite filmer att se 🙂

  Önskar dig en bra lördag, kramkram

  Clara 2015-01-17 11:25:14 http://clarasandbergs.webblogg.se
  Svara
 • Jag älskar också What if. Underbar film! Dock håller jag med dig det där om Daniel Radcliffe, såg en skräckfilm med honom i huvudrollen och jag bara ”nej, det där stämmer inte”. 😉

  Lovisa 2015-01-17 02:21:53 http://lovisahjalmarsson.blogg.se
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Haha ja efter så många filmer är han verkligen Harry Potter! Får se om jag kanske släpper det om några år, men skulle inte tro det 😉

   Fanny Staaf 2015-01-18 17:31:06
   Svara
 • Älskar när du tipsar om filmer!!

  lisa 2015-01-17 00:43:16 http://nouw.com/lisabengtsson
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Vad kul att du tycker om det! 🙂 Jag älskar själv filmtips så tycker det är superkul att ni också uppskattar det 🙂

   Fanny Staaf 2015-01-18 17:31:45
   Svara
 • Vart kollar du filmer? hittar inte the good lie någonstans!

  Nellie 2015-01-16 19:48:45
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   Jag kollar på lite olika sidor men just denna var det Jesper som fixade fram så jag vet faktiskt inte, vet dock att den är väldigt ny så väntar du någon månad så kommer den säkert finnas överallt 🙂

   Fanny Staaf 2015-01-18 17:38:45
   Svara
 • Hej! Vart kollar du dina filmen? Kan inte hitta The Good Lie på någon svensk streamingsida, laddar du ner eller hur gör du? Svar gärna i en kommentar på bloggen eller på min mail, tack! 😀
  Älskar din blogg förövrigt, favoritbloggen! 😉

  Malin 2015-01-16 17:49:54 http://www.edvarsson.for.me
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Vad glad jag blir att du gillar bloggen, tack!! 🙂

   Jag brukar kolla på lite olika streamingsidor men oftast fixar Jesper fram filmerna och jag vet inte riktigt hur han går till väga då. The Good Lie är en väldigt ny film som fortfarande går på bio i Sverige så prova att ladda ner eller vänta lite så finns den säkert överallt snart 🙂

   Fanny Staaf 2015-01-18 17:40:35
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!