3 FREDAGSTIPS

movie-tips

If I Stay – 

Watch this if you like: Endless Love

Denna film var supersöt samtidigt som den var väldigt sorglig. Grundhistorien är lite samma stil som Endless Love, den handlar om två ungdomar, första kärleken och hur stor plats den tar i deras liv. Jag blir alltid så glad av sådana filmer, när man själv var i den åldern kändes det som att ens kärlek inte riktigt togs helt på allvar men nu vet man ju själv hur äkta det faktiskt är oavsett hur ung man är. Hur som helst, detta är en sådan typ av film som jag inte vill avslöja för mycket om men gillar man denna typ av film så är det absolut en femma!

This movie was super cute and at the same time really sad. The story is the same style as Endless Love, It’s about two teenagers and their first love. These kinds of movies always makes me happy because when I were their age I felt like no one really took my/our love seriously but now as an adult I know how real it was, no matter age. Anyway, this is the kind of movie you don’t want to know too much about before you see it but if you like these kinds of movies, it’s absolutely a five! 

Leap Year – 

Watch this if you like: Life as we know it, The Proposal

Det var länge sedan jag såg en ny film i den här stilen! De gamla ser man ju om och om igen men det var skönt med lite nytt. Ja, det är ju en sådan film som man klurar ut hur den ska sluta redan 5 minuter efter den har börjat ibland bara älskar jag sådant och det gör mig glad. Supermysig film med roliga karaktärer (älskar hur han tror att hon har döpt väskan till Louis bara för att hon säger att den är en Louis Vuitton) en massa värme och så älskar ju jag Irland och Skottland så omgivningarna är ju i mina ögon perfektion.

It’s been a long time since I saw a new movie in this genre! The old ones I see all the time but it was nice with something new. Yes, this is the kind of movie you know the ending to after you’ve watched it for 5 minutes but some times I just love that and it makes me happy. Really cosy movie with a lot of warmth and fun characters (love it when he thinks she named her suitcase Louis just because she says that it’s a Louis Vuitton) and then I love Ireland and Scotland so the setting is perfection in my eyes. 

The Normal Heart – 

Watch this if you like: What Maisie Knew

Detta är ingen typisk Fanny-film men den hade fått så himla många priser/nomineringar så jag var tvungen att se den. Och jag gillade den! Den handlar om 80-talet när AIDS först började bryta ut och drabbade homusexuella i USA och hur de dör en efter en och nästan ingen vill hjälpa dem eller ens ta reda på vad det är, hur det sprider sig och om det går att bota. Det är en otroligt stark historia som verkligen berör och det är otroligt många kända skådespelare som medverkar. Det var kanske två jag inte kände igen och då har jag räknat med alla kassörskor och busschaufförer också! Haha.

This isn’t a typical Fanny-movie but I’d heard so much about it so I just had to see it. And I liked it! It’s about the 1980 when AIDS just started to spread among homosexuals in the US and how they died one after the other an no one wanted to help them or even figure out what it was, how it spread and if they could cure it. It’s an incredibly strong story that really touched me and there are so many famous actors involved. There were like two I didn’t recognize and then I counted all the cashiers and bus drivers too! Haha. 

film-tip

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!