FANNY’S JULTIPS DEL 10 AV 12 – JULDUKNING

IMG_57242 IMG_58322 Sverige Julen 20153 IMG_57952 IMG_58702 IMG_58902

Min juldukning för i år! Tyvärr så fastnade den inte jättebra på bild..

Att göra en juldukning på bordet är en utav de roligaste pyntmomenten enligt mig, dessutom så är det ju ett ställe man spenderar mycket tid på under julen! Jag har satsar på en ganska enkel dukning i år med juligt naturtema, jag tyckte det passade så bra på det nya, mörka köksbordet. Tänk att jag faktiskt har pluggat dukningar, det känns ju helt galet att något så kul kan vara plugg. Hur som helst, här kommer 5 steg jag brukar följa när jag ska göra en dukning! 

English Translation // To create a table setting for christmas is one of my favorite things to do! It’s also important since it’s a place we spent a lot of time during Christmas. I chose a pretty simple styling this year with a christmassy nature theme. I thought it would look great on the new, wooden table. It’s crazy that I’ve actually studied table settings, I never thought studying could be to much fun! Anyway, here are 5 steps I usually follow when I set a table, click ”translate” above to read it in english! 

1. Bas – Välj vilken bas du vill ha. En heltäckande duk, en löpare eller något mer nytänkande? Jag valde granris eftersom att bordet är så fint i sig och jag ville inte täcka det för mycket.

2. Blommor/växter – Blommor gör att bordet känns levande och är en del jag varmt rekommenderar att ta med! Den klassiska centerpiecen är en bukett/arrangemang med blommor i mitten som också bidrar med höjd som ger ett finare reslutat. Här har jag dock istället valt att bara använda några små hyacinter och kompenserade för höjden med höga ljusstakar istället.

3. Ljus – Vad är ett dukat bord utan levande ljus? Välj om du vill använda ljustakar, ljuskoppar, lyktor, om du vill ha massor, några stycken eller minimalistiskt, välj färg osv. Jag tog två stora ljusstakar då jag tyckte det var finast men ville gärna ha mer lågor så jag fyllde ut med små ljuskoppar med värmeljus runt om.

4. Porslin och bestick – Bestäm vilka och hur många tallrikar, glas och bestick du ska ha. Tänk igenom vad som ska ätas och vad som behövs till det. Till julafton kanske man t ex. får lägga till ett snapsglas/glöggkopp och en sked till gröten?

5. Pricken över i – Dags att göra dukningen rolig och unik! Välj små extra dekorationer och gör något roligt med servetter och namnskyltar. Jag valde att dekorera bordet extra med röda äpplen, lägga ut en liten grankvist på varje tallrik för att skapa en helhet och ”knyta ihop” stylingen med mitten av bordet och sedan gjorde jag namnskyltar av presentettiketter och knöt fast dem med presentsnöre som en servettring. Möjligheterna är oändliga och detta är den roligaste delen av dukningen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hade varit kul om du gjorde fler bröllops inlägg 🙂

  Enna 2016-01-07 15:55:26 http://Weddingideas.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ennas kommentar.

   Eftersom att jag varken pluggar eller jobbar med det nu så blir det lite klent med inlägg men ska jobba på det 😀

   Fanny Staaf 2016-01-15 16:46:28
   Svara
 • Jag älskar bröllop och blev jätteglad nnär jag såg att du har en utbildning inom Wedding planning. Varför valde du just det jobbet? Kan man jobba som bröllops planerare i Sverige ?

  enna 2016-01-07 15:53:57 http://Sayeyeastofashion.blogg.se
  Svara
  • Svar på ennas kommentar.

   Hejsan! Jag valde det jobbet för att jag alltid har älskat att organisera och planera men jag vill även designa och skapa! Så det blev det perfekta valet 🙂 Det finns i Sverige också men det är fortfarande väääldigt litet tyvärr!

   Fanny Staaf 2016-01-15 16:47:27
   Svara
 • Åh! Satt precis och kikade på dukningsinspo på Pinterest och tänkte att jag måste kika in på din blogg för att se om jag hittar något. Skulle vara så kul om du även gjorde en inför nyår! Allt du gör blir ju verkligen till magi, så jäkla inspirerande Fanny!!

  Tuva Alicia 2015-12-21 22:55:12 http://www.itgirls.se/tuvaalicia
  Svara
 • I really like this Christmas decoration, it’s elegant and pretty 🙂 Each year I buy hyacinth to decorate my room.

  Elise 2015-12-19 19:35:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!