INGREDIENSER
6 dl strösocker
200 g smör
4 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 påsar (1g) mald saffran
Olja
Mattermometer
Bakplåtspapper
INSTRUKTIONER
1. Häll alla ingredienser i en kastrull, gärna en tjockbottnad, och låt smälta ihop under omrörning på medelhög värme.
2. Klä en ungsform med bakplåtspapper, jag använde en som var 30x20cm för jag ville ha ”höga” kolor. Olja in pappret lätt med raps eller majsolja så att kolorna blir lätta att få loss.
3. Håll koll på temperaturen i kastrullen med en mattermometer, när det är exakt 122 grader celsius tar du genast av kastrullen från plattan och häller kolasmeten i ungsformen. Låt svalna ca 15 minuter i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåpet för att svalna helt, jag lät min stå över natten.
4. Skär kolorna i bitar och rulla in i bakplåtspapper. Förvara i kylskåp eller rumstemperatur, en vinkällare eller annat svalt rum är perfekt!
Kokar för fullt just nu! Smakade på röran och den smakade himmelskt! Ser fram emot att kolorna ska ha svalnat och stelnat. Tack för receptet! 🙂
Åh vad roligt att du testar dem! Tror inte att du blir besviken 🙂
Hej Fanny, kan man få köpa ngt av dina saker ”utanför” Tradera? Jag har i helgen mejlat dig ang detta utan svar… Kan mötas upp i Stockholm nästa vecka!
Hej Anna! Jag har svarat på ditt mail, hoppas du har sett det 🙂
Hej!
Hur får du kolorna sådär fina och raka? Mina blir alltid i olika form 😉
Kram
Hejsan! Jag bara skär dem rakt, haha 🙂 Kram!
NYÅRSKLÄNNING! Panik. Vill känna mig extra fin och inte för naken (tunna band och bara armar). Behöver tips i massor!
Haha ojsan, så kan vi ju inte ha det! Ska se om jag kan få ihop ett inlägg om det snarast 🙂