MINA 10 FAVORITRESEMÅL: LOS ANGELES

uIMG_0945 .

About Los Angeles

Jag puttade faktiskt ett annat resemål från listan för att kunna klämma in denna nyfunna favorit! Vår resa till Los Angeles var verkligen fantastiskt och det jag älskade med att åka just hit är att man kan få ut precis vad man vill av resan. Man kan göra det till en shoppingresa, sol och badresa, sightseeingresa, festresa eller som vi gjorde: En salig blandning av allt! Staden har fantastiska stränder, grymma restauranger, häftiga rooftopbarer, lyxiga utomhusmalls och fler sevärdeter än vad man hinner med på flera veckor. Här kan man verkligen vakna på morgonen och fråga sig själv: ”Vad känner jag för idag?”. Vi flög dit med Norwegian och fick biljetter utan mellanlandning för 5500/person tur och retur. Jag tyckte att det var ett riktigt kap!

I actually took a destination off the list to be able to squeeze this new found favorite in! Our trip to Los Angeles was truly amazing and the reason I loved to go there is that you can get exactly what you want from the trip. You can make it a shopping trip, sun and bathing trip, sightseeing trip, party trip or as we did: A mix of everything! This city has great beaches, awesome restaurants, cool rooftop bars, luxurious outdoor malls and more sightseeing than you have time for in several weeks. Here you can wake up in the morning and ask yourself: ”What do I feel like doing today?”. We flew with Norwegian.

los-angeles1

Where to stay

Vi valde att bo i Beverly Hills då vi hade lite dålig koll på områden och ville vara säkra på att vi hamnade på ett bra ställe. Nackdelen är att de flesta restauranger som man når till fots är väldigt dyra men fördelarna är att allt är rent och fräscht, känns tryggt och det är nästa till allt. Hotellet vi bodde på heter The Crescent som är ett litet men väldigt mysigt och snyggt designat hotell. Rekommenderar detta om ni ska åka hit!

We chose to stay in Beverly Hills because we didn’t know much about the other areas and wanted to be sure that we ended up in a good place. The downside is that most restaurants here are very expensive but the benefit is that everything is fresh and clean, it feels safe and it is close to everything. The hotel we stayed at is called The Crescent which is a small but very cozy and nicely designed hotel. I really recommend this!

What to do

Som sagt så finns det mijontals saker att göra i Los Angeles men mina favoriter är absolut att bila till Las Vegas, bara själva resan dit är en upplevelse och staden borde vara på allas måstelistor! Sedan älskade jag att powerwalka i Hollywood Hills, hänga på stranden i Malibu, Shoppa i The Grove, besöka Universal Studios & Knott’s Berry Farm (stor nöjespark med en massa berg och dalbanor en bit utanför Los Angeles) och äta frukost på Ace Hotel. Mer tips på matställen och vad man kan göra hittar ni i min guide HÄR. 

Like I said, there are a million things to do in Los Angeles but my favorites are definitely to take a roadtrip to Las Vegas, only the trip there is an experience and the city should be on everyone’s bucketlists! Also I loved to powerwalk in Hollywood Hills, hang on the beach in Malibu, do some shopping at The Grove and have breakfast at Ace Hotel. You’ll find more tips on places to eat and what to do in my guide HERE.

los-angeles2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Fanny!! Jag min kompis ska åka till USA och vi vill också åka bil mellan LA – Las vegas. Vi undrar hur ni hyrde bilen? vilket företag hyrde ni av? Var det några speciella regler? Måste man ha haft körkort ett visst antal år? osv. 😀

  Linda 2014-11-04 15:59:35
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!

   Vad kul, det tycker jag absolut att ni ska göra! Vi hyrde vår bil via Dollar (bokade från Sverige och hämtade upp den på flygplatsen). Det är inget krav på hur länge du ska ha haft körkort men är du under 25 får man betala en extra försäkring.

   Ha en superhärlig resa!

   Fanny Staaf 2014-11-04 17:01:30
   Svara
 • Hej! En fråga, hur gjorde ni när ni tog er runt till olika ställen i LA? Från vad jag har förstått är det ganska utspritt. Vet inte heller om LA-trafiken är något som man vill ge sig ut i själv när man inte är så van vid så många bilar och hur man hittar. Taxi känns lite dyrt och LA har väl inte något bra kollektivsystem heller, eller är jag helt ute och cyklar där?

  Jasmine Karlsson 2014-11-02 19:08:49
  Svara
  • Svar på Jasmine Karlssons kommentar.

   Hej Jasmine!

   Vi hyrde bil som vi hade hela resan då precis som du säger, Taxi är dyrt och kollektivtrafiken är inget vidare. Att vi hyrde bilden var verkligen det bästa vi hade kunnat göra då vi fick ut säkert 5 gånger mer av resan än vad vi hade fått annars men som sagt så är det ju en del trafik i och med att det är en storstad så om man känner att det är obehagligt så ska man självklart inte göra det. Vet dock inte hur andra gör då, men kollektivtrafiken fungerar ju alltid även om den äter upp mycket av tiden.

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-11-02 19:15:20
   Svara
 • Hej,
  Har nyligen hittat din blogg och är så glad att ngn delar mitt intresse med mode samt växter å blommor (och inredning) Så kul!! Älskar det!

  J 2014-11-02 11:47:35
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Gud bad kul att du ”känner dig hemma” här, det gör mig superglad att ha sådana läsare som brinner för samma saker! 🙂

   Fanny Staaf 2014-11-02 19:18:11
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!