LOS ANGELES GUIDE

restaurants

1. Peninsula

En rooftop restaurang ovanpå ett hotell i Beverly Hills med spännande meny och fantastisk service. Det finns även en riktigt lockande pool där uppe men den är tyvärr bara till för hotellgäster. Vad du inte ska missa när du är där? Deras vattenmelon och fetaostsallad till förrätt. Mums!

2. Market City Caffe

En enklare italiensk restaurang i Burbank med supermysig inredning, bra service och fantastiskt god, hemlagad pasta. Priserna här är väldigt bra, vilket annars kan vara ganska svårt att hitta vid middagstid i LA. Kombinera gärna ett besök här med en biokväll på biografen i gallerian längre ner på gatan.

3. Ivy at the shore

En trevlig restaurang precis vid strandpromenaden i Santa Monica som är mysigt inredd på något slags mormors/Hawaii vis. Direkt när vi kom dit fick vi gratis champagne och ett supermysigt bord på utsidan. Vad du inte ska missa när du är där? Deras fishtacos med svärdfisk eller räkor.

4. Perch

En av LA’s mest populära restauranger, så boka i tid! Minst en vecka innan om du vill vara på den säkra sidan. Vi hade bokat ett bord men fick ändå vänta 40 minuter innan vi fick sätta oss, men om det var värt det! Denna fantastiska utsikt över upplysta Los Angeles tillsammans med bra musik och underbar mat är svårslaget. Vad du inte ska missa när du är där? Ostbrickan till förrätt, inte efterrätt.

5. La Piazza

Bra lunchställe om du är i The Grove (läs mer under ”Shopping”)! Italienskt ställe med mysiga uteserveringar både uppe på en balkong och nere på en terass, goda sallader och pastarätter, trevlig personal och fin utsikt både över torget och bästa stället för kändisspaning. Känns väldigt lyxigt med tanke på de helt okej priserna!

shopping

1. The Grove

Att shoppa i The Grove är som att shoppa i en nöjespark. Det kändes hela tiden som att man var på Disneyland eller liknande med musiken, alla små fina fontäner och miniparker, tåget som åker runt osv. Supermysigt! Här hittar du de flesta butiker från budget till mellan, bra restauranger och en riktigt mysig shoppingkänsla. Jag är så nyfiken på hur det är där på julen, jag kan tänka mig att det är winter wonderland!

2. Rodeo Drive

På Rodeo Drive hittar du bara det absolut bästa av det bästa och även fast det kanske inte passar din plånbok så är det ett måste att bara åka hit, strosa runt och titta. Vackrare shoppinggata tror jag inte man kan hitta! Vi bodde bara två gator ifrån så vi var här nästan varje dag på ett eller annat sätt.

3. Westfield Beverly Hills

Detta Westfield är en utomhus galleria där du går runt på små söta gator. Riktigt härligt, fint och med lyxkänsla. Alla bänkar har dynor, snabbmatsställerna är som vanliga lunchställen och du hittar de flesta butikerna här.

4. Citadel Outlet 

De flesta som åker till USA vill ofta besöka en outlet. Denna har nästan alla butiker man kan önska sig, och det känns rent och organiserat, inte sådär kaosigt som det kan vara på outlets ibland. Favoriterna med bäst grejer var Michael Kors, Adidas och Steve Madden.

breakfast

1. Figaro Cafe

Figaro är ett franskt café i Los Feliz som sägs ha en av de bästa frukostarna i staden och vi blev inte besvikna. Stämningen är känns mysig, personalen bryter på franska och menyn är lång. Vad du inte får missa när du är här? Deras crepes (inte lätt att få tag på tunna pannkakor annars) och deras varma choklad med grädde. Kan vara den godaste grädden jag någonsin smakat, och då är jag något utav en gräddexpert! Haha.

2. Bottega Louie

Bottega är ett frukostsälle av toppklass där du beställer exklusiva frukosträtter från en meny. Här hittar du även bakelser i massor och allt är lite frankrikeinspirerat. Inredningen är ljus och mycket guld och marmor.

3. Ace Hotel

Bästa, bästa Ace. Vilket ställe! Så snyggt inrett, fantastisk mat och så himla härlig atmosfär. Jag ville bara ta min dator och flytta in här, sitta och blogga vid ett guldbord och dricka grapefrukttet för alltid. Öppna i Stockholm tack! Vi hann aldrig prova lunchen men jag har hört och läst att den ska vara lika bra. Vad du inte ska missa när du är här? Avocadotoasten, granolan med grekisk yoghurt och färska bär (!!!) och ricottapannkakorna med honeycomb butter.

hotel

The Crescent Hotel Beverly Hills

Hotellet vi bodde på hette The Crescent och låg bara några gator från Rodeo Drive, mitt i Beverly Hills. Allt i området är verkligen fint och i toppklass vilket alltid känns tryggt när man ska bo på ett nytt ställe. Hotellet är väldigt litet, likaså rummen, men allt är av bra kvalitet, snyggt designat, personalen är trevlig och hjälpsam och de har en stor terass där man kan äta frukost, ta en drink eller äta middag. Det är läget som sagt super, det finns parkering om man har en bil och sängarna är sköna. Jag kan absolut rekommendera The Crescent, åker jag tillbaka till LA så vill jag bo här igen.

beaches

1. Venice Beach

Venice Beach är en superlång och superbred strand och är väl en av Los Angeles mest välkända. Hit åker man om man vill ha allt det där som är typiskt med LA. Sand så långt ögat kan nå, utomhusgym, cykelbanan mitt på stranden, mycket folk, surfare och alla små livvaktsstugor. Minst en dag tycker jag absolut att man ska spendera här, mest för att uppleva känslan!

2. The Standard

På The Standard Hotel finns en rooftop pool som nästan alltid är tillgänglig även för folk som inte bor på hotellet, mot en liten peng. Här kan du bada med utsikt över hela downtown eller hänga i en solstol med en drink i handen. Det är dock en bra idé att ringa till hotellet och fråga om den är öppen först för ibland är det bara hotellgäster som gäller eller så är den bokad för event och liknande.

3. Paradise Cove

Paradise Cove är en strand i Malibu där du betalar inträde. 40$ per bil eller 20$ per person om man kommer utan bil. Sedan kan man hyra dubbelsolsängar och annat som är bra att ha på stranden. Detta besök kan alltså bli en dyr historia men då får man även lugnet, en ren strand, nära till restaurang, en solsäng med parasoll, toaletter och omklädningsrum osv istället för bara sand och vatten. Restaurangen serverar även sina drinkar ur vattenmeloner, ananaser och kokosnötter, och det är ju aldrig fel?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tack för en fantastiskt bra utformad guide! Längtar tills att få prova många av de ställen du rekommenderat

  Josefine 2015-07-23 13:01:41
  Svara
 • Åh kanske ska åka dit någongång nästa år så denna guiden var super!! 🙂

  maria 2014-11-02 11:32:16 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Hej! Jag är modestuderande på University of Ulster och jag söker deltagare till en marknadsundersökning om svenskt mode som är del av mitt examensarbete. Ni hittar undersökningen här: http://bit.ly/ZQXgte Det är helt anonymt och tar bara ett par minuter. Alla svar uppskattas!

  Siri 2014-10-15 10:22:29
  Svara
 • Även om jag inte vet när jag ska åka så kommer jag åka någong gång. Så tack, detta uppskattas! Jag tycker om när du kommer med mini-guider! 🙂

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Paulina 2014-10-14 19:10:00 http://hundredkitchenstories.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!