MINA 10 FAVORITRESEMÅL: SINGAPORE

IMG_66182 .

About Singapore

Nu är jag tillbaka med mina resemålstips igen efter en liten paus och detta är utan tvekan en av mina absoluta favoriter. Singapore är ett helt fantastiskt land/stad som har så himla mycket att se och en mix av allt, både när det kommer till vad man kan göra och se och invånarna där. Det finns inget som är typiskt för att vara från Singapore, det är en salig mix från alla världens hörn men med tanke på läget så är det givetvis mest asiater. Singapore är som många säkert har hört fantastiskt rent och det mesta är av toppklass. Att hitta en bra restaurang, ett lyxhotell, bra shoppingcentrum eller en snygg konstgjord strand att ligga på så finns det många att välja bland. Jaf har varit i Singapore två gånger, en gång med en vän då vi bodde i hennes pappas lägenhet och en gång på pressresa med ett gäng andra nordiska bloggare då vi hade ett fullspäckat schema och verkligen fick uppleva det absolut bästa som Singapore har att erbjuda.

Now I’m back with my travel tips again after a little break and this is without a doubt one of my absolute favorites. Singapore is a truly amazing country/city that has much to offer and a mix of everything, both when it comes to what you can do and see and the residents there. There is no one who’s typical to be from Singapore, it is a mix from all corners of the world but given the location, it is of course most Asians. Singapore is really clean and most of the city is top-notch. Finding a good restaurant, a luxury hotel, good shopping center or a beach to lie on is never a problem. I’ve been to Singapore twice, once with a friend when we lived in her father’s apartment and once on a press trip with a bunch of other Scandinavian bloggers when we had a full schedule and really got to experience the absolute best that Singapore has to offer.

singapore

Where to stay

Första gången jag var i Singapore bodde jag som sagt i min väns pappas superfina lägenhet. Andra gången bodde jag på Park Royal at Pickering som är lite pricey men sååå himla fint och värt det. Fantastiska rum, en stor pool, snygg design och den bästa frukostbuffén jag någonsin ätit. Jag rekommenderar detta hotellet varmt och kommer absolut bo där när jag åker tillbaka! Här kan ni läsa ett inlägg där jag la upp bilder från mitt rum.

Like I said, the first time I was in Singapore I lived in my friend’s dad’s super nice apartment. The second time I stayed at Park Royal at Pickering which is a bit pricey but sooo amazingly nice and so worth it. Amazing rooms, a large pool, great design and the best breakfast buffet I’ve ever had. I recommend this hotel warmly and will definitely stay there when I go back! Here you can read a post where I put up pictures of my room there.

Places to visit

Jag ångrar verkligen att jag inte gjorde en guide när jag kom hem från Singapore andra gången, jag hade ju fått uppleva så mycket fantastiska platser! Nu har jag tyvärr inte allt lika färskt i minnet längre men jag tänkte ändå tipsa om det bästa som jag fortfarande kommer ihåg. Vill man sola och bada har Singapore ön ”Sentosa Island” som är deras ”Island of fun” (se mitt inlägg om det här). Här hittar du allt från vita stränder och mjöligheten att bada med delfiner till gocart och segway, bra lunchställen och utkikstorn. Vill ni shoppa rekommenderar jag ION på Orchard Road, vill ni festa eller kanske bara ta en drink med en fantastisk utsikt rekommenderar jag 1 Altitude (se mitt inlägg här), vill ni äta riktigt god fisk och skaldjur rekommenderar jag ”Long Beach” och vill ni se en riktigt häftig sevärdhet så rekommenderar jag ”Gardens by the bay”.

I really regret that I didn’t make a guide when I came home from Singapore the second time, I had experienced so many amazing places! Now I don’t have everything that fresh in my mind anymore, but I still thought I’d tell you of some favorites that I still remember. If you want to sunbathe and swim, Singapore have a island called ’Sentosa Island’ which is their ”Island of fun” (see my post about it here). Here you will find everything from white beaches and dolphins to go-cart and segway, good lunch places and watchtowers. If you want to go shopping I recommend ION Orchard Road, if you want to party or just have a drink with a great view, I recommend 1 Altitude (see my post here), do you want to eat really good seafood, I recommend ”Long Beach” and if you want to see something out of the ordinary I recommend ”Gardens by the Bay.”

singapore2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh dit vill jag åka! 🙂

  Elsa 2014-10-05 15:13:05
  Svara
 • Hej fina fina Fanny!
  Vill börja med att säga att jag är totalförälskad i din blogg, löööv it!
  Någon som jag verkligen hade tyckt varit kul(antar att jag inte är ensam om denna ide) är ifall du skulle vilja göra ett videoinlägg någon gång 🙂
  Kanske favoriter ur garderoben eller något heeelt annat! Spelar ingen större roll, men hade varit kul att höra din röst(creepy) och så!

  Kram Josefine

  Josefine 2014-10-05 12:29:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!