5 STEPS – HOW TO MAKE YOUR OWN BOUQUET

IMG_93692(2)

Det är flera av er som har bett om fler tips kring blommor så här kommer en liten tutorial med 5 steg på hur man på ett enkelt sätt kan binda sin egen bukett. Köper man snittblommor i buntar och binder en egen bukett brukar man komma undan med minst halva priset. Dessutom är det ju så mycket roligare med en bukett som man har bundit själv. Lycka till!

There are some of you who have asked me for more tips about flowers so here’s a little tutorial with 5 steps on how to easily make your own bouquet. If you buy cut flowers in bunches and make your own bouquet you usually get away with less than half the price. Besides, it’s so much more fun with a bouquet that you have made yourself. Good luck!

1. Välj ut blommor 

När du väljer blommor så ska du självklart välja det du tycker är finast men det finns även några saker som är bra att tänka på, antalet är ett av dem. Det är mycket lättare att binda en jämn och fin bukett om du har ojämnt antal av varje blomma. Så vill du ha t ex. vita rosor i är det bra att ta 3, 5, 7 eller 9 stycken. Något annat man kan tänka på är att välja några ”hela” blommor som rosor, pioner och liljor och några ”fluffiga” som fyller ut bra. Exempel på detta är Chryss och Brudslöja. När det kommer till färger så brukar jag hålla mig till tre, det ger buketten djup utan att göra den för rörig.

When choosing flowers you should of course choose the ones you like the most but there are also some things that are good to keep in mind, the number of flowers is one of them. It is much easier to make a beautiful bouquet if you have an uneven number of each flower. So do you want white roses for example it is good to take 3, 5, 7 or 9. Something else you can keep in mind is to select some ”whole” flowers such as roses, peonies and lilies and a few ”fluffy” ones that fills out. Examples are Chryss and Bridal Veil. When it comes to colors, I usually stick to three which gives the bouquet depth without making it cluttered.

2. Blada av 

Detta har jag skrivit förut, det är väldigt viktigt att man tar bort alla blad från stjälkarna som riskerar att hamna under vattenytan i vasen. Gör detta innan du binder buketten! Försök även att behålla så många taggar på rosorna som möjligt då det gör att de håller längre.

I have written this before, but it is very important that you remove all the leaves from the stems that would be placed under the water in the vase. Do this before you make the bouquet! Also, try to keep as many thorns on the roses as possible because it makes them last longer.

Bloggbilder hv145(2)

3. Bind i spiral

Dags att binda! Utbildar man sig till florist så får man lära sig att ”binda i spiral” vilket innebär att man hela tiden korsar blommorna lite åt samma håll. Så när du lägger till en blomma i buketten så lutar du snett åt vänster så att den ”korsar” de andra stjälkarna i början. Efter ett tag kommer det dock bli ett mönster och blommorna blir väldigt lättplacerade. Var noga med att alltid lägga blommorna åt samma håll. Kolla också på buketten uppifrån ibland då det gör det lättare att se hur du ska lägga blommorna för att få en snygg utspridning på dem. Undvik alltid att lägga två likadana blommor för nära varandra.

Time to make the bouquet! When you’re a florist you learn to ”bind in spiral” which means that you are constantly crossing the flowers a little in the same direction. So when you add a flower in the bouquet you lean it a little bit to the left so that it ”crosses” the other stems in the beginning. After a while, however, it will become a pattern and the flowers will be very easy to place. Be sure to always put the flowers in the same direction. Also check the bouquet from above sometimes because that makes it easier to see where to add flowers. Avoid adding two flowers that look alike too close together.

Bloggbilder hv144(2)

4. Bind ihop

Bind ihop buketten med ett snöre där alla stjälkar korsas och buketten är som smalast. Vira snöret några varv runt buketten innan du binder fast ordentligt.

Tie the bouquet with a string where all stems are crossed and the bouquet is at it’s narrowest. Wrap the string a few times around the bouquet before you tie firmly.

5. Snitta och korta av

Det är väldigt viktigt att snitta blommorna och att göra det sist. Det tar 2 minuter från att en blomma kommer upp ur vattnet tills dess snitt har torkat och blomman får svårt att suga vatten. Jag brukar först klippa av stjälkarna med en sekatör så att de blir lika långa och sedan snittar jag dem ca 5 cm. När du är klar med alla stjälkar stoppar du den snabbt i kallt vatten med snittblomsnäring i. Dags att njuta av din bukett! Byt gärna ut vattnet och ge alla blommor nya snitt efter ett par dagar för bättre hållbarhet. Läs mer om mina tips för snittblommor här. 

It is very important to cut the flowers. It takes 2 minutes from when a flower comes out of the water until the incision is dry and the flower can’t drink water. I tend to first cut off the stems with secateurs so that they are of equal length and then I cut them about 5 cm. When you are done with all the stalks, quickly put it in cold water with cut flower food in. Time to enjoy your bouquet! Change the water and give the flowers new cuts after a couple of days for better durability. Read more about my tips for cut flowers here.

IMG_96032

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!