I’M STARTING MY OWN COMPANY!

wed4

Okej, så mitt slutmål med min utbildning och det jobb jag gör som bröllopskoordinator har alltid varit att starta mitt egna företag hemma i Sverige. Inte för att jag alltid velat starta eget, jag vet med mig att det är extremt hårt jobb, många misslyckanden, allt ansvar, mycket krångel runt omkring osv men jag vill verkligen göra det här på MITT sätt. Under min tid i New York och här i Australien har jag stött på så många wedding planners som är slarviga, som inte ger allt och som har dålig smak (missta mig inte, det finns massor av superduktiga också!) och det gjorde mig ännu mer peppad på att göra det här på egen hand, och göra det bättre. Jag är medveten om att Sverige är en extremt svår marknad och jag hade egentligen tänkt vänta många år till innan jag startade upp men så kände jag bara, varför vänta? Jag är redo att flytta hem till Sverige efter flera år utomlands nu och jag är så otroligt taggad på att starta upp det här företaget! Tiden kommer ju passera ändå och jag har ju alltid sagt hur viktigt det är att följa sina drömmar och skapa sin egen lycka.

Så, i början av 2017 kommer jag börja jobba med mitt egna företag som event och bröllopskoordinator! Det här har tagit upp 99% av mina tankar de senaste månaderna sedan jag bestämde mig och jag kan inte låta bli att börja skissa på logga, budgetmallar och idéer till hemsida och marknadsföringsmaterial. Jag har faktiskt redan några bröllop för nästa sommar på G! Inget som är helt säkert än dock. Igår satt jag hela dagen och gjorde ett bokslut till mitt andra företag för bloggen. Tidigare år har jag betalat en revisor för att göra det men med mitt nya företag kommer inte de pengarna finnas i början så jag tänkte att det var lika bra att börja öva!

Jag har mött många skeptiker hittills men jag tror på mig själv och jag tror på att marknaden i Sverige snart kommer att mogna för det här. Friskt vågat, hälften vunnet! Jag har inga illusioner om att detta kommer bli en enkel resa utan jag gör det för att det är min dröm, för att jag vet att jag är riktigt bra på det och jag är 100% redo att jobba stenhårt och ge allt i många, många år framöver. Jag älskar varenda sekund och del av att jobba med bröllop och event så det känns bara otroligt roligt! Jag kan knappt vänta på att få uppfylla folks drömmar om deras stora dag(ar). Även fast jag vill börja nu nu nu så ska jag verkligen ta vara på den sista tiden här i Australien, suga åt mig allt och finslipa på alla mina kunskaper.

Det känns enormt roligt att äntligen få dela detta med er! Jag hade egentligen tänkt vänta ytterligare några månader men hallå, varför skulle jag göra det egentligen? Nu kan jag ju dela mer av mina tankar och så! Tack för er tid och en massa kramar till er ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
60kommentarer
 • Otroligt! Har du tänkt på att kan du göra detta utomlands eller är det bara frågan om bröllop i Sverige? 🙂

  Tove 2016-04-17 18:15:21
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Absolut, om någon vill ha hjälp med ett destination wedding så gör jag givetvis mitt bästa för att hjälpa dem 🙂

   Fanny Staaf 2016-04-19 06:43:50
   Svara
 • Wow, grattis!!
  Genom att ha följt dig i några år på bloggen är jag övertygad om att detta kommer gå jättebra. Helt rätt beslut av dig.
  Lycka till! 😀

  Hannah 2016-04-16 08:45:21 http://nouw.com/hannahradtke
  Svara
 • Åh vad roligt!! Det tror jag kommer bli perfekt, du är ju så duktig! 🙂

  {"author":"Lovisa" 2016-04-12 21:57:41
  Svara
 • Vilken fantastisk idé, jag tror verkligen att bröllopsindustrin kommer att växa i Sverige så grymt av dig att satsa på det innan så många andra kommit på det.
  Lycka till och tack för en underbar blogg. KRAM

  Rebecka 2016-04-12 03:38:21
  Svara
 • Wow!! Kör på!!!!!! Har några år kvar tills bröllop är aktuellt, men då!!! 😀 Du känns som den perfekta bröllopskoordinatorn!!!

  Lisa 2016-04-11 20:21:32
  Svara
 • Wow vad roligt!! Så glad för din skull! Både att du verkligen hittat det du vill jobba med, men också att du har en dröm du är påväg att uppfylla framför dig!

  Moa Håkansdotter 2016-04-11 15:11:54 http://moahakansdotter.vione.se
  Svara
 • Asså wow wow WOW!!!! Jag har sett vad du gjort hitils, och ifall jag nånsin gifter mig så kommer jag vilja ha din hjälp! Jag är så glad för din skull att du vågar gå efter dina drömmar! Kram

  Emma 2016-04-11 10:05:43
  Svara
 • WOW så spännande och häftigt! Din ambition och talang är grym så du kommer klara det galant, utan tvekan. Jag kör eget som bröllopsfotograf och det är det absolut bästa (och stundvis jobbigaste) jag gjort i mitt liv!! Stort lycka till!

  Kajsa 2016-04-11 09:45:48 http://kajsacharlotta.se
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Åh vad roligt med någon annan i branchen! Tror jag skickar iväg ett mail till dig snart 😀

   Fanny Staaf 2016-04-13 05:51:26
   Svara
 • WOW! Gud vad kul! 😀 Då vet jag var jag ska höra av mig när det är dags, även om det nog dröjer några år 😉 hihi.

  Mathilda 2016-04-11 09:35:47
  Svara
 • Men gud vad roligt!!! Blir så glad och inspirerad när du väljer att strunta i Sveriges alla normer och bara köra ditt race. Du kommer lyckas det vet jag 😀

  Lina 2016-04-11 09:34:38
  Svara
 • Hur grym är du då kompis!! du är bääääst! <3

  Frida 2016-04-11 09:11:50 http://www.fridabengtsson.com
  Svara
 • Åh vad roligt!! Jag håller också på att starta eget precis. Så himla pirrigt, men också SÅ kul! 🙂 Lycka till!

  Sanna 2016-04-11 06:39:37 http://www.sannalarssons.devote.se
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Vad roligt med en till som startar eget! Det är ju en lång och krånglig väg men sååå roligt. Stort lycka till till dig!!

   Fanny Staaf 2016-04-13 05:52:53
   Svara
 • Grattis Fanny! I wish you all the best for this new adventure 🙂

  Elise 2016-04-11 03:36:30
  Svara
 • Gud vad jag blir glad för din skull!! Så roligt. Hoppas och tror att det kommer gå lysande.

  Wilma 2016-04-10 21:56:37 http://Nouw.com/wlindholm
  Svara
 • Åh vad roligt! Grattis och lycka till! Kommer garanterat att anlita dig om jag får förmånen att gifta mig 😀

  Fanny 2016-04-10 20:53:12
  Svara
 • Grattis till beslutet, det låter som ett fantastiskt roligt projekt! Din blogg är alltid inspirerande att läsa! 😀

  Meg 2016-04-10 19:57:25 http://-
  Svara
 • Åh vad härligt! Stort lycka till, tror du kommer klara det superbra! Mycket arbete såklart men tror du kommer lyckas. Är själv riktigt sugen på att arbeta för mig själv och därför ska det bli superintressant att följa dig nu, dela med dig av så mycket som möjligt! Haha 😀

  {"author":"Paula" 2016-04-10 19:52:26 http://Paulajacobsson.se
  Svara
 • Gratulerar till ditt hårda arbete och att det ger så konkret frukt just nu 😀 😀 Lovely!

  Ljuva Julia 2016-04-10 19:42:43 http://ljuvajulia.blogg.se
  Svara
 • Oh my god! This is so exciting and I am so happy for you! Especially because when I get back home in fall, I want to start working on my own company (even though it will be a coffee shop) as well so it will be great to follow your journey too! You are very talented, I know you’ll do amazing. Keep it up, I love your blog 🙂

  Veronika 2016-04-10 19:35:16 http://theblondewaffle.blogspot.cz
  Svara
 • Men gud vad kul! Grattis! 😀 Ska bli riktigt spännande att läsa om detta. Är det någon som ska klara av att bli etablerad och framgångsrik på detta i Sverige så måste det ju vara du! Den dagen jag gifter mig så hoppas jag att det är du som har varit med och planerat/styrt upp mitt (och självklart min sambos, haha) drömbröllop, LÄNGTAR!!

  Isabelle 2016-04-10 17:59:21 http://bellerina.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Tusen tack för din superfina kommentar Isabelle, you made my day! Och ser fram emot att höra från dig i framtiden 😉

   Fanny Staaf 2016-04-13 05:56:40
   Svara
 • Grymt spännande och roligt! Vem skulle inte vilja ha en bröllopskoordinator, och framförallt en som du?! Önskar dig all lycka till, ska bli kul att få ta del av detta från idé till förverkligande. Kram!

  Linda 2016-04-10 17:32:20
  Svara
 • ÅH VAD KUL STORT GRATTIS TILL DIG!!
  Så glad att verkligen tar steget och förverkligar din dröm:) Du är en sådan inspiration för mig, TACK!
  I framtiden när jag hittat den rätta och det är dags för dagen med stort D, då ska jag verkligen vända mig till dig. Så länge du tror på dig själv så finns det inget som stoppar dig!!
  Massor av kramar till fina, fina du!

  Rebecca 2016-04-10 15:52:13
  Svara
 • Åh vad fantastiskt roligt för dig!! Tror du kommer bli en otroligt bra bröllopskoordinator, då du har en helt otroligt bra smak och känsla! Du inspirerar stort och verkar vara en så himla fin och jordnära människa, fortsätt med det du gör, jag önskar dig stort lycka till, och hoppas du orkar fortsätta, trots alla motgångar du kommer stöta på på vägen. Har läst din blogg länge, men aldrig kommenterat, men kände att jag ville göra det nu. Stor kram!

  Mia Glanz 2016-04-10 14:37:14
  Svara
  • Svar på Mia Glanzs kommentar.

   Hej Mia!

   Så härligt att du kommenterade för första gången! Tack för din jättefina kommentar, det värmer verkligen i hela kroppen och jag är så glad att jag har så otroligt fina läsare!

   Fanny Staaf 2016-04-13 05:58:42
   Svara
 • Åh grattis! Är säker på att det kommer bli grymt bra! Kram<3

  Wilma 2016-04-10 14:25:11
  Svara
 • Vad roligt att höra! Det kommer gå bra för dig Fanny! Om jag gifter mig så kommer jag att anlita dig 🙂 Kram

  {"author":"Elin" 2016-04-10 14:06:57
  Svara
 • Ååå vad roligt!! Då ska jag verkligen sikta på att anlita dig i framtiden ! Stor kram o lycka till!

  Nicole 2016-04-10 13:48:10 http://Nwistrand.forme.se
  Svara
 • Oooh vad glad jag blir,jag älskar bröllop och jag tycker att det är så roligt. Ska bli kul att följa din resa,tills du öppnar egent. Även om det är svårt att bli bröllopskordinator i svergie,så behövs det!
  Du ska helt klart sattsa på din dröm

  Enna 2016-04-10 13:12:40 http://Sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ennas kommentar.

   Hej!

   Ja eller hur, jag känner att ingen i Sverige gör det jag vill göra än så det är lika bra att satsa 🙂 Tusen tack för din fina kommentar!

   Fanny Staaf 2016-04-13 06:00:22
   Svara
 • Så jäkla coolt! GRATTIS och väldigt inspirerande!

  Charlotta 2016-04-10 13:10:41
  Svara
 • yeeeeessss!!!!!!!! visste att det skulle hända! STORT GRATTIS och vad bra för då vet man vem kan kommer boka i framtiden 😉

  massa kramar<3

  Agnesa 2016-04-10 12:43:44
  Svara
 • Wow! 😀
  Stort grattis Fanny till ditt beslut om att starta ditt egna företag.
  Det ska bli så kul att få fortsätta följa dig och dina äventyr ett gäng år till! 😀
  Kommer du åka hem något till Sverige i sommar och kunna ha en läsarträff tror du?

  Förlåt att jag är tjatig, vill gärna få träffa dog någon gång då du verkar supergo!

  Massa kramar
  Sofia

  Sofia 2016-04-10 12:20:45
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Åh tack Sofia, vad glad jag blir 😀

   Ang. läsarträff så kommer jag komma hem till Sverige i sommar men vet inte om jag kommer hinna annordna något riktigt, men du får gärna maila mig bara så kan vi ta en fika! 😀 Massa kramar

   Fanny Staaf 2016-04-13 06:02:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!