THAIWOK

kyckling-wok-recept-1

Här har ni ett av mina favoritmiddagsrecept som är nästan fuskigt enkelt! Exprimenterade ihop det första gången när jag var 15 och har kört på det sedan dess. Vill man kan man givetvis göra detta med färska grönsaker också istället för frysta! Jag har förresten sett att det är många som publicerar mina recept på sina egna bloggar och andra olika sidor vilket är superroligt men jag vill gärna att ni skriver att recepten är mina om ni gör det! Nästan alla recept (om jag inte anger annat) har jag gjort själv från scratch eller gjort om mer än hälften från ett originalrecept vilket är väldigt tidskrävande och kräver många försök så det är lite tråkigt när folk sedan bara kopierar det rakt av utan att ge någon cred! Som jag skrivit tidigare får ni även gärna dela bilder av recepten på Instagram med #fsrecipe! Hur som helst, här har ni ett recept för 4 portioner:

This is one of my favorite recipes for dinner, it’s so simple. I created this recipe when I was 15 and have used it ever since. If you want you can use fresh vegetables for this too! Also, I’ve seen that many of you are sharing my recipes on your own blogs which is great but I just wanted to say that almost all my recipes I create myself from scratch/change most ingredients and measurements from a original recipe which takes a lot of time so it kind of sucks when people just copy the recipes without giving any cred. Just wanted to day that! This is a recipe for 4 people: 

 

INGREDIENSER

2 stora kycklingbröstfiléer
1 påse frysta thaigrönsaker
1 dl cashewnötter
1 påse thaiwok kryddmix
Sweet chillisås
Salt + Peppar
Curry
Chiliflakes
Ris
Gräddfil

kyckling-wok-recept-2

 

GÖR SÅHÄR

1. Skär kycklingen i småbitar och stek dem sedan försiktigt i lite olja tills de fått färg på alla sidor (inte tills de är genomstekta!). Krydda med salt, peppar, hälften av thaikryddan och curry.

2. Börja koka riset.

3. Häll över de frysta grönsakerna och cashewnötterna och rör om ordentligt. Häll sedan över sweet chilisås efter behag och resten av thaikryddan. Smaka av och krydda bäst du vill med chiliflakes, curry och mer salt och peppar! Låt puttra tills allt är varmt.

4. Servera med en klick gräddfil!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Älskar dina recept och har testat flera redan, ditt iste gjorde t.ex. succé på min födelsedagsbjudning 🙂 Dessutom tar du så fina bilder till som verkligen kompletterar smakupplevelsen. Hoppas att du i framtiden får den cred som du så väl förtjänar för alla recept och bilder. Kan förstå att man ibland kan glömma att ge det i ett samhälle där allt är så fast pace men det blir ju trist för den som jobbat och lyckats inspirera.

    Måste även säga att jag har läst din blogg länge nu och den är definitivt min favorit! Du har en så härlig blandning av alla möjliga ämnen och ett sätt att skriva som verkligen ger en positiv och mysig känsla. Det är inte lätt att stå ut i bloggdjungeln men det gör du verkligen så tack så mycket för en trevlig läsning!

    många kramar

    Victoria 2016-03-12 18:37:43
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!