Här har ni ett av mina favoritmiddagsrecept som är nästan fuskigt enkelt! Exprimenterade ihop det första gången när jag var 15 och har kört på det sedan dess. Vill man kan man givetvis göra detta med färska grönsaker också istället för frysta! Jag har förresten sett att det är många som publicerar mina recept på sina egna bloggar och andra olika sidor vilket är superroligt men jag vill gärna att ni skriver att recepten är mina om ni gör det! Nästan alla recept (om jag inte anger annat) har jag gjort själv från scratch eller gjort om mer än hälften från ett originalrecept vilket är väldigt tidskrävande och kräver många försök så det är lite tråkigt när folk sedan bara kopierar det rakt av utan att ge någon cred! Som jag skrivit tidigare får ni även gärna dela bilder av recepten på Instagram med #fsrecipe! Hur som helst, här har ni ett recept för 4 portioner:
This is one of my favorite recipes for dinner, it’s so simple. I created this recipe when I was 15 and have used it ever since. If you want you can use fresh vegetables for this too! Also, I’ve seen that many of you are sharing my recipes on your own blogs which is great but I just wanted to say that almost all my recipes I create myself from scratch/change most ingredients and measurements from a original recipe which takes a lot of time so it kind of sucks when people just copy the recipes without giving any cred. Just wanted to day that! This is a recipe for 4 people:Â
INGREDIENSER
2 stora kycklingbröstfiléer
1 påse frysta thaigrönsaker
1 dl cashewnötter
1 påse thaiwok kryddmix
Sweet chillisås
Salt + Peppar
Curry
Chiliflakes
Ris
Gräddfil
GÃR SÃ HÃR
1. Skär kycklingen i småbitar och stek dem sedan försiktigt i lite olja tills de fått färg på alla sidor (inte tills de är genomstekta!). Krydda med salt, peppar, hälften av thaikryddan och curry.
2. Börja koka riset.
3. Häll över de frysta grönsakerna och cashewnötterna och rör om ordentligt. Häll sedan över sweet chilisås efter behag och resten av thaikryddan. Smaka av och krydda bäst du vill med chiliflakes, curry och mer salt och peppar! Låt puttra tills allt är varmt.
4. Servera med en klick gräddfil!