NICHOLAS SPARKS COMPLETE MOVIE COLLECTION

nicolas-sparks-movie-list

If you would like to read this post in english or your language, please use the translate button above! ↑

Jag får många frågor om Nicholas Sparks filmer och böcker då många av er vet att jag är ett stooort fan, blir (nästan) aldrig besviken. Så jag tänkte att jag skulle sammanställa alla hans filmer i ett inlägg så att ni kan se om ni missat någon av dessa små guldklimpar! Jag gjorde ett liknande inlägg för några år sedan men det har ju tillkommit några filmer sedan dess. Enligt mig finns det inga finare kärleksfilmer än dessa och de har alltid den där perfekta känslan och är så fint filmade. För att jag ska slippa skriva det under varje film i det här inlägget skriver jag detta nu: Jag rekommenderar varenda en av dessa VARMT!

 

THE LUCKY ONE

The Lucky One

Watch the trailer here

När jag såg att Zac Efron skulle spela huvudrollen i den här blev jag först väldigt skeptisk, han var så mycket ”High School Musical” för mig så jag kunde verkligen inte se honom framför mig i en Nicholas Sparksfilm. Men, han gör det riktigt bra! Denna film tycker jag utmärker sig lite bland alla andra då några har lite liknande historier men den här sticker ut med sin egen story och sina egna ”problem”. Taylor Schilling som nu spelar i Orange is the new black är den kvinnliga huvudrollen, även hon gör det superbra!

”Logan Thibault är en vilsen ung man som återvänder hem från kriget i Irak. Han bestämmer sig för att söka upp och tacka kvinnan som av en slump räddade hans liv. Logan finner henne och deras vänskap utvecklas till en komplicerad romans.”

 

THE LONGEST RIDE

thelongestride-4

Watch the trailer here

Detta är en av de senaste filmerna och även en av de bästa tycker jag! Jag älskar de dubbla historierna och att de fick med så många speciella och fina detaljer från boken som jag aldrig förväntade mig att de skulle få med. Inte ofta man känner så! Jesper tyckte också att denna var ”okej” (haha) och det blir massa pluspoäng för mig när man kan se den med pojkvännen!

”Luke Collins skadas allvarligt av tjurridning. Ett år senare sitter han på tjurryggen igen och träffar då Sophia Danko. Under deras första dejt stöter de på en äldre man vid namn Ira, som har kraschat med bilen och behöver hjälp att komma loss. Sophia fortsätter att besöka Ira, som berättar historien om hur han 1940 träffade sin nu avlidna hustru Ruth, och deras historier vävs samman”

 

THE NOTEBOOK

The-Notebook (1)

Watch the trailer here

Ja, vem har inte sett The Notebook?! Fantastiskt bra film (hundra gånger bättre än boken om ni frågar mig) med superbra skådespelare, vackra miljöer och en egentligen ganska klassisk men fantastiskt bra historia. Det är liksom lite mer okej att en film liknar en massa andra när den är överlägset bäst! Haha. Nu har jag sett den här så många gånger så jag kan inte riktigt utnämna den till min favorit längre men den är nog faktiskt bäst, trots allt… haha.

”Berättelsen sträcker sig över sex decennier och är historien om den tålmodiga och slitstarka kraften hos kärleken. Filmen handlar om en pensionerad försäljare som regelbundet besöker en äldre kvinna på ett ålderdomshem. Där läser han varje gång ur en anteckningsbok om två män som en gång i tiden var kära i samma kvinna. Snart framgår att mannen som läser och kvinnan är två av personerna i boken.”

 

NIGHTS IN RODANTHE

nights_in_rodanthe34

Watch the trailer here

 Jag gillar att den här filmen handlar om lite äldre personer. Man har på något sätt snöat in lite på att de bästa kärlekshistorierna ska handla om unga personer. Jag upptäckte faktiskt denna ganska sent, jag hade aldrig ens hört talas om den för än jag hittade den i en lista med Nicholas Sparks filmer vilket är lite konstigt med tanke på skådespelarna (Richard Gere, James Franco). Det är inte den bästa av filmerna men den är absolut sevärd, och huset där filmen utspelas är så himla härligt och ger verkligen filmen lite extra personlighet. (”Nätterna vid havet” på svenska)

”Paul är en samvetstyngd kirurg som satsat så mycket på karriären att familjelivet fått stryka på foten. Adrienne är en hängiven mor vars man varit otrogen och nu vill återvända till hennes sida. Paul och Adrienne behöver båda komma bort från vardagen, få lite ro och ta itu med sina liv. De tar sin tillflykt till den avlägsna lilla kuststaden Rodanthe, där ett oväder är på väg att svepa in…”

 

THE LAST SONG

2igbzf4.jpg

Watch the trailer here

The Last Song var den första boken av Nicholas Sparks som jag läste, man skulle läsa en bok på engelska i skolan och jag valde denna. Jag tror till och med att det kan ha varit med den här boken som jag faktiskt upptäckte Nicholas Sparks på riktigt även fast jag hade sett flera av hans filmer tidigare. Sedan när filmen kom ut drog jag med mig hela min familj för att se den på bio och vi satt allihop på rad och grät när eftertexterna kom, haha. Detta är nog den ”ungdomligaste” av alla filmerna men samtidigt så handlar den om så stora saker som familjerelationer och att egentligen hitta sig själv lite. Jag vet att många dissar denna pga. valet av kvinnlig huvudroll men jag tycker faktiskt att hon gör det bra!

”Sjuttonåriga Veronica ”Ronnie” Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skilde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon arg och fjärmar sig från sina föräldrar. Ronnies far, en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv i badorten, helt uppslukad av att skapa ett verk för en lokal kyrkoförsamling.”

 

SAFE HAVEN

safe-haven

Watch the trailer here

Detta är en av de senaste i samlingen och jag måste nog faktiskt utnämna den till min favorit. Boken var helt fantastisk och filmen är också sååå bra. Den är lite mer spännande än de andra filmerna och det är den som enligt mig passar bäst om du vill se en av dessa med din pojkvän (jag försökte få detta bekräftat av Jesper men han vägrar, haha). Dessutom så älskar jag Julianne Hough. Jag såg henne första gången i Footloose där jag tyckte att hon var superduktig men här är hon ännu bättre! En anna rolig grej är att det är Lasse Hallström som har regisserat den!

”En ung kvinna med ett mystiskt förflutet anländer till den lilla havsstaden Southport, North Carolina. Där tvingar hennes relation till en änkling henne att konfrontera den mörka hemlighet som förföljer henne.” Denna beskrivning gör den verkligen inte rättvisa, se trailern!

 

A WALK TO REMEMBER

mandy-moore-13866

Watch the trailer here

Åååh, denna filmen alltså! Helt klart topp tre! Den har en så härlig känsla över sig som jag faktiskt inte kan beskriva även fast filmen är väldigt sorglig så är den ändå liksom hoppfull och glad. Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag faktiskt inte om den här filmen första gången jag såg den (hur jag nu lyckades med det). Jag var på fel plats, med fel person och jag var väldigt irriterad och okoncentrerad men sedan ville en vän till mig väldigt gärna se den ett halvår senare så jag gav med mig och grät filmen igenom. Jag skäms nästan lite såhär i efterhand över att jag kunde tycka att den inte var bra! Hahaha.

”Landon Carter tillhör kärnan av det coola gänget på skolan. Folk ser upp till honom, inte bara för hans häftiga bil och tuffa stil, utan för att han själv vet att han är ball. När grupptrycket i gänget leder till en svår olycka händer dock saker som inte var planerade. Helt plötsligt uppenbarar sig en tjej som visserligen alltid gått i Landons klass men som ingen brytt sig om och speciellt inte Landon. Hon ser något i honom som varken han själv eller andra har upptäckt…”

 

THE CHOICE

95f4b0308c9f6024_C_D012_07843_R.xxxlarge_2x

Watch the trailer here

Senaste filmen som jag gissar att inte så många av er har sett då den inte kommit till Sverige än men åååh, så fin film! Utan tvekan den klyshigaste men om man som mig inte bryr sig så mycket om det så är det en så fin film som gör en helt varm och kär! Riktig tjejfilm!

”Travis Parker has everything a man could want: a good job, loyal friends, even a waterfront home in small-town North Carolina. In full pursuit of the good life—boating, swimming, and regular barbecues with his good-natured buddies—he holds the vague conviction that a serious relationship with a woman would only cramp his style. That is, until Gabby Holland moves in next door. Despite his attempts to be neighborly, the appealing redhead seems to have a chip on her shoulder about him…and the presence of her longtime boyfriend doesn’t help. Despite himself, Travis can’t stop trying to ingratiate himself with his new neighbor, and his persistent efforts lead them both to the doorstep of a journey that neither could have foreseen. Spanning the eventful years of young love, marriage and family, The Choice ultimately confronts us with the most heart wrenching question of all: how far would you go to keep the hope of love alive?”

 

THE BEST OF ME

maxresdefault (1)

Watch the trailer here

Detta är nog den filmen jag blivit mest besviken på, men jag gillade verkligen boken. På något sätt så kändes filmen inte riktigt färdig, blek på ett sätt. Jag gillar alla scener när de är yngre men när de är äldre så finns det ingen kemi och allt känns lite stelt och tråkigt. Hur som, fortfarande sevärd film!

”Tjugo år efter att deras tonårsförhållande fick ett abrupt slut återförenas Dawson och Amanda. Deras stora förebild från ungdomen har avlidit och de återvänder till sin lilla hemstad för att ta farväl. Dawson har aldrig lyckats gå vidare i livet efter deras ungdomsförälskelse och Amanda är numera olyckligt gift.”

 

MESSAGE IN A BOTTLE

message_in_a_bottle_image_2_sony_channel_movie

Watch the trailer here

Detta är den första filmen som kom ut 1999 och det märks nästan lite, lyssna bara på musiken i trailern, haha. Den känns lite mer vuxen än de andra faktiskt och är väldigt fin på det sättet att den manliga huvudrollen (Kevin Costner) har en massa problem sedan tidigare och inte mår så bra, så det är liksom inte ”pang på rödbetan allt är romantiskt” utan den är ganska seg fast på ett bra sätt. Den ligger tyvärr inte i min topp med dessa filmer, men som jag skrev tidigare, jag rekommenderar alla!

”En dag under en joggingtur hittar journalisten Theresa en flaskpost nerstucken i sanden. Det är ett kärleksbrev och hon blir så fascinerad att hon bestämmer sig för att ta reda på historien bakom brevet. Med det blir hon själv en del av den… ”

 

DEAR JOHN

dear_john04

Watch the trailer here

Dear John är bra, men jag tycker att den är lite överskattad. Det är nog den som har fått mest uppmärksamhet efter The Notebook och det tycker jag inte riktigt är rättvist. Den är som sagt bra, självklart, men lite segare och tråkigare än de andra och slutet har jag nog fortfarande inte förstått. Men nu jämför jag den ju med de andra filmerna i den här inlägget, inte med alla andra filmer för då är den självklart bra!

”Den rebelliske John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv – tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt till den typ av kärlek som gör att Savannah väntar på John ska avsluta sin tjänstgöring inom armén. John drömmer också om att få flytta ihop med den kvinna som har fångat hans hjärta, men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att åter ta värvning.”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Älskar Nicholas Sparks, både böckerna och filmerna! Jag har sett alla av de här filmerna, de lite äldre filmerna tack vare dina tips. 🙂 Fick feeling att se alla dessa filmer igen nu, jag hade till och med glömt bort några!

  Jenny 2016-02-28 13:06:42
  Svara
 • Ohhh älskar verkligen filmen The last song. Brukar aldrig gråta till filmer men det gjorde jag till denna.

  Enna 2016-02-26 16:00:25 http://Sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • Vad roligt, jag fick feeling för Sparks från förra veckans filmtips (hamnade tillslut i Safe Haven), nu är alla serverade! 🙂 ”Synd” att jag ska ut och käka med kollegorna ikväll, vill kolla på fiiiiiiiilm, haha.

  Sandra 2016-02-26 08:40:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!