MORNING SUNSHINE & HOMEMADE GRANOLA

IMG_08552

Godmorgon solstrålar! Imorse startade dagen på bästa sätt med mumsig, hemmagjord granola + färska jordgubbar till frukost ute på en soldränkt balkong. Som jag sagt så många gånger tidigare så är denna balkong verkligen min lilla safe haven, lägenheten vi bor i var ju möblerad när vi flyttade in och då jag är väldigt kräsen med inredning kan vi ju milt säga att jag inte riktigt stöttar valet av möbler och dekoration, men ute på balkongen som var så gott som tom har jag fått fria händer och här ute älskar jag verkligen att vara oavsett om det är för att jobba, läsa, äta middag eller powernapa. Hur som helst, tillbaka till granolan! Hemligheten med bra granola är att inte riktigt följa ett recept utan man får höfta lite och ”tager vad man haver”, här är i alla fall en uppskattning på vad jag hade i min och vad som är en bra fördelning!

English translation // Good morning sunshines! I started my day in the best way, with homemade granola + fresh strawberries on our sunny balcony. Like I’ve told you before our balcony really is my safe haven, the apartment we’re staying in was furnished when we got here and I can’t say that I support the choice os furniture and decor but the balcony were almost empty so here I got to do whatever I wanted and I really love spending time here no matter if it’s working, reading a book, eating or powernaping. Anyway, back to the granola! The secret with a good granola is to not follow a recipe and just use what you have around, but here is a estimate for what I had in mine. Press the Translate tab above to read it in english or your language! 

 

INGREDIENSER

4 dl hackade nötter (jag hade hasselnötter, mandlar och pekannötter)
3 dl havregrym (jag hade fullkornshavregryn)
3 dl frön (jag hade linfrön, chiafrön, semsamfrön, solroskärnor och pumpakärnor)
1,5 dl kokosflingor
1 dl frystorkad/torkad frukt eller bär (jag hade torkade blåbär)
3 msk kardemumma
1 dl rapsolja
0,5-1 dl honung

IMG_09212

 

GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop oljan och honungen i en skål tills det är helt blandat. Ju mer honung du tar ju sötare och klumpigare blir granolan! Jag använde nästan en hel dl, för jag älskar de där klumparna, haha.

3. Rör ner resten av ingredienserna förutom eventuell torkad frukt eller bär. Rör om ordentligt och se till att allt är täckt av olja och honung.

4. Fördela ut jämt på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och rör om på plåten och rosta sedan 10-15 minuter till.

5. När granolan svalnat helt kan du röra ner eventuella torkade frukter och bär. Förvara torrt (rumstemperatur) i en fin glasburk! Jag hittade min på Kmart för 4 dollar (24 kr!).

IMG_09552(2)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Vad gott det ser ut! Detta vill jag testa själv också 🙂

  Ria 2016-02-03 22:05:18 http://riaholmstrom.wordpress.com
  Svara
 • Men guuud vad gott det där såg ut!!

  maria 2016-02-03 14:41:59 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Vad bra tips och fantastiska bilder! kika in på vår blogg som handlar om två tvillingsystrar! http://wlaukkanens.se

  Vendela&Vanessa/Tvillingbloggen 2016-02-03 14:16:48 http://wlaukkanens.se
  Svara
 • Så himla fina bilder du tar! Jag undrar hur ni fick tag på er lägenhet. Jag och två kompisar ska flytta till Perth i juli och behöver kolla efter en lägenhet. Vet du vad priserna brukar ligga på? Tack för en underbar blogg! 🙂

  Ariana 2016-02-03 07:34:35
  Svara
  • Svar på Arianas kommentar.

   Tack och himla kul att ni ska flytta hit!

   Jag hittade den på Domain.com.au, så fick vi gå på visning, skicka in en ansökan och så hade vi turen att ägaren valde oss av alla som sökte! Våran ligger på 480 AUD i veckan och det är ganska standard i vårt område + lägenhetskomplex (vi har ju valt att bo lite finare med pool, gym morderna lägenheter osv som det nästan bara är i det området vi bor i) så det beror ju lite på vart ni vill bo men det är priset för en lägenhet med ett sovrum!

   Fanny Staaf 2016-02-05 18:31:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!