WEEKLY SNAPSHOTS: WEEK 4

IMG_97352

Cottesloe, my favorite beach here in Perth ♥

Hejsan hoppsan allihopa, här kommer ett skepp lastat med snapshots från förra veckan! Det är verkligen en fröjd att göra det här inlägget på måndagar nu för tiden då ni alltid skriver så fina kommentarer och berättar att ni uppskattar dem! Jag vet inte vad som hände med mig förra veckan men det var som att ett stort lock på min blogginspratoion bara släppte för jag fyllde ett helt A4 med inläggsidéer på bara två dagar! Så nu dyker det upp en massa roligt här framöver, jag ska bara hitta tiden att skriva allt. Det är tur att jag har börjat med 10 inlägg i veckan nu istället för 7 i alla fall! Okej, nu ska jag låta er titta på bilderna, haha. Enjoy!

Hello everyone, here are all the everyday snapshots from last week! I really love writing this post on Mondays nowadays since you always leave me such sweet comments and let me know how much you appreciate this particular post. By the way, I don’t know what happened to me last week but I really had a breakthrough with my blogging inspiration! I filled a whole A4 with post ideas in only 2 days! So hopefully there will be lots of new, fun stuff to read here from now on, I just need to find the time to write everything! It’s a good thing that I write 10 posts a week now and not 7 like I did last year. Well well, I’m going to let you have a look at the pictures now, haha. Enjoy!

IMG_96572 IMG_96132

Veckans största happening var att vi firade ”Australia Day” i tisdags, Australiens Nationaldag. Det är en väldigt stor happening här då alla är lediga och dagen firas vanligtvis med sol och bad på dagen och sedan grill och fyrverkerier på kvällen. Stadens fyrverkerishow var från Swan River så vi hade perfekt utsikt från Oscar’s balkong så att vi slapp trängas med alla andra nere i parken, men vi var måttligt irriterade på den där byggnaden framför kan jag lova… haha.

The biggest happening last week what that we celebrated ”Australia Day” last Thuesday with hanging by the pool during the day and then barbecue and firework show at night. We had a really great view (except for that building, haha) from Oscar’s balcony so we could see the fireworks from there and didn’t have to face the crowds down in the park. 

IMG_97132

Is Donburi (godaste sushin i stan) har haft sommarstängt i några veckor men här om dagen öppnade de äntligen igen och givetvis hängde vi på låset för att få beställa in en varsin ”Salmon Platter”.

Is Donburi (best sushi in Perth) has been closed for a few weeks over the summer but a few days ago the finally opened again and we we’re of course there to order salmon platters. 

IMG_98112(2)

Ett strandbesök i veckan är obligatoriskt! Det blev Cottesloe igen, det har verkligen blivit min nya favoritstrand från att inte ha gillat den speciellt mycket alls. Det är mest folk här och inte lika turkost vatten som på de andra stränderna (men inte som att den är ful liksom, haha) men däremot så är det nästan vindstilla, inga vågor att tala om (på några av de andra stränderna går det knappt att bada för att vågorna kan bli så höga) och väldigt bekvämt med parkering, matställen osv. Så, jag har ändrat mig!

When you live here you have to visit the beach at least once a week! This week we went to Cottesloe again. Cottesloe has really become my new favorite beach, before I didn’t like it much at all since I thought it was too crowded and the other beaches has whiter sand but now I’ve realized that this beach has no wind and almost no waves which makes it so much nicer to spend a day here. I’ve changed my mind!

IMG_02882

Älskar verkligen ”half updos” så att jag får bort håret från ansiktet men fortfarande kan ha det utsläppt. Såhär såg jag ut i håret igår!

I really love ”half updos” so that I get the hait away from my face but I can still have it down. This is what my hair looked like yesterday! 

IMG_01762

Varje fredag under sommarhalvåret byggs det upp en hel matmarknad mitt i stan på kvällen. Jag var förbi här med Paula och Petra i fredags för att kolla runt och äta lite middag.

Every Friday during summer they have a big food market in Perth CBD at night. I went to have a look with Paula and Petra last Friday. 

IMG_02252(2) IMG_02312

För mig blev det lammspett, grillad halloumi och en colombiansk lemonad. Yum!

I had a lamb skewer, grilled halloumi and a colombian lemonade. Yum! 

IMG_01882

Titta på denna fina isglass-van! Så himla pastellig och med en massa mumsiga och spännande glassorter.

Look at this pretty ice pop-van! I love the pastel colors and they had lots of yummy and exciting flavors. 

IMG_03322

Söndagsdrinkar med Jesper och Oscar på ”Mechanics” i Northbridge.

Sunday night drinks with Jesper and Oscar at ”Mechanics” in Northbridge. 

IMG_01582

Min kusin Matilda som bor i Sydney för tillfället kom förbi och hälsade på några dagar förra veckan! Det firade vi med tacos ute på balkongen.

My cousin Matilda who lives in Sydney came by for a visit a few days last week! We celebrated that with tacos on the balcony. 

IMG_96172

Ibland känns det overkligt att naturen kan vara så färgstark av sig själv.

Sometimes it’s unreal that nature can be this colorful all by itself. 

IMG_02782

Det har blivit en ny tradition att jag sitter på söndagsmornar och skriver ett långt inlägg och sedan planerar den kommande veckans bloggning. Precis som att detta inlägg kommer upp på måndagar, recept på onsdagar och filmtips på fredagar så har jag börjat lägga upp mina ”största” inlägg (New York Guiden, min fotoguide, hur jag fick mitt internship osv) på söndagar. Jag tänker att man har lite extra tid att läsa långa inlägg på söndagar så jag tyckte att det passade bra!

It’s a new tradition that I’m sitting and writing a big blogpost and planning the blogging for the upcoming week on Sunday mornings. Just as I post this post on Mondays, recipes on Wednesdays and movie tips on Fridays, Sunday has become my new day for larger posts such as the New York guide and my photo tips post. I think that people have more time to read long posts on Sundays!

IMG_74572

Jag tror det är omöjligt att inte älska Australien…

I think it’s impossible not to love Australia…

IMG_95962

Ursäkta för väldigt blurrig bild men mörkare än såhär har jag nog aldrig haft det när jag tagit en bild! Haha. Mysig middag ute på balkongen med lite bubbel och prat om livet.

Sorry for the blurry picture! It was sooo dark when I took this, haha. Cozy dinner on the balcony with sparkling wine and talk about life. 

IMG_03572

Veckan avslutades igår kväll med nachos och hummus i sängen framför Chicago PD. Over and out!

The week ended last night with nachos and hummus in bed while watching Chicago PD. Over and out!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Lika kul som alltid att läsa om din vecka Och alla härliga bilder! Har köksbordet åkt ut permanent på balkongen nu ?

  Minna 2016-02-01 23:45:45
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Roligt att höra!! 😀 Haha nej inte riktigt än, men det åker ut och in väldigt mycket 😉

   Fanny Staaf 2016-02-03 04:51:14
   Svara
 • kom på mig själv med att bli superglad när jag såg rubriken och tänkte ”jaaa men det är ju måndag hos fanny” haha 😉 du har alltid så fina frisyrer med! LÄR OSS? 😀

  ISA 2016-02-01 23:37:28 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Hahhaa så härligt och roligt att höra! Och tack, jag kanske får börja med lite tutorialvideos 🙂

   Fanny Staaf 2016-02-03 04:51:51
   Svara
 • Du brukar ju alltid göra en liten lista på vårens trender och vad du tänker satsa på från de olika trenderna, eller som en liten inköpsguide eller vad man nu ska kalla det… Det hade varit kul att se även iår! Blir så himla inspirerad av dem 🙂 kram!

  Sara 2016-02-01 22:55:55
  Svara
 • Din bilder får mig att vilja packa mitt pick och pack, packa ner min sambo (haha) och flytta utomlands! Det ser så underbart ut!

  Nettan 2016-02-01 21:16:17 http://nouw.com/vardagslivmednettan
  Svara
 • Ser alltid ut som du har det så himla, himla bra 🙂

  Amanda 2016-02-01 17:15:51 http://momentswithme.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!