Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÖKNÄCKE MED ROSMARIN OCH FLINGSALT

IMG_91022

 

INGREDIENSER

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk finhackad, färsk rosmarin
2 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
Flingsalt

 

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda. Tillsätt det kokande vattnet och oljan och rör om igen.

3. Tryck ut degen på en inoljad plåt och gör den så platt som möjligt. Strö över riktigt med flingsalt och tryck försiktigt ner det en aning i degen så att det fastnar.

3. Grädda i ca 1 timme eller tills knäcket fått en gyllenbrun yta.

4. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock i rumstemperatur.

IMG_91212

No words för detta knäcke! Så himla gott, veganskt och glutenfritt. Helt perfekt vid sidan av yoghurten på morgonen, som mellanmål mellan måltiderna eller kanske till soppan vid lunch? Det senaste har jag ätit det med en klick rödbetshummus på, mmmmm….

I love this crisp bread! It’s so yummy, vegan and gluten free. Perfect with yoghurt in the morning, as a snack in the afternoon or maybe with some soup for lunch? I usually have it with some beetroot hummus on top, mmmm…..

Recept inspirerat av detta. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Hälsa
    Hanna Elfast
    Home
    Jannike Ebbing
    Mode
    Emma Fridsell
    Hälsa
    Joanna Swica
    Mode
    Emma Danielsson
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Fanna Ndow Norrby
    Lifestyle
    Sophia Anderberg
    Lifestyle
    Evelina Andersson
    Mode
    Mathilda Weihager
    Lifestyle
    Cassandra Lundgren
    Mode
    Imane Asry
    Lifestyle
    Mitra Javadi
    Mode
    Tyra-Stina Wilhelmsson
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Cassandra Klatzkow
    Lifestyle
    Sara Che