INGREDIENSER
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk finhackad, färsk rosmarin
2 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
Flingsalt
GÃR SÃ HÃR:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda. Tillsätt det kokande vattnet och oljan och rör om igen.
3. Tryck ut degen på en inoljad plåt och gör den så platt som möjligt. Strö över riktigt med flingsalt och tryck försiktigt ner det en aning i degen så att det fastnar.
3. Grädda i ca 1 timme eller tills knäcket fått en gyllenbrun yta.
4. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock i rumstemperatur.
No words för detta knäcke! SÃ¥ himla gott, veganskt och glutenfritt. Helt perfekt vid sidan av yoghurten pÃ¥ morgonen, som mellanmÃ¥l mellan mÃ¥ltiderna eller kanske till soppan vid lunch? Det senaste har jag ätit det med en klick rödbetshummus pÃ¥, mmmmm….
I love this crisp bread! It’s so yummy, vegan and gluten free. Perfect with yoghurt in the morning, as a snack in the afternoon or maybe with some soup for lunch? I usually have it with some beetroot hummus on top, mmmm…..