HEMMAGJORDA SEMLOR

IMG_91472

Okej, så här om dagen fick jag nog! Efter allt tjat om semlor (som råkar vara min favoritbakelse) på Facebook och bloggar och då jag insett att ingen av de svenska ställena här kommer att sälja dem så ställde jag mig helt enkelt och bakade egna, och det gick ju finfint! Jag fick experimentera med torrjäst eftersom att det är allt dom har här och jag fick göra egen mandelmassa också men tillslut hade jag nybakade semlor här hemma +15 bullar i frysen så att jag kan göra dem senare igen. Njöt av varenda tugga! Här har ni mitt recept: 

English Translation: Semlor is a traditional Swedish pastry that we eat in January and February. Since they don’t have them here in Australia I made my own this year. Here is the recipe: 

 

INGREDIENSER

(ca 18 bullar och 8 st med fyllning+grädde)

75g smör
3 dl mjölk
0,75 dl socker
1 krm salt
3 tsk stött kardemumma
25g jäst
2 ägg
9 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
0,5 dl strösocker
2 msk + 3 dl grädde

Bloggbilder SS161

GÖR SÅHÄR

1. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölk och låt det bli fingervarmt (37 grader).

2. Tillsätt socker, salt och kardemumma och rör om ordentligt. Smula tillsist ner jästen och se till så att den löser upp sig helt.

3. I en bunke, blanda mjölet och bakpulvret. Häll sedan ner smeten från kastrullen i en annan bunke och tillsätt 1 av äggen. Häll sedan ner lite av mjölet i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under en bakduk i 40 minuter.

4. Ta upp degen och rulla runda bullar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt, tänk på att bullarna kommer jäsa ytterligare och bli större. Lägg under en duk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

5. Pensla bullarna med det andra ägget och grädda i ugnen i 10 minuter på 200 grader.

6. Blanda mandelmjölet, florsockret, strösockret och 3 msk grädde i en skål och rör om ordentligt. Vispa resterande vispgrädde (3 dl eller efter behag) så att den blir ganska hård. Tillsätt 1 msk strösocker om du vill ha en lite sötare grädde.

7. Skär ett lock av bullarna som ska ätas nu (frys in de andra) och gröp sedan ur en del av bullen, blanda en del av det du gröper ur med mandelmassan. Fyll sedan bullarna med mandelmassa, toppa med grädde, sätt på locket och avsluta med att strö lite florsocker över.

8. Hoppas det smakar!

IMG_91482

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Mm, ser superfina ut! 🙂 Ska med baka semlor någon dag! 🙂

  Johanna 2016-01-29 12:48:31 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag har sett att du postat en del bilder med kläder från Romwe förr. Undrar vad du tycker om dem? Är de bra kvalité? Ser de ut som på bilderna på deras hemsida? Levererar företaget som de ska? Du kanske har blivit sponsrad att visa upp deras kläder, och inget illa med det (skitsnygga grejer liksom!), men då kanske du inte vet hur pålitliga de är, menar jag. Tänkte att jag skulle fråga i alla fall, bilderna på kläderna på hemsidan ser lite halvproffsiga ut och priserna är suspekt låga (för bra för att vara sant liksom!!) men jag skulle kunna shoppa upp halva deras lager om jag litade på dem, hehe

  Erika 2016-01-27 15:34:01
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Hejsan! 🙂

   Romwe är precis som Shein, ibland får du hem något med riktig wow-faktor som är såååå värt det låga priset och ibland får du hem något som inte alls ser ut som på bilden med riktigt kass kvalité. Så det är alltid en chansning! Vad gäller leverans och så känner jag absolut att jag kan lita på dem! Mina paket har alltid kommit fram och allt har gått bra med betalningar och så 🙂

   Fanny Staaf 2016-01-29 08:23:10
   Svara
 • Saknade semlor som tusan förra året i Kina, jag fattar inte att denna delikatess inte slagit igenom internationellt!

  Escaping Reality-ett nytt liv 2016-01-26 18:34:42 http://escapingreality.spotlife.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!