HEALTHY PIZZA RECIPE

IMG_84802

Okej, så ”nyttigt” är ju alltid relativt, speciellt med pizza med tanke på att det beror lite på vad man har på den men här har ni i alla fall ett recept på en nyttigare pizza som jag hakat upp mig på totalt den senaste tiden (ni på Snapchat kanske har sett?). Pizzabottnen är nämligen endast gjord på ägg! ”Blir det inte en omelett med toppings då?” har nästan alla frågat men nej, det blir faktiskt som pizzabotten, så smart!

Okey so ”healthy” is pretty relative, especially with pizza since it depends on the toppings but here is at least a healthier recipe for pizza that I’m totally stuck on for the moment (those of you who follow me on Snapchat might have seen?). The crust is made of eggs! Eggs only! ”Don’t you get an omelette with toppings?” has more than one person asked me but now, it actually turns out like a crust, it’s great!

Bloggbilder SS16

 

INGREDIENSER

5 ägg
200g/2dl tomatpuré
3 msk ketchup
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Oregano, helst färsk
1 tsk Olivolja

++ Valfria toppings! På denna hade jag rödbetor, chevre, valnötter och honung och på den jag gjorde innan hade jag mozzarella, champinjoner, salami och körsbärstomater.

 

INSTRUKTIONER

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Separera äggulorna och äggvitorna i två olika skålar. Var noga med att det absolut inte kommer någon gula alls bland vitorna, tvärt om spelar dock inte så stor roll.

3. Vispa äggvitorna med elvisp på lägsta hastigheten tills du får ett fast, vitt skum. Häll ner gulorna och rör försiktigt om med en sked, salta och peppra lite om du vill.

4. Klä in en plåt med bakplåtspapper och häll sedan ut äggblandningen på plåten och bred ut den så att den täcker. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

5. Medans bottnen gräddas, blanda tomatpurén med resten av ingredienserna, om du har färsk oregano så hacka den fint innan du rör ner den i såsen.

6. När bottnen har varit inne i 10-15 minuter tar du ut den och brer ut tomatsåsen så att den täcker och sedan fördelar du toppingsen över hela pizzan. Grädda ytterligare 10-15 minuter på samma temperatur.

7. Smaklig måltid!

IMG_84842

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!