++ BONUSRECEPT: CHAI PANNACOTTA

IMG_56192 recept

INGREDIENSER

5 dl grädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 dl strösocker
6 msk chailattepulver
Ev. Maränger

IMG_56602

INSTRUKTIONER

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg sedan hela vaniljstången i kastrullen och häll över grädden.

3. Sätt på plattan på medelhög värme och låt grädden värmas upp. Rör ner strösockret och chailattepulvret. Jag använde det från Espresso House då jag tycker det är godast.

4. Låt smeten koka up och sedan småputtra i 2 minuter innan du tar kastrullen från plattan och rör ner de mjuka gelatinbladen i grädden tills de löst upp sig helt. Fiska tillslut upp vaniljstången.

5. Fördela blandningen i 6 glas och låt sedan stelna i kylen i minst 2 timmar.

6. Dekorera med vad du vill, jag använde krossade maränger. Hoppas det smakar!

recept-chai-pannacotta

 

Här kommer ett litet bonusrecept utöver mina ”Fanny’s Jultips”-inlägg. Igår exprimenterade jag ihop en chai pannacotta till efterrätt och den blev himla julig och god! Jag blir så glad när jag lyckas på första försöket när jag gör ett eget recept. Idag stannade min faster Marie och min lilla kusin Ingrid kvar här hela förmiddagen så vi har haft det så himla mysigt och pratat om allt. Det är så underbart att vara hemma med alla mina nära och kära ♥ Nu vankas det julbord med andra sidan av släkten och även där finns det en helt ny liten bebis som det ska hälsas på! Ha en mysig torsdagskväll!

English Translation // Here is a new recipe that I created the other day! It really tastes like christmas. Today my aunt Marie and my little cousin Ingrid stayed here in Sigtuna with me all morning and it was great with some company, I’m so glad to be home with all my loved ones ♥ Tonight we’re having a christmas dinner with the other side of the family and there is a new baby to meet for the first time there too. Can’t wait! Have a great Thursday evening! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!