FANNY’S JULTIPS DEL 2 AV 12 – STORA JULKLAPPSKÖPAR GUIDEN

Jag tänkte att det var bäst att få upp mitt inlägg om julklappstips så fort som möjligt då jag anar att de flesta sätter igång snart? Detta inlägg består av två delar, specifika julklappstips till alla du kan tänkas behöva köpa julklapp till. Dessa listor är lite liknande de jag skrev förra året fast med några nyheter! Sedan, nytt för i år (wohoo), har jag även skrivit lite tips om hur kontrollfreak-perfektionist-fanny tänker när hon köper sina julklappar! Haha. Here we go:

For english or other language, please press the ”Translate”-button above!

IMG_16822

MINA 5 BÄSTA TIPS FÖR JULKLAPPSSHOPPING

1. Skapa en ny anteckning i mobilen där du håller stenkoll på dina julklappar. Jag börjar alltid med att skriva en lista på alla jag ska köpa till, därefter skriver jag idéer på julklappar att köpa inom parantes efter namnet och det jag redan har köpt utan parantes. Det viktigaste med detta är att alltid skriva ner direkt när du får någon idé, när personen nämner något eller liknande. Ibland kan jag sitta och undra vad jag ska köpa till någon och så går jag in i mina anteckningar och ser att jag skrivit ner 4 idéer som jag helt glömt bort! Lita aldrig på att du ska komma ihåg något själv för det händer sällan, skriv alltid ner! På denna lista skriver jag även ”KLAR” med stora bokstäver framför namnet när jag har köpt klart till den personen och sedan ”HELT KLAR” när jag även slagit in alla klappar till den personen (kontrollfreaksvarning men det funkar, haha). Det roligaste med detta är att jag har kvar listorna från alla tidigare år och kan se vad jag köpte, har kvar enda från julen 2011!

2. Jag tycker att det är lite tråkigt att köpa saker som folk önskar sig, det bästa är när man kommer på något som man vet att personen SKULLE ha önskat sig om de kom på det själva. Jag försöker också alltid att hålla mig borta från opersonliga presenter så som typ bodylotion eller kalsonger (om inte hen önskar sig det såklart) utan tänker mer på personens intressen och personlighet och hittar något som är perfekt för just hen. Men, å andra sidan så är ju det personer önskar sig något de verkligen vill ha så det slår ju aldrig fel, men man kan mixa upp det med i alla fall en grej som de inte önskade sig.

3. Begränsa dig inte vid fysiska affärer! Det är så himla mysigt att gå och julklappsshoppa med någon man tycker om men men stanna inte där utan utforska internet också då det finns ett så oändligt utbud där och det är väldigt smidigt att få presenterna hem i brevlådan. Som förra året t ex. ville jag köpa en marmorbricka till min vän Matilda men kunde inte för mitt liv hitta en fin i butik, tillslut så gjorde jag en snabb googling, hittade den perfekta till rätt pris på 5 minuter och två dagar senare låg den i brevlådan. En mix är perfekt!

4. Håll öron och ögon öppna när du julklappsshoppar! Jag brukar tex. julklappsshoppa med mamma varje år och bara genom att vara uppmärksam då så åker jag alltid hem med en lista på typ 15 idéer på vad jag kan köpa till henne i julklapp endast av att lägga märke till vad hon tittar på extra mycket, när hon nämner att hon tycker något är fint osv. På så sätt vet du att hen kommer gilla julklappen men det är inget hen förväntar sig att få. Tidigare år har det till och med gått överstyr med just mamma då jag har mer idéer på vad hon bara MÅSTE få än vad jag har budget så jag har fått börja sälja julklappar till andra familjemedlemmar, haha!

5. Sist men inte minst tänkte jag berätta vad jag köpte till mamma och min lillebror förra året som lite inspiration och exempel på hur jag använde de tipsen jag gett ovan! Tack vare mina listor i anteckningar så kommer jag ju ihåg exakt vad som låg i varje paket. Till mamma köpte jag 6 jättefina små skålar som jag hittade på en webshop som jag visste skulle passa perfekt i sommarstugan. Hon fick även en handväska (hennes gamla var supersliten), en bok om inredning som jag blivit rekommenderad som jag tänkte att hon kunde ha som inspiration på jobbet och en stor skärbräda som vi såg på Åhléns när vi julklappsshoppade och hon sa ”Åh, tänk vad lyxigt att ha en sån här hemma när man har buffé osv osv”. Jonatan fick en fin tröja (mest för att jag hittade en fin som jag tyckte att han skulle passa i), en burk med Rocky Roads som jag bakade till honom då han älskade när jag gjorde dem året innan och ett minikylskåp som var årets surprise, ni skulle sett hans min när jag la det gigantiska, tunga paketet i hans knä och sa att det var från mig, han är van vid att jag alltid ger honom ”mjuka paket” haha.

julklapp-pappa

TILL PAPPA

• Böcker. Gärna en serie på flera så blir det en roligare present och han får mer att läsa! Jag köpte Hammarbyserien till min pappa för några år sedan och det blev en riktig höjdare så nu ger jag honom de nya böckerna så fort de släpps!

• Ett roligt sällskapsspel. Det brukar vara kul att ha på julaftonskvällen om inte annat!

• Någon snygg ”accessoar”. Mössa, handskar, plånbok, strumpor, halsduk, kalsonger, slips etc.

• Nya tofflor eller morgonrock

• Biljetter till något. En konsert, match eller liknande. Det är roligast om det är något ni ska göra tillsammans!

• Ett lite extra lyxigt kaffe eller en fin Whiskey om han gillar det.

• En bra fuktkräm eller ett lyxigt rakskum.

•  Ett lyxigt grillset med allt han kan tänkas behöva till grillen. Finns en massa snygga!

• Det är ju verkligen seriernas tid nu! Har du sett någon serie som du tror att din pappa också skulle gilla? Ge honom första säsongen på DVD!

• En fin skjorta, tröja eller annat klädesplagg.

• Netflix prenumeration

• Något verktyg han saknar eller en senare och bättre version på något han redan har.

• Något tillbehör till hans telefon. Skal, fodral, billaddare eller liknande brukar alltid bli väl använt.

julklapp-mamma

TILL MAMMA

• En ny morgonrock

• En spabehandning

• Ett hemmagjort presentkort på en middag på restaurang för er två eller något annat ni kan göra tillsammans

•  Fluffiga tofflor

• Någon av dina egna favoriter! Detta ger jag ofta till mamma. Hittar jag en ny sminkprodukt, serie, bok eller inredningsgrej som jag älskar brukar jag ge henne en likadan i julklapp!

• Fint porslin

•  Seriebox med hennes favoritserie eller en serie du tror att hon skulle gilla

•  Ett lyxigt hudvårdskit

•  Ett fotoalbum fyllt med en massa roliga minnen

•  Prenumeration på hennes favorittidning

•  En bra bok

• Ett kit du plockar ihop själv av något slag! Säg att du väljer kaffe, då kanske du köper fina kaffekoppar, ett riktigt lyxigt kaffe och en mjölkskummare och slår ihop det till ett fint kit. Andra förslag är naglar, hår, matlagning osv.

•  En ny parfym

• Något fint till hemmet

• Ett lyxigare shampoo och balsam som hon kanske inte unnar sig själv

julklapp-pojkvän

TILL POJKVÄNNEN

• Kläder brukar alltid gå hem, en skjorta eller en fin stickad tröja kanske!

• En snygg plånbok.

•  Ett Playstation 4 (+Fifa 16)

•  Ett klockskrin om han har många klockor liggandes. Både snyggt och praktiskt!

• Ett par nya handskar

• Hans favoritserie eller en serie du tror att han skulle gilla på DVD-box

• En upplevelse som kan vara i alla prisklasser. Allt från att du kan göra ett eget presentkort på en mysig middag till er till en weekendresa eller spadag

• En ny klocka

• Förr förra året gav jag Jesper ett par Nike Air som jag hade designat själv på Nike’s hemsida. Det blev en väldigt uppskattad och personlig present!

• Andra skor. Skor tycker jag faktiskt alltid är en bra pojkvänspresent! För det första så är det lätt att känna sig säker på att de sitter bra om man kan hans storlek och sedan är det något som han verkligen kommer att använda.

•  Biljetter till något ni kan göra tillsammans

• En prenumeration på hans favorittidning

• En lyxig och bra bas T-shirt är väldigt kul att få men inte så kul att köpa. Acne har bra!

• En parfym, vem bättre att välja ut den än du?

• Mobilskal, fodral eller billaddare

• Jag frågade Jesper vad som var den ”ultimata pojkvänspresenten” just nu och han halvskrek ”Drönare!!” i telefonen. Jag förstår det inte riktigt själv men tydligen så är det den ultimata vuxenleksaken just nu! Haha.

julklapp-syster

TILL SYSTERN/TJEJKOMPISEN

• En prenumeration på hennes favorittidning

•  En morgonrock och ett par fluffiga tofflor

• Massage eller en annan spabehandling. Kanske ögonfransförlängning eller shellack!

• Underkläder

• Fina inredningsdetaljer, kanske något hon pratat om att hon tycker är fint.

• Presentkort på hennes favoritbutik

• En Glossybox prenumeration

• Ett iPhoneskal, kanske ett du designat själv med en bild på er

• Ett fint smycke

• En söt pyjamas

• En extra lyxig smink eller skönthetsprodukt som hon inte unnar sig själv

• Ett nagelkit! Nagellack, förstärkning, topplack, fil, oljor osv.

• Parfym

julklapp-bror

TILL DIN BROR

• En parfym

• Drinkverktyg och kanske en bok med lite recept

• Ett TV-spel

•  Snygga bas T-shirts, Acne har fina och bra.

• Ett roligt spel, jag köpte ”Förfestspelet” till Jonatan för några år sedan.

•  Snygga solglasögon

•  Proteinpulver om han tränar

•  En fin klocka

•  En prenumeration på hans favorittidning

•  Skjortor och stickade tröjor brukar alltid gå hem för mig!

•  Ett lyxigare hårwax

•  Kalsonger, strumpor, plånbok, handskar, mössa eller halsduk

julklapp-mormor

TILL MORMOR & MORFAR/FARMOR & FARFAR

• Ett roligt sällskapsspel

• Att köpa kläder är faktiskt lättare än man tror! Jag har köpt det flera år i rad, oftast blir det mysiga tröjor till mormor och skjortor till morfar.

• Varma tofflor

• Böcker

• Fina doftljus

• Man blir faktiskt aldrig för gammal för att ge bort hemmagjorda saker! Baka något gott och lägg i en fin burk eller leta reda på ett roligt DIY på Pinterest och gör en fin inredningsdetalj att ge bort. Personligt och kul!

• En sudoku eller korsordsbok

• Kolla in coolstuff.se som har massa roliga och ”fyndiga” grejer

• En lyxig handkräm eller kanske ett duschkit med shampoo, balsam och en duschgelé som doftar gott.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Kan instämma att drönare verkar vara den ultimata vuxenleksaken 😉 Min pojkvän kunde inte låta bli, så han köpte en till sig själv för några månader sedan 🙂
  Vill passa på att tacka för jättebra tips! 😀

  Isabelle 2015-12-10 17:20:19 http://bellerina.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Hahaha nej vad synd, hoppas du hittar på något annat bra till honom då 🙂 Och vad roligt att du uppskattar tipsen! 😀

   Fanny Staaf 2015-12-11 21:15:53
   Svara
 • Uppskattar detta inlägg nått så in i norden!!

  Astrid 2015-12-10 12:46:00
  Svara
 • Inga presenttips till flickvännen..? Bara till pojkvännen & sin bror och sen systern/tjejkompisen. Skulle vara kul om du hade inkluderat oss som inte är hetero också.. Annars jätte bra tips! kram

  Mika 2015-12-06 19:13:11
  Svara
  • Svar på Mikas kommentar.

   Hej Mika! Jag är ledsen att jag inte kunde ta med allt 🙁 Det tar mig så många timmar att göra ett inlägg som detta så försöker bara täcka det vanligaste, annars hade jag gärna haft med ”till chefen” ”till flickvännen” ”till nyfödda” osv osv men det tog helt enkelt för lång tid 🙁 Kanske presenter till” systern” kan passa ändå? Hoppas du hittar riktigt bra julklappar!

   Kram!

   Fanny Staaf 2015-12-07 00:12:08
   Svara
 • Håller med de andra! Fantastiskt bra tips! Jag tror att min pojkvän också hade älskat en drönare haha

  Maria 2015-12-04 12:32:17
  Svara
 • Men du är ju bara för underbar ! Tack för supertips, känner mig helt lugn nu fast jag inte köpt en klapp ännu. Tack tack tack !

  Minna 2015-12-04 09:28:29
  Svara
 • Du är grym, tack för alla super tips!! DU är verkligen en räddare i nöden och så fina och välgjorda inlägg, din blogg är helt klart min favorit.
  Kram, kram

  Rebecca 2015-12-03 21:47:41
  Svara
 • Superbra tips 🙂

  Carro 2015-12-03 21:40:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!