VECKANS FILMTIPS V. 48 (CHRISTMAS EDITION)

julfilm

Four Christmases – 7/10
Genre: Comedy/Drama/Romance
IMDB Rating: 5.6
Christmas feeling: 7/10

Det här är en gammal favorit som jag ser varje år, den är riktigt julig då den bara utspelar sig under julhelgen men ett minuspoäng för bristen på snö! Haha. Både rolig och feel-good i combo med jultemat blir vinnande!

This is an old favorite that I watch every year, it’s set during the christmas weekend but I don’t like the lack of snow, haha. Both funny and feel-good in combination with the christmas theme is a win!

Polarexpressen – 8/10
Genre: Animation/Adventure/Family
IMDB Rating: 6.6
Christmas feeling: 10/10

Jag såg denna på bio när den kom ut 2004, var bara 11 då och har sedan dess sett den varje jul. Bästa, mysigaste och juligaste filmen enligt mig men det kan vara så att man måste ha växt upp med den för att tycka det då det trots allt är en barnfilm egentligen. Brukar alltid se denna med min lillebror varje år och är så ledsen över att jag inte kommer kunna göra det i år då han reser runt i Asien! Hur som helst, för maximal julkänsla rekommenderar jag denna varmt!

I saw this when it came out back in 2004, I was only 11 years old then but I’ve seen in every December ever since. Best, cozies and most christmassy movie ever! I always watch it with my little bother and it makes me a bit sad that we won’t be able to do that this year since he is traveling around Asia but there is always next year! For maximum christmas feeling I recommend this! 

Love The Coopers – 8/10
Genre: Comedy
IMDB Rating: 5.8
Christmas feeling: 9/10

Detta är en ny julfilm för i år, jag såg den på bio förra veckan! Jag vet inte om den har kommit på bio i Sverige än men om den har det måste alla julälskare se den! Väldigt stämningsfull med massor av snö och en mysig stad, kända ansikten och en ganska typiskt men ack så vinnande story för en mysig julfilm!

This is a new movie, I just saw it at the cinema last week! It has the perfect christmassy setting with lots of snow in a small town, many familiar faces among the actors and a pretty standard but oh so cozy story for a christmas movie like this one!

christmas-movies

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åå, firade Lilla Jul igår och såg Polarxpressen för första gången 🙂 Vilken mysig film! Super att ha ännu en julfilm till samlingen.

  Lo 2015-11-29 09:53:22
  Svara
 • Min absoluta favoritjulfilm är Grinchen, men där är nog en av anledningarna att jag är uppväxt med den, precis som du med Polarexpressen 🙂

  Amanda 2015-11-27 17:12:59 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Precis! Tror det fungerar lite så, blir ju lite extra mysnivå när man känner sig som ett barn igen 🙂

   Fanny Staaf 2015-11-27 23:47:21
   Svara
 • Hej Fanny! Vill bara säga att jag verkligen uppskattar din blogg! Du verkar vara en så himla fin och modig tjej, och dina inlägg är verkligen inspirerande – på många olika sätt! Jag har kikat in här lite då och då under några år (men alltför sällan). Igår hade jag ingenting att göra på jobbet så jag ägnade eftermiddagen åt att bläddra igenom alla dina inlägg från 2015 (ursäkta stalker-varningen hehe), och oj, så mycket fint, härligt, häftigt och spännande du delar med dig av! Önskar så att jag var lika modig som dig, att flytta till andra sidan jorden vore verkligen en dröm, men jag tar mig inte riktigt från Falun… Kanske senare i livet, vi får se. Både Australien och NY är stora mål för mig, och jag hoppas så att jag får uppleva dem snart. Det du gör, din utbildning och praktik i NY verkar helt fantastiskt – vilken upplevelse! Önskar dig stort lycka till med allt du gör och självklart en toppenfin helg med underbara dagar i New York! Hälsningar från Dalarna! 🙂

  Och ps. Polarexpressen <33 Så himla bra. Ser den flera gånger varje jul! Haha!

  Cornelia 2015-11-27 13:06:17 http://www.corneliae.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!