18 THINGS I LOVE ABOUT CHRISTMAS

Bara två dagar till första advent idag, helt galet! Det gjorde mig inspirerad att skriva en lista med allt jag älskar med julen och December. Here we go! 

Only two days left until First of Advent, crazy! That inspired me to write a list with everything I love about Christmas and Deecember. Here we go! 

christmas-list

1. All julbelysning, både utomhus och inomhus. Jag älskar att gå hem när det är mörkt och se alla upplysta träd och byggnader och hur mysigt är det inte när man vaknar på natten eller så tidigt på morgonen så att det fortfarande är mörkt ute och man har en adventsljustake som lyser i fönstret? Jag kan till och med gå så långt att jag tjurar över tråkiga grannar som lämnar sina fönster tomma eller släckta! Haha.

2. Julbaka! Att baka är ju alltid mysigt men det är ju utan tvekan något speciellt med julbak. Det känns så traditionellt, extra mysigt och stämningsfullt.

3. Ha på sig varma och mysiga kläder! Aldrig är det så okej att gå runt i fluffiga sockor, stickade tröjor och pyjamasbyxor med renar på som i December.

1. All the Christmas lights, both inside and outside. I love walking home at night and seeing all the lights in the trees and on the buildings, also when you wake up at night and see that you have a Advent candleholder (swedish tradition) shining in your window. The world feels so much lighter and festive! 

2. Christmas baking! It’s always nice to do some baking but it’s something special in Christmas time. It feels so traditional, cozy and atmospheric. 

3. Wear warm and cozy clothes, like fluffy socks, knitted sweaters and pajama pants with reindeer patterns. 

christmas-list-2

4. Lyssna på julmusik när jag bloggar, äter frukost eller kanske slår in julklappar. Jag sitter faktiskt och lyssnar just nu när jag skriver detta för att komma i stämning! Ni hittar min julspelista här.

5. Köpa de perfekta julklapparna! Jag förstår inte folk som får ångest och blir stressade över att de ”måste” köpa julklappar, jag älskar det! Jag tycker att det är dubbelt så roligt att ge bort julklappar som det är att få dem. När man har hittat den där perfekta julklappen som man vet att de kommer älska men inte har kommit på att önska sig så känner jag mig alltid sååå nöjd och glad!

6. Dricka glögg och äta pepparkakor, både på mysiga glöggkvällar med familj och vänner och i tv-soffan till en mysig film.

4. Listen to Christmas music when I blog, have breakfast or maybe wrap gifts. I’m actually listening to my christmas playlist right now, you can find it here. 

5. Buy the perfect gifts! I don’t get people who feel stressed out about buying gifts, it’s one of the best parts! I love giving so much more than getting and when I find that perfect gift that I know that someone will love I always feel so happy. 

6. Have mulled wine (glogg) and gingerbread cookies. 

christmas-list-3

7. Finns det något juligare än att sitta inomhus i värmen och titta ut igenom fönstret och se snön falla? Jag tror inte det! Håller alla tummar och tår jag har för att vi ska få lite snö innan jul i år.

8. Se på julfilmer! Jag har en lista på säkert 15 stycken som jag ser varje år, en av de viktigaste December-traditionerna. Mina juliga filmtips börjar här på bloggen imorgon, så håll utkik!

9. Julpynta! Allt från att placera ut små söta tomtar och sätta upp ljusslingor till att pynta julgranen. I December vill jag inte alls ha det modernt och simpelt i hemmet, då vill jag ha det mysigt och lite ”gammaldags”.

7. Is there anything better than sitting inside in the warmth and watching as the snow is falling outside? I don’t think so! I really hope that we get some snow for Christmas this year. 

8. Watch Christmas movies! I have at least 15 that I watch every year, it’s one of my favorite traditions. I’ll start with my christmassy movie tips here on the blog tomorrow, so keep an eye out! 

9. Decorate! Everything from gnomes and farylights to the tree. In December I don’t want my home clean and modern but cozy, glittery and colourful. 

christmas-list-4

10. Känns det inte som att hela världen lyser upp lite i December? Tänk om December bara var ännu ett November/Januari och vardagen bara gick på som vanligt medan världen blev mörkare och mörkare. Jag är så himla tacksam för att vi får en månad med ljus, värme, mysiga traditioner och närhet som en paus från resten av vintern.

11. Brasor och eldar. Allt från en öppen spis hemma som man kan sitta framför med en kopp varm choklad till små eldar på julmarknader och framför butiker.

12. Adventskalendrar i alla dess former! Älskar grejen med att räkna ner och få något ”litet” varje dag.

10. It feels like the whole world is a little bit brighter in December. What if December was just another November/January and the everyday life just went on while the world got darker and darker. I’m so grateful for this month of light, warmth, cozy traditions and family that is a well needed break from the rest of the winter season. 

11. I love spending an entire evening in front of a fireplace with a blanked and a cup of hot cocoa. 

12. Advent calendar in all possible forms, I love the thing with countdowns. 

christmas-list-5

13. Den där stunden när jag vaknar på julaftons morgon (av att någon morgonpiggare familjemedlem har satt på julmusik på högsta volym för att väcka alla på bästa sätt) och jag kommer ner för trappan och ser den upplysta julgranen med alla klappar under, hela huset doftar av jul och alla kramas och säger god jul. Det är verkligen min favoritstund på hela året!

14. Gå på julmarknader är verkligen en riktig stämningshjälp, alltid så himla mysigt och ett perfekt tillfälle att köpa godsaker till julbordet.

15. Efter att ha växt upp i blomsterbranchen och sedan på ett eller annat sätt fastnat där så är ju julblommor högt upp på min lista! Amaryllis, Hyacinter, Julstjärnor och Julroser är verkligen favoriter.

13. That moment when I wake up on Christmas morning and hear christmas music, walk down the stairs and see the tree and all the gifts, the whole house smells of Christmas and we all hug and wish each other a Merry Christmas. Even tough I’m a adult now this still is the best moment of the year for me. 

14. Visit Christmas Markets is always fun and gives me that perfect christmassy feeling, it’s also a great place to find some goodies for the Christmas table. 

15. After growing up in the flower industry I have a special place in my heart for all Christmas flowers like Hyacinth, Amaryllis, Poinsettias and Hellebores. 

christmas-list-6

16. Julbord! Ja, jag är en av dem som verkligen älskar julmat. Självklart är den viktigast på julafton men jag älskar också att åka iväg till någon mysig herrgård några veckor innan jul och äta riktigt mumsig julmat med personer jag tycker om.

17. Jag älskar att man hittar mer tillfällen att umgås under jul än annars. Det är glöggmingel, adventsfika, lucia, julkvällar och julklappsshopping med vänner, julfest med jobbet och så givetvis hela julhelgen som man ofta spenderar med nära och kära. Man gör helt enkelt med saker tillsammans!

18. Sist men inte minst, pirret i magen! Japp jag må vara vuxen nu men jag blir fortfarande pirrig och får lyckorus i kroppen när det börjar närma sig jul och under December och det är en av de bästa känslorna som finns!

++. Glöm inte att December inte är en enda förberedelse för en enda dag utan att varje dag kan vara mysig och speciell i sig, njut för varje dag är ”jul”!

16. Christmas food! I love the traditional swedish christmas table with meatballs, herring, salmon, christmas ham and so on. Yum! 

17. I love that you spend more time with people during December. There is Glogg nights, advent parties, lucia, christmas nights and christmas shopping with friends, christmas parties with work and the whole christmas weekend when you get to spend quality time with people you love. 

18. Last but not least, that tingly feeling I get when I know Christmas is close! I might be an adult now but it’s still the best feeling in the world. 

++. Don’t forget that December is not only preparations for one singe day, enjoy every day to the fullest as it is because every day is Christmas! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!