8 TIPS FOR TAKING GREAT OUTFIT PICTURES

IMG_04432

Första dagen tillbaka från semestern och jag tänkte dra igång bloggningen med en guide, hoppas ni gillar det. Ni är så himla gulliga när ni ger mig komplimanger för mina bilder och undrar hur jag bär mig åt, speciellt i dagens bloggvärld där nästan alla har proffsfotografer och 50 000-kameror. Så, idag tänkte jag ge lite fototips, kring outfitbilder för att vara lite mer precis. Här har ni mina 10 bästa tips!

First day back from my vacation and I thought I’d start the blogging with a guide, I hope you’ll like it. You’re so nice when you give me compliments on my pictures and ask me how I take then, especially today when almost all bloggers work with professional photographers and have $6000 cameras. So, today I thought I’d give you some tips on how to take outfit pictures. Here is my top 10 things to think about, you can translate the descriptions in Google Translate!

1. Ta massvis med bilder/Take lots of pictures

Många tänker att det måste gå så fort och lätt och bli rätt och klart på 20 bilder, men så behöver det inte alls vara. Då blir man lätt stel, kör på sina säkra poser och bilderna blir exakt likadana som föregående outfits. Mitt tips är att peppra med kameran och röra dig, ha kul, hoppa, gå omkring vilket deifinitivt kommer ge dig massvis av dåliga bilder med konstiga miner och ur osmickrande vinklar men 1 av 10 kan bli en pang-bild som känns unik och då är det värt alla dåliga. Jag brukar ta ca 300-500 bilder vid varje outfitsession.

2. Hitta rätt bakgrund till just din outfit / Find the right surroundings 

Detta är något jag är galet noga med, bakgrunden måste passa känslan i outfiten! Är det en gullig sommarklänning som känns lit bohemisk tar jag gärna bilderna i naturen, och är det en mer stilren och modern outfit vill jag ta den i stan med trafikljus och innestadshus som bakgrund. I Sverige brukade jag skifta mellan stan och skogen/åkrar, här i Australien skiftar jag mellan stan och stranden!

outfit-pictures-how-to

3. Det räcker med att DU kan kameran / It’s enough that YOU know the camera

Som jag skrev ovan så har ju de flesta storbloggare proffsfotografer som hjälper dem idag och det är lätt att snöa in sig i att det aldrig kommer gå om man inte känner någon som är grym på att fota, men så är det inte alls! Det räcker faktiskt med att du själv lägger manken till och lär dig kameran och tänker kreativt. Ingen av de som hjälper mig med mina outfitbilder vet någonting alls om foto, manuella inställningar osv utan jag ställer alltid personen som ska fota mig där jag själv tänker stå på bilden, ställer in alla inställningar tills jag blir nöjd, sedan byter vi plats och så behöver min pojkvän/familjemedlem/vän eller vem det nu är som ska fota bara trycka på knappen och följa mina instruktioner om vinklar och motiv. Du behöver alltså inte någon annan som lär sig allt om din kamera, det räcker med att du själv gör det!

4. Prova bakgrunder / Try different spots

Bara för att en plats är superfin i verkligheten betyder det inte att det blir en fantastisk bakgrund till dina outfitbilder. SÅ många gånger som jag har blivit besviken när vi åkt till en plats jag sett som den perfekta outfitplatsen och sedan har det inte alls gjort sig på bild. Känslan fastnar inte, ljuset är för dåligt, det skär sig mot outfiten eller liknande. Det är viktigt att alltid ta testbilder på bakgrunden med outfiten och byta plats eller vinkel tills det känns helt rätt. Allt är helt annorlunda i kameran!

5. Använd inte för många bilder / Don’t use too many pictures

Försök att vara kreativ och få bilder i så många olika vinklar och perspektiv som möjligt, är bilderna olika är det okej att lägga upp många, men det finns ingen tråkigare än att scrolla förbi 10 helkroppsbilder i rad som ser iprincip exakt likadana ut förutom att minerna kan skifta lite. Använd gärna många bilder men som sagt, se till att ingen är den andra lik! Jag brukar använda ungefär 5-10 bilder.

outfit-how-to

6. Hitta rätt ljus / Find the right light

Att hitta rätt ljus är INTE lätt! Speciellt mitt på dagen när det är soligt då du antingen får stå mitt i solen och allt får starka och osmickrande kontraster eller i skuggan då allt blir för mörkt och den soliga bakgrunden utfrätt. Prova dig fram och försök att fota under förmiddagen då ljuset inte är så starkt eller allra bäst 2 timmar innan solnedgång till solnedgången då ljuset är så himla mjukt och fint.

7. Strunta i människor som stirrar / Don’t care about people staring

Skippa aldrig, aldrig ett fint ställe att fota på för att det finns folk som kan se dig och stirrar. Då kan du missa de bästa bilderna du någonsin kommer få! Jag tyckte detta var jobbigt i början (läs: 2008, haha) men idag bryr jag mig inte ett skvatt. Nu tycker jag mer att det är de som är pinsamma som ställer sig och stirrar! Hade du brytt dig om du såg två personer fota på gatan?

8. Hitta rätt redigeringsprogram för dig / Find the right program to edit your photos

Enda sedan jag började prenumerera på Photoshop och Lightroom (ca 100 kr i månaden) har allt känts så himla mycket roligare och lättare med att fota! Jag har fått mer komplimanger av er för mina bilder också så jag gissar att det kan höra ihop. Lightroom är så himla simpelt att använda och man känner verkligen att det är klass på det, färgerna blir fina och bilderna får bästa resultat! Photoshop använder jag bara till collagen och när jag ska skriva text på bilder och så, det är lite mer avancerat. Rekommenderar i alla fall varmt denna investering för dina bilder!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!