SUMMER READING LIST

boktips

 

Jag gissar att många av er är som mig och läser 5 gånger så mycket under sommarmånaderna som de andra delarna av året? Jag har så många böcker på hyllan som jag vill bocka av i år, jag hoppas att jag hinner med. Här är i alla fall en lista på 5 av mina favoritböcker som inspiration för er som inte hittat något att läsa än. Alla är superbra och väldigt läsvärda!

I’m guessing many of you are like me, read 5 times as much during the summer than the other seasons? I have so many books I want to read this summer, I hope I have time for all of them. Here is a list of 5 of my favorite books as inspiration for those of you who don’t know what to read yet. They are all great and worth reading!

31 Dream Street/Våga flyga – Lisa Jewell
Lisa Jewells böcker har alltid högsta mysfaktorn och denna är inget undantag. Fantastiska beskrivningar och spännande karaktärer, perfekt för dig som gillar lättsamma och härliga böcker. En annan favorit från Lisa är ”Syskonmakaren” och ”Vince & Joy” som är näst intill lika bra.

Niceville – Kathryn Stockett
Om man inte sett filmen är detta en riktig liten guldgruva, men det är läsvärd om man sett den också även fast den kanske inte blir lika spännande. En extremt varm och rörande bok som fick mig att både skratta och gråta flera gånger, den är väldigt annorlunda från annat jag har läst vilket gjorde den extra bra. 

Last letter from your lover/Sista brevet från din älskade – Jojo Moyes
Okej okej, jag vet att jag tjatar om denna, men är det en favoritlista så är det! En fantastisk kärlekshistoria lika spännande som en deckare och som är omöjligt att inte stäckläsa. En annan bra bok med Jojo Moyes som jag rekommenderar är ”Me Before You”. 

The Perfect Man/Den Perfekte Mannen – Sheila O’flanagan
Löjligaste titeln men superbra chiclitbok! Det jag gillade bäst med den var att den kändes så himla lång, annars tycker jag alltid att historier tar slut för snabbt. Här fick man verkligen följa karaktärerna under en längre tid och inga frågor lämnades obesvarade. En annan favorit från Sheila är ”Allt för dig”.

Safe Haven – Nicholas Sparks
Så egentligen hade jag ju velat göra en lista med bara Nicholas Spark’s böcker men jag nöjde mig med en den här gången och det är ”Safe Haven” som jag tycker är den absolut bästa. Jag läste den ju innan jag såg filmen så då blev den huur spännande som helst, jag ser alltid till att läsa hans böcker innan de kommer ut så att jag får njuta av både boken och filmen till max. Andra bokfavoriter av honom är ”The Last Song”, ”The Best of Me”, ”The Longest Ride” och ”At First Sight” . Det är lite tråkigt att nästan ingen av hans böcker finns på svenska men oftast är det inga problem att läsa på engelska! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Bara för att du nämner boken ”sista brevet från din älskade” ett par gånger har jag faktiskt köpt den nu! 🙂 Ser jag fram emot att ha en bra bok att läsa nu under sommaren 🙂

    Linnéa 2015-06-26 17:08:03
    Svara
    • Svar på Linnéas kommentar.

      Åhh gud så roligt att höra! Och OJ så avundsjuk jag blir på dig som har hela boken framför dig, hoppas att du kommer gilla den lika mycket som jag gör 🙂 Kram!

      Fanny Staaf 2015-06-26 17:51:15
      Svara
  • Om du inte har läst Nattvägen av Kristin Hannah så kan jag verkligen rekommendera den. En otroligt fängslande historia om olika relationer, jag, mina kompisar och min mamma älskar den allihop!

    Matilda 2015-06-24 15:40:04
    Svara
  • Om du gillar Jojo Moyes måste du läsa Sophies historia, jag läser den just nu och älskar den!

    Louise 2015-06-24 13:48:25
    Svara
    • Svar på Louises kommentar.

      Jag har den faktiskt här hemma men har inte hunnit läsa den än, får ge mig på den så fort jag är klar med boken jag läser nu 🙂

      Fanny Staaf 2015-06-26 17:59:22
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!