WEEKLY SNAPSHOTS – WEEK 20

IMG_14242

Det är inte ofta jag säger det här, men usch vilken kass vecka det har varit! Jag har knappt fått något alls gjort och varit superförkyld. Jag hatar när jag känner att jag inte är produktiv och inte kommer någonstans! Det kan vara okej en dag ibland men en hel vecka i sträck? Nej tack! Tur att jag skrev nästan hela min assignment igår så kan det kompensera upp lite. Idag jobbar jag hela dagen och minstingen är förkyld precis som jag så vi hänger inne i soffan vilket passar perfekt. Här kommer lite bilder från veckan så länge, som jag skrev tidigare så har vädret inte varit superkul och hela helgen såg ut som på bilden ovan konstant, regn, regn och lite mer regn. Längtar efter solen son utlovas senare i veckan!

PS. Ni glömmer väl inte att jag alltid svarar på alla era kommentarer? Oavsett om det är en fråga eller ett litet hej så svarar jag på allt, ville bara påminna om det (:

It’s not often I say this but uuuuh, last week was really bad. I didn’t get anything done at all and had a really bad cold. I hate when I feel that I’m not productive and don’t get anywhere with anything. It’s okay one day in a while but a whole week? No thanks! Lucky I wrote almost all of my assignment yesterday so that can compensate a little. Today I’m working all day and the youngest has a cold just like me so we’re just spending the day inside. Here are some pictures from last week, like I said the weather hasn’t been that fun and the whole weekend looked like the picture above. Longing for the sun we’re getting later this week! 

IMG_09452

Åkte i vanlig ordning till Subiaco i fredags och köpte frukt, grönsaker och blommor till helgen. Jag älskar verkligen att köpa på mig en massa färskt för hela veckan, och det är SÅ billigt också! Det brukar bli ca 200-300 kronor för en sån här full låda med grönsaker, frukt, bär, kryddor, potatis, ägg, fröer, gryn och allt vad det är och då maxar vi alltid rätt rejält så vi kan frossa i god mat, mumsiga sallader och exotiska frukter. Vår nya upptäckt är att köpa färska majskolvar, så perfekt att koka till lunch!

Went to Subiaco last Friday as usual to buy veggies, fruit and flowers for the weekend. I really love going there and buying fresh stuff for the whole week and it’s so cheap to! We usually pay 30-40 AUD for a whole box like this with veggies, fruit, berries, herbs, potatos, eggs, seeds and so on and we always buy quite a lot. Our new thing is buying fresh corn cobs, perfect for lunch! 

IMG_13772

Jag lagade mumsig lördagsmiddag, receptet kommer senare i veckan!

I made yummy Saturday dinner, I’ll share the recipe later this week! 

IMG_13702

Veckans blommor blev rosa tulpaner, säsongens första här!

This week’s flowers are pink tulips, the first of the season here!

IMG_13082

När jag vaknade i lördags och regnet öste ner och vi var tvungna att ge oss ut på en liten shoppingtur passade jag på att inviga min nya stickade från Zara tillsammans med ett par jeans.

When I woke up last Saturday and the rain was pouring down I took the opportunity to wear my new knit from Zara for the first time together with a pair of jeans. 

IMG_05602

Lunchade med Nina i onsdags på The Belasyse, de har verkligen så himla god lunch där. Denna gången provade jag lamm med hallomi, pommes och bröd, så gott!

Had lunch with Nina on Wednesdey at The Belasyse, they really have great lunch there. This time I tried the lamb with bread, hallomi and fries, so yummy! 

IMG_06352(2)

Vi fick lite sol i tisdags och if you snooze you lose so jag var ute på 3 minuter med min nya bok i högsta hugg. Jag gissar att många av er har läst denna? Efter att ha läst och älskar denna bok av Jojo Moyes så var jag ju bara tvungen att börja på en ny.

We got some sun on Tuesday and if you snooze you lose so in 3 minutes I was at the pool with my new book. I loved this book I read my Jojo Moyes to I just had to read another one, this one is called ”Me Before You” in english. Have you read it?

IMG_12872 IMG_12892

Snabb kaffepaus med Jesper innan jag skulle börja jobba i fredags. Känns som att jag hänger på det här caféet konstant då det ligger precis vid skolan där jag lämnar och hämtar de äldre tjejerna, det blir många stopp här, oftast med en tvååring dock så det var trevligt med lite vuxet sällskap för omväxlingens skull, haha.

Quick coffee break before I started work on Friday. It feels like I hang out at this cafée all the time because it’s on the same street as the school where I pick up and drop of the older girls. I stop by here a lot, usually with a two year old though so it was nice with some adult company, haha. 

Foto 2015-05-18 08 51 182(2)

Gillar inte att lägga upp mobilbilder på bloggen men detta får bli ett undantag! Jag går förbi det här citrusträdet nästan varje dag och det är verkligen helt fantastiskt, fick inte ens med halva känslan av hur maffigt det är på bilden. Såg nu att jag även omedvetet fick med regnbågen på bilden, det var ju himla trevligt!

I don’t like publishing mobile pictures on the blog but I have to make an exception! I pass by this citrus tree almost every day and it’s just so amazing, I couldn’t even get half of it in this picture. I saw now that I also got the rainbow in the picture, extra nice!

IMG_13332

Såhär satt jag nästan hela helgen, bloggjobb på lördagen och plugg på söndagen!

This is how I spent the whole weekend, blogging on Saturday and studying on Sunday!

IMG_14282

Paula kom förbi på bakdate! Hon tycker om att baka lika mycket som mig och har ingen ugn där hon bor nu då hon får komma hit och använda våran ibland.

Paula came by for a baking date! She likes baking as much as be but she dosen’t have a oven where she lives now so she gets to come here and use ours some times. 

IMG_06052

Detta blev middag en kväll, så himla mumsigt! Har precis upptäckt fikonmarmelad tillsammans med ost efter att ha varit lite skeptisk mot det, är frälst.

This was dinner one night, so yummy! I’ve just discovered fig marmelade together with cheese and lets just say that I’ve fallen in love. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • åh. Det är en sådan fröjd att lösa dina inlägg. Du är en av de få bloggarna som faktiskt håller en bra blandning och ALLTID känns väldigt genomtänk. Man märker att du lägger ner tid på bloggen. All credd till dig!

  Elin 2015-05-19 21:41:28
  Svara
 • Söta du! din blogg är den absolut bästa just nu tycker jag! så galet inspirerande!! hjärta till dig

  ISA 2015-05-18 23:19:25 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så härliga bilder! Hoppas du får en bra vecka 🙂

  Linnea 2015-05-18 22:52:38 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • Det är såå roligt att få ett litet svar tillbaka och jag tror att du är relativt unik med det, älskar att du tar dig tiden till det! <33 Tokälskar din blogg – stor inspirationsfavorit på min blogglista!
  Till inlägget; fy vad segt det måste ha varit (är?) att vara förkyld och ha skitväder ^^ Hoppas du kryar på dig fort. Mysiga bilder har du lyckats fånga i alla fall, som vanligt 😉 Kramar!!

  Eira 2015-05-18 20:25:33 http://www.fashionwardrobe.devote.se
  Svara
  • Svar på Eiras kommentar.

   Så himla roligt att höra att det uppskattas! 😀 Jag älskar själv att göra det då det känns som att jag lär känna alla er lite bättre.

   Ja det var riktigt segt med nu är solen tillbaka och förkylningen börjar släppa så jag är redo för en ny vecka! Tack för din fina kommentar och stor kram!

   Fanny Staaf 2015-05-19 02:51:53
   Svara
 • Det där med kommentarer märks verkligen, känns ganska trevligt och unikt att få ett litet meddelande tillbaka 🙂 Nu vet jag inte om det är en Chai Latte igen men måste iaf säga att den har blivit väldigt beroende framkallande för mig! Speciellt den från Espresso House! Köpte hem en hel burk med chai pulver, värt pengarna! 😉

  Vad kul att man kan handla så mycket på den summan! Här känns det som att man bara får hem enstaka saker för den summan :p

  N 2015-05-18 16:43:34
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Vad roligt att höra!

   Just denna gången är det faktiskt varm choklad (chailatten var slut, haha). Jag är också såå beroende, hur gott är det inte liksom?! Får nog köpa med mig en sådan burk när jag är i Sverige i sommar, min gamla tog slog precis innan jag flyttade. SÅÅ gott!

   Kram!

   Fanny Staaf 2015-05-19 02:55:09
   Svara
 • Hej! Först och främst vill jag bara säga att jag tokälskar din blogg. Något som jag verkligen skulle vilja ha tips om är hur man tar så fina bilder som du och hur du redigerar dem? Skulle bli jätte tacksam för svar! 🙂

  Daniela 2015-05-18 16:36:47
  Svara
  • Svar på Danielas kommentar.

   Gud så glad jag blir, tusen tack!

   Oj vad svårt att svara på.. Jag har ju köpt mig en väldigt bra kamera till att börja med (Canon EOS 6D) och sedan när det kommer till att ta själva bilderna så är det övning, övning, övning som gäller. Jag har övat i 7 år! Haha. Om jag kommer på en bra vinkel ska jag absolut skriva ett inlägg om detta.

   Redigerar gör jag i Lightroom och där ökar jag mest ljus och kontraster och sådant, kan bara the basics 🙂

   Hoppas detta var till någon hjälp, stor kram!

   Fanny Staaf 2015-05-19 02:58:34
   Svara
 • Hejsan; älskar dessa inlägg på himla mysiga1 men det är väl iallafall vecka 21 och inte vecka 20 hehe 😛

  ELIN 2015-05-18 16:30:30
  Svara
 • Så mysigt inlägg! Ni verkar ha det fantastiskt där borta. Jag uppskattar verkligen att du svarar på alla kommentarer, det ger en så trevlig och personlig känsla till bloggen. En av anledningarna till att jag gillar din blogg så mycket! 🙂

  Mia Elisa 2015-05-18 14:35:03 http://miaelisa.blogg.se
  Svara
 • Hej 🙂 vad är det du jobbar med?
  Så intressant att följa dig. Läst din blogg nästan sen du började 🙂 kram

  Linn 2015-05-18 14:18:21
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hejsan, gud så kul att höra att du hängt med här så länge! Det känns ju helt galet, haha 🙂

   Just nu jobbar jag som Nanny för en familj med tre döttrar här i Perth. Tror bara jag ska göra det i en månad till men man vet ju aldrig, det är ganska krävande men arbetsdagarna går fort och tro det eller ej men nanny-lönerna här är bättre än de vanliga lönerna enligt handels i Sverige om man jobbar i tex. butik! Kram

   Fanny Staaf 2015-05-19 03:01:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!