VECKANS FILMTIPS – V.20

filmtips

The Longest Ride – 9/10
Genre: Drama/Romance
Watch this if you like: The Notebook, Safe Haven and other movies by Nicholas Sparks

Åhhhh, ny Nicholas Sparks! Jag blir helt pirrig varje gång jag sätter mig ner för att se en första gången, haha. Jag läste ut den här boken för några veckor sedan och efter det blev det direkt ett biobesök och jag blev absolut inte besviken! Jag tyckte inte att det var den bästa av hans böcker men absolut en av de bästa filmerna! Till och med Jesper sa det helt frivilligt, haha. En riktig comeback efter den lite floppiga ”The best of me” (men den boken är amazing). Filmen var i alla fall imponerande lik boken och nästan ingenting saknades vilket gjorde mig riktigt förvånad men glad. De hade till och med förbättrat slutet och gjort som jag önskade att det skulle sluta i boken! Gillar ni Sparks tidigare filmer kommer ni älska denna sönder och samman precis som jag!

Ohhh, new Nicholas Sparks! I almost get nervous every time I’m going to see one of his movies for the first time. I finished the book a few weeks ago and after that I went to the cinema straight away to see the movie. The book wasn’t one of his best but the movie certainly was! Even Jesper said so without me forcing him, haha. A real come back from ”The best of me” (but that book is amazing). The movie was almost exactly like the book which made me surprised but happy, almost nothing was missing. If you like Spark’s other movies you will love this a lot just like I do! 

Black or White – 7/10
Genre: Drama
Watch this if you like: Annie (but not as happy)

Det här är en såndan här film som man tycker om när man ser den och som man är glad att man såg men som man inte tänker så mycket på efteråt. En bra blandning av mys och allvar och många bra skådespelare, passar nog hela familjen och de flesta filmsmaker!

This is one of those movies you like while you’re watching it and are glad that you saw afterwards but then you forget about it. A good mix of cozy and serious and a lot of good actors, suits the whole family and a lot of different tastes of movies!

Unbroken – 7/10
Genre: Biography/Drama/Sport
Watch this if you like: Saving Private Ryan

Jag blev riktigt förvånad när jag i slutet såg att det är Angelina Jolie som regisserat denna! En sorglig och stark film om en verklig historia under andra världskriget. Ingen feel-good men väldigt sevärd och välgjord!

I was very surprised when I saw that it is Angelina Jolie who directed this movie! A sad and strong movie about a true story during world war two. Not a feel-good movie but really well made and worth seeing!

movie-tip

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Vart såg du black or white? Laddar du ner filmerna eller har du en sida du oftast tittar på?

  Malin 2015-05-18 17:34:59
  Svara
 • Hej, undrar också var man kan se the longest ride? 😀

  cornelia 2015-05-16 21:54:47
  Svara
  • Svar på cornelias kommentar.

   Som det står i inlägget så såg jag den på bio 🙂 Fördelen med att bo i Australien, ALLT visas på bio! Ni i Sverige får nog dessvärre vänta ett tag innan ni kan se den. Har för mig att den skulle släppas i slutet av Juli!

   Fanny Staaf 2015-05-17 09:12:44
   Svara
 • Jag är riktigt sugen på att kolla på The longest ride. Alla Nicholas Sparks filmer är så bra 🙂

  Linnea 2015-05-16 00:12:54 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • vart hittade du filmen, the longest ride? 🙂

  sara 2015-05-15 22:36:23
  Svara
 • vart kan man se the longest ride?:)

  Sanna 2015-05-15 19:04:27
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Tyvärr så släpps den inte för än i Juli 🙁 Jag hade fördelen att kunna se den på bio här i Australien! Tyvärr så visar inte SF Nicholas Sparks filmer på bio, så himla tråkigt!

   Fanny Staaf 2015-05-17 09:16:01
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!