WEEKLY SNAPSHOTS – WEEK 19

IMG_04422(2)

Vilken vecka det har varit, phuu! Så mycket jobb, plugg och saker som har hänt men det har varit en bra vecka. Nästa vecka blir lugnare då jag knappt jobbar något alls förutom i morgon, det ska bli skönt att kunna ägna sig åt plugget och bloggen utan press och stress för en gångs skull. Vet ni vad som har hänt mig då? Jag har börjat få julkänslor!! Hahaha. Det börjar bli riktig höststämning här vilket automatiskt får mig att känna att julen närmar sig så här om dagen kom jag på mig själv med att börja planera julkalendern för bloggen, haha! Det blev ett akutbesök till stranden så hamnade jag på rätt bana igen, hoppas ni gillar bilderna!

What a week, phew! So much work, studies and things that has happened but it has been a good week. Next one will be a lot calmer because I wont work at all except for tomorrow. It will be so nice to focus on the blog and studies without stress and pressure for once. Do you know what happened to me today? I got christmas feelings, haha! It’s starting to feel like autumn here which automatically gets me ready for christmas so I had to pay a emergency visit to the beach and then I was back on the right track, I hope you’ll like the pictures!

IMG_97622

Veckan började med storbrunch på Little Bird Café i Northbridge, så gott! Vi delade på rätter för att kunna smaka så mycket som möjligt så det blev pannkakor, toast med avokado, ägg och bacon och en fajitaskål.

The week started with a big brunch at Little Bird Café in Northbridge, so yummy! We shared plates to get to try as much as possible so we had pancakes, toast with avocado, bacon and eggs and a fajita bowl. Yum! 

IMG_97732

Med dessa brudar!

With these babes!

IMG_96112

Som sagt så börjar det bli höst här och det märks absolut tydligast i butikerna, och jag kan inte låta bli att älska det även fast det känns onödigt att köpa något just nu då jag ändå kommer spendera Perth’s ”vintermånader” i sommarsverige.

Like I said, autumn is here and you can really see that in all the stores. Since I’m a autumn-clothes kind of girl I have to admit that I love it even tough I can’t by anything since I’m spending Perth’s ”winter months” in Summer Sweden. 

IMG_02292

Stranden in Fremantle

The beach in Fremantle

IMG_98732 IMG_98862

Söndagsbrunch på ”Lenny The Ox”, mumsiga avokadomackor och pannkakor med lemon curd.

Sunday brunch at ”Lenny the Ox”, yummie avocado toast and pancakes with lemon curd. 

IMG_98082

Var tvungen att ta en bild på vår gata när vi var på väg hem här om dagen, det är någonting med skymning i storstäder som känns lite magiskt! 

Just had to snap this picture on our way home the other day!

IMG_98402

Jag har börjat göra en ny side dish med champinjoner till olika kötträtter vi ätit och den är såååå god om jag får säga det själv! Ska se om jag kan fixa fram receptet till er i veckan.

I’ve started making a new side dish with mushrooms to different meat meals we’ve had and it’s amazing if I can say so myself! I’ll try to give you the recipe this week. 

IMG_03802(2)

Höstigt strandhäng! Det är fortfarande tillräckligt varmt för att ligga i bikini på stranden (ca 25 grader) men man är inte speciellt sugen på att hoppa i havet längre, haha.

Autumn at the beach! It’s still warm enough to wear a bikini (about 25 degrees) but no one is that keen on jumping into the ocean anymore, haha. 

IMG_69832

Får lite bloggning gjort på balkongen!

Getting some blogging done on the balcony!

IMG_98452

Vi var på bio i fredags och såg ”The Longest Ride”, den nya Nicholas Sparks-filmen. Jag läste ut boken förra veckan och det var sååån lyx att bara åka iväg och kunna se den direkt på bio istället för att vänta ett halvår från premiären tills den släpps på DVD i Sverige. Vad jag tyckte om den får ni läsa i fredagens filmtips!

We went to the movies last Friday to see Nicholas Sparks new movie ”The Longest Ride”. I just finished the book last week so it was amazing to just be able to see the movie right away. You can read what I thought about it in this weeks movie tips. 

IMG_98532(2)

Skaffade lite pluspoäng och smög ner till vårt närmaste café och köpte frukost på sängen i lördags.

Got some extra girlfriend points buy sneeking out and buying breakfast in bed last saturday morning. 

IMG_98932

Strosade rund i Fremantle, jag tycker verkligen att det känns precis som att man är i Spanien när man är där!

Walked around in Fremantle, I still think it feels like being in Spain when we’re there!

IMG_97782

Gick som vanligt lös på fredagens Farmers Market och köpte så himla mycket gott till den kommande veckan, vad gjorde jag innan Farmers Market liksom?

Went as usual crazy on the farmers market and bought a lot of goodies for the upcoming week, what did I do before farmers market?

IMG_03282(2)

Bekymrad men söt på stranden.

Troubled but cute at the beach. 

IMG_99062

En sån här grön ingång skulle jag också vilja ha till mitt hem!

I also want a green entrance like this one to my home!

IMG_04622

Nya strandfavoriter från Sheinside! Superfina bikinin hittar ni här (finns i en massa olika färger och mönster) och kimonon hittar ni här.

New beach favorites from Sheinside! You’ll find the bikini here (it’s available in a lot of colours) and you’ll find the kimono here. 

IMG_97942

GODASTE GLASSEN JAG SMAKAT I MITT LIV, helt fri från överdrifter. Mjukglass Gelato på Whisk Creamery, jag provade salted caramel och green tea denna gång, nästa gång blir det pannacotta och roasted peanut butter!

THE BEST GELATO I’VE EVEN TASTED! From Whisk Creamery in Subiaco. I tried the salted caramel and green tea, next time I’ll have pannacotta and roasted peanut butter!

IMG_95962(2)

Lunchade med Ava på ett ställe jag glömt av namnet på, gott var det i alla fall och pommes frites med skalet kvar, sådant gillar vi!

Had lunch with Ava at a place I’ve forgotten the name of! But, it was good and the french fries hade the potato skin left, me like!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Fantastiska bilder som vanligt Fanny och en härlig mix av händelser. Det som fastnade lite extra den här gången var den gröna bikinin så fin !

    Elvira 2015-05-12 22:10:14
    Svara
  • ALLTSÅ!!! dina bilder, helt jävla overkligt underbara. Kolla bara balkongbilden.. najs arbetsplats 😉

    ISA 2015-05-11 23:36:09 http://isabyl.devote.se
    Svara
    • Svar på ISAs kommentar.

      Gud, så glad jag blir! Tusen tack! 🙂

      Ja balkongen är verkligen helt underbar, min absoluta favoritplats här 🙂

      Fanny Staaf 2015-05-12 03:29:43
      Svara
  • Hej Fanny.
    Jag har en fråga mer riktad till Jesper om hans utbildning. Du skrev i ett inlägg att han läste på berghs i sthlm, det jag undrar är vad är det Jesper läser? om de är Art Director, med tanke på att han fortsatte sin utbildning utomlands? För jag är väldigt intresserad av att läsa på berghs och funderar just nu på Art director därför undrar jag om han möjligtvis skulle kunna berätta lite om skolan och utbildningen han läste/ läser även om det inte är just Art director.. bara för att få veta hur det är och fungerar. Skolan verkar hur bra som helst och utbildningarna låter som något jättekul men jag skulle vilja få veta mer om den och utbildningsformen från någon som läst där.. just för att jag är såå vilse i vad jag ska läsa vidare till. Om han har lust och möjlighet förstås, jag skulle vara väldigt tacksam!

    Massa kramar! 😀
    Ariana xx

    ariana 2015-05-11 22:01:57
    Svara
    • Svar på arianas kommentar.

      Hej Ariana! Jag pluggade Copywrite på Berghs, gör klart min bachelor här i Australien nu, pluggar marketing/ strateg här. Men om du vill du bli AD så är Berghs tveklöst den bästa skolan du kan gå på, och om du vill plugga vidare utomlands så ska du till Academy of arts i San Fransisco!

      /Jesper

      Fanny Staaf 2015-05-12 04:37:26
      Svara
  • Så fina bilder! Jag kan förstå om det känns konstigt att få julkänslor när man precis firat det hahha 🙂

    Linnea 2015-05-11 19:08:03 http://neeiis.blogg.se
    Svara
    • Svar på Linneas kommentar.

      Tack! Haha ja det är ju verkligen, samtidigt som jag älskar julen så mycket så jag blir ju besviken när jag kommer på att det år så långt kvar 😉 hahaha.

      Fanny Staaf 2015-05-12 03:30:50
      Svara
  • Men åhh vilka härliga bilder!! Älskar verkligen er balkong, så mysig 🙂

    maria 2015-05-11 17:37:30 http://www.mariacharlotte.forme.se
    Svara
    • Svar på marias kommentar.

      Vad roligt att du gillar dem 🙂 Ja den är supermysig men har sååå mycket mer potensial (i andra hörnan, haha) så längtar tills jag fått klart den helt 🙂

      Fanny Staaf 2015-05-12 03:31:33
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!