VECKANS FILMTIPS – V.19

filmtips

The Hundred-Foot Journey – 8/10
Genre: Drama
Watch this if you liked: Chocolate

När det kommer till miljöer är denna film helt outstanding, jag blev verkligen kär i staden med det supermysiga torget och den fantastiska marknaden, naturen runt omkring, de små gränderna och husen. Stället detta är inspelat (som faktiskt är en riktig stad) står högst upp på min ”resa-till-lista” just nu! Att se denna film var med andra ord en fröjd för ögat och jag gillade verkligen historien också. Många bra skådespelare och karaktärer som man gillar! Underbar film av Lasse Hallström som måste ses av alla mat och drama-älskare där ute.

When it comes to surroundings this movie is totally outstanding, I fell completely in love with the little town and it’s market and the town square, the nature around, the houses and the small alleys. The place where this movie is set (yes, it is a real town) is on the top of my travel-wishlist right now! To see this movie was a treat to my eyes but I loved the story too. A lot of good actors and characters that you like! Wonderful movie by Lasse Hallström that all of you food and drama lovers out there just has to see. 

Contagion – 8/10
Genre: Drama/Sci-Fi/Thriller
Watch this if you liked: World War Z

Denna film är väldigt välgjord och spännande då man börjar reflektera lite över hur man själv faktiskt hade reagerat i en sådan här situation. Filmen handlar om en dödlig sjukdom som sprider sig över världen som ingen ens har börjat försöka ta fram ett vaccin till. Filmen bjuder på många kända ansikten så som Jude Law, Matt Damon, Kate Winslet och Gwyneth Paltrow. Ingen feel-good film precis men absolut sevärd!

This movie is really well made and thrilling, it really gets you to think about how you would have reacted in this situation. The movie is about a deadly virus that spreads over the world and no one has a vaccine for it. You’ll se a lot of familiar faces such as Jude Law, Matt Damon, Kate Winslet and Gwyneth Paltrow. Not a feel-good movie exactly but really worth seeing!

Like Crazy – 7/10
Genre: Drama/Romance
Watch this if you liked: What If

Jag hade förväntat mig mer av den här filmen men vad jag måste ge den är att den är väldigt ärlig! Det är inte en filmromans där allt är perfekt utan det är en kärlekshistoria som den hade kunnat se ut på riktigt vilket nästan gjorde mig lite deppig emellanåt, haha. Men väldigt gulligt par i huvudrollerna och det kändes väldigt nära för mig då jag för ett år sedan trodde att jag och Jesper skulle hamna i den här situationen med visumen! Lite ris är dock att det är förväntat att man INTE ska heja på Jennifer Lawrence, GÅR DET?

I had expected more of this movie but what I have to give it is that it’s really honest! It’s not a typical movie romance where everything is perfect but it is like it can be in real life which almost made me a little sad at times, haha. But a really cute couple has the main characters and it felt really close to me because one year ago I thought that Jesper and I would be in this exact situation with the visas.

film-tips

Ni får jättegärna tipsa mig om era favoritfilmer eller bra filmer ni sett nyligen också, bara att slänga in en kommentar i kommentarsfältet! (:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • du måste se ’i origins’!! Så fantastiskt bra! Såg den 3 dagar i rad bara att kunna studera alla detaljer i den! Lova mig att se trailern, men inte slutet för den spoilar lite (;

  Lovisa 2015-05-11 22:52:38
  Svara
 • Like crazy verkar vara en film som passar mig 🙂

  Linnea 2015-05-08 23:09:10 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • Dessa inlägg är grymma! Såg filmen ”42” i veckan, grym film som är baserad på verkligheten, du måste se den! 😀

  Sandra 2015-05-08 20:23:37
  Svara
 • Ska nog se någon av filmerna ikväll, får se vilken!! Gillar verkligen dessa inlägg 😀

  Anna 2015-05-08 16:56:41 http://www.annadalstrom.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!