GUIDE: WHAT TO WEAR TO A WEDDING

Vad kan man ha på sig på bröllop? En av de absolut vanligaste frågorna jag får denna tiden av året och jag håller med, det är himla knepigt. Enligt gammal tradition får man inte ha svart, vitt eller rött och klänningen får inte vara för kort eller visa axlarna. Dessa regler börjar dock rinna ut i sanden lite så förutom svart och vitt som jag absolut inte skulle rekommendera att man har så spelar de andra reglerna oftast inte så stor roll längre, beroende på brudparet. Är du osäker så är det bara att ringa dem och fråga så du kan känna dig helt säker! Här kommer i alla fall en liten guide med klänningar som man ha.

What can I wear to a wedding? One of the most common questions in my comment section this time of year and I agree, it’s really hard. According to ancient tradition you can not wear black, white or red and the dress can’t be too short or show your shoulders. Most of these rules re blurry now though so except for white and black that still is a big no-no in Sweden most dresses are okay, depending on the bride and groom. If you’re not sure just give them a call and ask so that you can feel comfortable with your choice. Here are a short guide with a few dresses that you could wear. 

bröllop-klänning-1

here/here/here

LÅNGKLÄNNINGEN/MAXI DRESS

Långklänningen är nog det enklaste och säkraste valet om man är väldigt osäker. Det ser uppklätt och elegant ut och fungerar dessutom till alla bröllop oavsett klädkoden. Jag skulle satsa på en i en pastellig eller lite blekt färg, t ex. pastellrosa, mintgrön, blekt lila eller beige. PS. Vet att klänningen till höger ser väldigt vit ut men den är Peach! Den ser bara väldigt ljus ut på just denna bilden.

Maxi dress is probably the easiest and best choice if you’re not sure on the dresscode and rules. It looked dressed up and elegant and works all all kinds of weddings. I would go for it in a pastel or a pale colour, like pastel pink, mint, pale purple or beige. 

klänning-till-bröllop-2

here/here/here

NUDE

Använder du aldrig färg och känner dig helt hjälplös när varken svart eller vitt är tillåtet? Prova nude! Det är också en basfärg som ser riktigt sofistikerad ut och är det i slutet av sommaren och då blivit lite brun kommer den även att lyfta fram din bränna på ett supersnyggt sätt. Matcha med guld, guld, guld!

If you never wear colour and feel helpless when neither black or white is allowed? Try nude! Nude is also a basic colour and looks really sophisticated, if you have a tan this colour will also show it in the best way possible. Wear it with gold, gold and more gold!

klänning-till-bröllop

here/here/here

KORTA MED BANDEAU/SHORT WITH BANDEAU

Detta är en klassiker, kortisen med bandeau i pastell. Detta är det perfekta valet för yngre gäster (skulle säga 20 och yngre). Som jag skrev tidigare så har det ju funnits lite regler över hur korta klänningarna kan vara och att man inte får visa axlarna men de reglerna har börjat rinna ut i sanden men om du är lite äldre skulle jag nog ändå dubbelkolla lite innan jag väljer den här klänningen, beroende på hur kort den är. Jag skulle inte välja den själv men skulle absolut rekommendera den till min kusin som är 15!

This one is a classic, the short one with bandeau. This is the perfect choice for younger guests, 20 and younger I would say. There are some rules about how short the dress can be and if you can show your shoulders so if you’re older than 20 I would double check with a mother/the bride or someone else who might know. I wouldn’t choose this myself but I would definitely recommend it for my 15 year old cousin. 

dress-for-wedding

here/here/here

FLERA LAGER/LAYERS

Jag vet inte vad det är men jag tycker bara att klänningar i flera lager är så hiiiimla fina till bröllop! Det känns som den perfekta klänningen. Gulligt och romantiskt men ändå uppklätt och elegant. Tydligen tycker jag också att den ska vara rosa… haha.

I don’t know what’s with me but I just think that dresses with a lot of layers are soooo perfect for weddings! It just feels like the best choice. Cute and romantic but also dressed up and elegant. Obviously I also think it should be pink… haha. 

klänning-till-bröllop-3

here/here/here

MÖNSTER/PATTERNS

Mönster skulle jag vara väldigt försiktig med på bröllop, det får inte bli för mycket och skrikigt! Det är ju trots allt ett bröllop. Tänk sött, romantiskt, lyxigt, sofistikerat, classy eller elegant så blir det nog rätt.

I would be really careful with patterns at a wedding, it can’t be to much and ”loud”. It is a wedding after all. Think cute, romantic, luxurious, sophisticated, classy or elegant and you will get it right!

klänning-bröllop-2

here/here/here

MÖRKBLÅTT/MIDNIGHT BLUE

Bär du alltid svart och känner att du inte kan skiljas från färgen ens för en dag? Prova mörkblått! Mörkblått är 100% tillåtet och har samma goda egenskaper som svart (man ser smal ut och blir oftast, oförklarligt, snyggare), bär tillsammans med svarta accessoarer!

Do you always wear black and don’t know how to part with the colour even for one day? Try midnight blue! Blue is 100% allowed and have the same good qualities as black (you will look thin and almost always, unexplainable, better looking), wear it together with black accessories. 

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!