WEEKLY SNAPSHOTS – WEEK 16

IMG_87642

Bilddagbok igen! Förra veckan blev det ju ingen då jag mest låg inne och vad sjuk men nu är de tillbaka igen. Det var en riktigt fullspäckad vecka, speciellt helgen, men det känns som att jag blev ännu lite mer kär i den här staden. Det finns så mycket att se! När vi satt på stranden och tittade på solnedgången på första bilden och det var helt vidstilla, perfekt temperatur, fötterna i sanden och med världens finaste killen bredvid mig stannade jag verkligen upp för att njuta. Det är helt galet att jag BOR här! Hur som helst, enjoy the pictures!

Photo diary again! I didn’t publish one last week because I was mostly inside when I was sick but now they’re back. It was a busy week, especially the weekend, but it feels like I fell even more in love with this city. There is so much to see! When we we’re sitting at the beach watching the sunset on the first picture and there was no wind, perfect temperature, my feet in the sand and with the best guy in the world beside me and really stopped and just enjoyed it. It’s so crazy that I LIVE here! Anyway, I hope you like the pictures! 

IMG_70672

Vi hyrde en bil hela helgen (klappar mig själv lite på axeln för vilken bra idé det var) så vi körde fullspäckat schema både lördagen och söndagen och åkte till en massa platser vi velat se men som är lite krångligt att ta sig till med buss. WOW, vilken helg det blev! Här i Swan Valley som är Perth’s eget lilla Napa med en massa vingårdar.

We rented a car the whole weekend (the greatest idea I’ve had in weeks) so we had a full schedule both Saturday and Sunday and took the opportunity to see all the places we’ve been wanting to see that is a bit to hard to get to by bus. WOW, what a weekend we had! We started with Swan Valley that is Perth’s own Napa with a lot of wineries. 

IMG_63222

Tog en paus i plugget och spenderade en timme vid poolen i onsdags. Det är så underbart att ha en pool i huset så att man bara kan gå en timme sådär när man inte har tid att lägga en hel eller halvdag.

Took a study break by the pool last Wednesday. It’s so amazing to have a pool in our building so that it’s possible to go there just for an hour when you don’t have time to spend the whole day there or at the beach. 

IMG_71052

Lunchen i Swan Valley (dör lite när jag tittar tillbaka på det).

The lunch in Swan Valley (dying a little when I look at it now)

IMG_75042

Solnedgångsgänget i lördags, lite glada sådär.

Sunset hang this Saturday, everyone was quite happy. 

IMG_69372

Frukost ute i solen har blivit min nya grej! Jag får gå upp rätt tidigt då solen försvinner ganska snabbt från balkongen nu på hösten men det är det värt!

Breakfast out in the sun has become my new thing! I have to go up quite early because the sun stops shining on the balcony early now because it’s autumn but it’s worth it!

IMG_75632

Detta hade ALDRIG hänt i Sverige. Vi hittade vad som kändes som en förtrollad skog bara sådär, ville nästan låtsas att jag var Tingeling och skutta runt här i timmar. Hur vackert är det inte?!

This would never have happened in Sweden. We found the Enchanted Forest just like that, I almost wanted to pretend I was Tinkerbell and spend hours here. So beautiful! 

IMG_60942

Veckans snittblommor blev vit Lövkoja.

This week’s cut flowers are white Stocks. 

IMG_74702

Vi åkte till Blackwall Reach för att se på solnedgången….

We went to Blackwall Reach to watch the sunset…..

IMG_75472

…. och Jesper hoppade i

…. and Jesper jumped in

IMG_87942

Ännu en fantastisk solnedgång på Scarborough Beach med min fina älskling i Söndags. Det blev en så perfekt (nästan) avslutning på helgen. Efter detta gick vi på bio, så det blev väl den riktiga avslutningen.

Another amazing sunset at Scarborough Beach with my love this Sunday. It was the perfect (almost) ending to our weekend, after this we went to the movies so that was the real ending. 

IMG_80122 IMG_80292(2)

Åkte till underbara Fremantle och åt skaldjurspasta i solen på The Monk. En av de sakerna jag gillar mest med Perth är att alla delar av staden är så himla olika. Är man mitt i stan ser det ut som en riktig storstad med skyskrapor och allt är modernt, när vi åkte till Swan Valley 20 minuter utanför trodde man att man var i Napa eller Toscana och sedan i Freo känns det som en spansk semesterort. Love it!

Went to Fremantle and had seafood pasta in the sun at The Monk. One of the things I love most about Perth is that all the parts of the city is so different. When you’re in the middle of the city it feels like New York with skyscrapers and everything looks modern, then we went to Swan Valley 20 minutes outside of Perth and it felt like Napa, and here in Freo I thought that we were in a coastal town in Spain. Love it!

IMG_63522

Eftermiddagspromenad på vår gata

Afternoon walk on our street

IMG_60542

Lunch på Grill’d som är en restaurangkedja här med ”nyttiga” hamburgare. Jag tog en sommarburgare med avokado, ost och ananas, sååååå god!

Lunch at Grill’d that is a restaurant here with healthy burgers. I had a summer burger with avocado, cheese and pinapple, it was sooo good! 

IMG_74632

Foto-time!

Picture-time!

IMG_56602

Supermysiga Subiaco, titta bara på denna gulliga bokaffär!

Super cozy Subiaco, just look at this super cute bookshop!

IMG_87792(2)

Trots att det var helt vindstilla vid den här solnedgången så fick vi riktigt imponerande vågor som underhållning, det bästa av båda världar.

Even though it was no wind at all when we watched this sunset we got pretty impressive waves as entertainment, the best of both worlds. 

IMG_75552

Hamnade på en båtfest lite sådär superspontant, det blev dock kortvarigt för vi hade inte hunnit äta middag än och en våg kom och sköljde nästan ner alla våra väskor i havet, haha.

Ended up at a boat party totally spontaneous, but we weren’t there for long because we hadn’t had dinner yet and a wave came and almost flushed all our bags into the ocean. 

IMG_80382

Besökte Fremantles helgmarknad, det finns så himla mycket att se! När det kommer till att handla frukt och grönsaker tror jag att jag väljer Subiaco’s marknad men denna är så himla mycket mer av en upplevelse.

Visited the weekend market in Fremantle, there are so much to see there! If I’m going to buy fruit and veggies I’m still gonna go to Subiaco but this market is more of a experience. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Härliga bilder, gillat att du har inlägg med flera bilder från olika tillfällen som ändå funkar tillsammans! 🙂

  Siri - livet i Stavanger 2015-04-21 03:08:29 http://nouw.com/siri
  Svara
 • Ser fantastiskt ut Fanny!!

  Eira 2015-04-20 22:15:24 http://www.fashionwardrobe.devote.se
  Svara
 • Detta verkar ju helt otroligt och fantastiskt! Älskar också att vattnet på sista strand-bilden är helt otroligt turkost i vågen, men guloranget i det som är stilla, visste inte att det kunde bli så. Otroligt vackert i alla fall! Och kul att se allt du hittat på!

  Beatrice 2015-04-20 22:01:18 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Vad roligt att du gillar det!

   Jag tänkte också på det, sååå fint. Jag tror att det är att vattnet egentligen är turkost men att solen speglar sig i det men just i vågen ”kommer den inte åt” 🙂

   Fanny Staaf 2015-04-21 12:15:49
   Svara
 • Men gud, du lever ju rena drömmen!! Swan valley såg fantastiskt fint ut! Och älskar den sista bilden på havet med de stora vågorna, är helt kär i havet och kusten så dör lite var gång jag ser en sådan vacker bild!!

  maria 2015-04-20 19:24:15 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Så härliga bilder! Australien ser så fint ut 🙂

  Linnea 2015-04-20 18:49:51 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • Så fina!! Bilden på dig och Jesper är ju underbar 🙂
  / http://nouw.com/lisabengtsson

  Lisa 2015-04-20 17:54:23 http://nouw.com/lisabengtsson
  Svara
 • Perth ser helt underbart ut!
  Jag har en liten fråga. Du och Jesper flyttade väl ihop rätt tidigt i ert förhållande, om jag inte minns fel? Det har ju uppenbarligen funkat för er, men jag undrar om ni fick negativa reaktioner från vänner och familj som tyckte att det var för tidigt, och att det skulle sluta illa eftersom ni inte känt varandra tillräckligt länge?

  Rebecca 2015-04-20 17:29:55
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej Rebecca och tack för din kommentar!

   Ja, vi bestämde oss för att flytta ihop bara någon månad efter det att vi blev tillsammans och gjorde det efter 3. Vi hade ju distansförhållande innan så på något sätt var det ju mer naturligt att flytta ihop när Jesper bestämde sig för att flytta till Stockholm för att vi skulle slippa distansen men visst fanns det negativa reaktioner! Jag själv oroade mig aldrig så när alla mina vänner och andra jag träffade frågade mig om jag inte var rädd för att det skulle förstöra allt eller att det inte skulle hålla började jag undra om det var något fel på mig och om jag kanske borde vara orolig men jag kände bara hela tiden att det skulle fungera vilket det verkligen har gjort. Våra familjer var dock väldigt stöttande och har inte gett oss något annat än positivt hela vägen!

   Fanny Staaf 2015-04-21 12:21:05
   Svara
 • Vilka otroligt fina bilder! 🙂 Hur har det gått med klimatet och alla insekter/djur. Är det någonting du tänker på när du är utomhus? 🙂

  Mia Elisa 2015-04-20 15:27:42 http://miaelisa.blogg.se
  Svara
  • Svar på Mia Elisas kommentar.

   Tack! 😀 Detta med insekter och djur är nog det mest överdrivna jag varit med om… haha. ALLA varnade mig för detta och skrämde upp mig till max men den enda insekten jag sett sedan jag kom hit är myggor. Inga djur och inte ens en liten spindel har jag råkat ut för, mindre än i Sverige med andra ord. Jag säger inte att det inte finns, och nu bor jag mitt i stan så det är ju självklart värre på landet, men det folk säger är VÄLDIGT överdrivet 😉

   Kram!

   Fanny Staaf 2015-04-21 12:23:02
   Svara
 • Gud vad jag längtar efter min utbytestermin i Perth nu!

  nathalie 2015-04-20 14:00:04
  Svara
  • Svar på nathalies kommentar.

   Åhh SÅ kul att du ska hit! Hör gärna av dig när du kommer fram om du behöver lite tips eller någon som visar dig runt 🙂

   Fanny Staaf 2015-04-21 12:23:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!