3 FREDAGSTIPS

filmtips

It’s Kind Of A Funny Story – 7/10
Genre: Drama/Comedy/Romance
Watch this if you liked: The Perks Of Being A Wallflower

Denna är väldigt lik The Perks Of Being A Wallflower i stilen. En lite ”mörkare” ungdomsfilm som man både skrattar till samtidigt som man känner med karaktärerna som har det ganska svårt. Jag hade hört att den skulle vara VÄLDIGT mörk och eftersom att den utspelar sig på den psykiatriska delen av ett sjukhus så trodde jag också att den skulle vara det men det var inte alls så farligt som jag trodde, mer skratt och värme!

This is a lot like The Perks Of Being A Wallflower. A little ”darker” teenage movie that you both laugh at and feel with the characters who has kind of a hard time. I’d heard it was VERY dark and since it’s set at the psychiatrical floor in a hospital I thought it would be but it wasn’t that dark at all, more warm! 

Almost Famous – 10/10
Genre: Drama/Music/Romance
Watch this if you liked: —

Åh, jag blir så arg på mig själv. Jag har gjort det igen! Denna har jag haft liggandes på datorn i säkert 3-4 år utan att komma till skott med att se den och nu när jag väl gör det så är den sååååå bra och inte alls vad jag förväntade mig. Både jag och Jesper blev nästan lite blown away av denna, fantastiskt välgjord och sevärd film som inte liknar något annat jag har sett. Kate Hudson är fantastiskt som vanligt också, förstår att detta blev hennes riktiga break through, hon gör sin (väldigt svåra) karaktär såååå himla bra.

Oh, I did it again. I’ve had this movie for at least 3-4 years without watching it and now that I do it turns out to be sooooo good and not at all what I expected. Both Jesper and I was totally blown away by this and it’s not like any other movie I’ve seen, you just have to watch it. Kate Hudson is great as usual, I can really understand that this was her big breakthrough, she is really amazing in her (very difficult) role.  

Maleficent – 8/10
Genre: Family/Adventure
Watch this if you liked: Alice in Wonderland/Disney

Detta är nog faktiskt den ”vuxenversionen” av en Disney-klassiker som jag har gillat bäst! Jag har alltid tyckt om Törnrosa och även fast jag inte sett den på säkert 10 år så mindes jag massor av den nu. Filmen är otroligt vacker att titta på, bara en sån sak får mig att fastna, och sedan gillade jag faktiskt storyn och att den var mer baserad på historien kring Maleficent istället för Aurora. Riktigt mysig familjefilm!

This is probably the ”adult version” of a Disney classic that I’ve liked the most! I’ve always loved Sleeping Beauty and even though I haven’t seen it in 10 years I remembered a lot now. The movie is really beautiful to watch and something like that can get me really stuck, and I also like the story and that it’s about Maleficent rather than Aurora. A really cozy movie for the whole family!

movie-tip

PS. Jag har börjat med ett nytt betygssystem den här veckan som ni kanske såg! Förut tipsade jag ju bara om 4or och 5or och det blev så svårt att dela in dem i så stora fack så nu kör jag 1-10 istället där det måste vara minst en 6a för att hamna på listan. Trevlig helg!

PS. I’ve started with a new rating system this week as you might have seen! Before I only had 4s and 5s in these posts but it was so hard to divide them into just to rates so now I’m going with 1-10 instead where it has to be at least a 6 to make the list. Have a great weekend! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Min mamma säger alltid den när vi barn eller kompisar gör någonting hon into gillar – ”you will see the face behind this voice and it ain’t gonna be pretty” hahaha

    Caroline 2015-04-17 18:49:58 http://carolineslettenlarsson.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!