WEEKLY SNAPSHOTS – WEEK 11

IMG_17172

Så, här kommer min andra bilddagbok! Det är lite frustrerande att sitta på bilderna så länge men samtidigt är det så himla kul när det väl är måndag och jag får sätta mig och lägga ihop allt till ett riktigt maffigt inlägg, jag hoppas att ni gillar det också! En del bilder har jag ju faktiskt fusk-publicerat på Instagram. Förra veckan var i alla fall mest strandbesök och lite ”flytta-till-ett-nytt-land-fix” som jag brukar kalla det. Denna vecka däremot kommer vara all about vår nya lägenhet (och mitt nya jobb som jag börjar på imorgon). Jag kan knappt bärga mig tills onsdag då vi får nycklarna! Vi var och spanade lite på Laura Ashely-butiken idag, bara för att komma in i stämningen lite… Hur som helst, here we go:

So, here is my second photo diary! It’s a bit frustrating to keep the pictures to myself for so long but at the same time it’s so much fun when it’s finally Monday and I get to sit down and put it all together into a really big post, I hope you like it too! Some of the pictures I’ve already shown you on Instagram. Last week was mostly about beaches and some ”moving-to-a-new-country-things” as I call it. This week on the other hand will be all about our new apartment (and my new job). I can barely wait for Wednesday when we get the keys! We went to the Laura Ashely store to day just so set the mode… Anyway, here we go: 

IMG_18902

Tidig middag efter en heldag på stranden på The Local Shack, sååå goda burgare.

Early dinner after a whole day at the beach at The Local Shack, sooo yummie burgers. 

IMG_19672

Lägenhetsletande och visningar i 40 graders värme, jag var såååå varm! Haha. Vi måste gjort ett gott intryck i alla fall med tanke på att det var denna dagen vi träffade mäklaren till lägenheten vi nu fått!

Apartment hunting and viewings in 40 degrees, I was soooo hot! Haha. We must have made a good impression anyway because this was the day we met the property manager to the apartment we finally got. 

IMG_17512

City Beach, jag har inte bestämt mig än men jag tror ändå att denna strand är min favorit.

City Beach, I haven’t decided yet but I think this beach is my favorite. 

IMG_19772

Ny kontinent betyder nya cravings. Denna vattenmelon/jordgubb/vaniljsmoothie tänker jag inte ens skriva något om. Det finns inga ord. Alls.

New continent means new cravings. I’m not even going to write anything about this watermelon/strawberry/vanilla smoothie. There are no words. At all. 

IMG_20052

I fredags hade vi grillkväll hemma hos Petra som bor precis över gatan från (snart) vår lägenhet! God mat, trevligt sällskap, Somersby Päron och Håkan Hellström. Inga fel på den fredagskvällen!

Last Friday we had a barbecue night at Petra who lives just across the street from our apartment! Yummy food, great company, my favorite cider and Håkan Hellström music. Nothing wrong with that night!

IMG_16802

Denna promenadslinga ligger 2 minuter från vår lägenhet, det blir många morgonpromenader här!

This is just a 2 minute walk from our apartment, there will be many morning walks here!

IMG_20692 IMG_20962

Drinkar på Aviary med Ava och Petra igår kväll. Himla mysig avslutning på helgen!

Drinks at the Aviary with Ava and Petra last night. Such a great ending to the weekend!

IMG_16642

Lite skyline.

Some Perth skyline. 

IMG_16902

Galet god grekisk sallad på DOME! Har sett det stället på flera ställen här så ska absolut prova på det igen, jag kan tänka mig att de har galet god frukost/brunch.

Crazy good greek salad at DOME! I’ve seen that place a lot here so I will absolutely try it again, I can imagine they have a great breakfast/brunch there. 

IMG_16752

En liten prommis i vårt nya område.

A shorts walk in our new neighborhood. 

IMG_19142 IMG_19372

En dag när alla andra var i skolan åkte jag och Ava till Cottesloe Beach. Det är den mest kända av stränderna här och den var lite mindre och mer skyddad än de andra. Dessutom hade de en galet häftig konstutställning på hela stranden, silverkulan som ni kan skymta på bilderna var en del av den.

One day when everyone else were in school Ava and I went to Cottesloe Beach. That’s the most famous beach here and it was a bit smaller than the others. They also had a really cool art exhibition on the whole beach, the silver ball that you can see in the pictures were a part of that. 

IMG_19592

Detta är typiskt Perth! En gammal byggnad med en skyskrapa bakom. Kanske lite utav en krock men jag gillar det ändå, det blir charmigt på något vis!

This is typical for Perth! An old building with a skyscraper behind. Maybe a weird combination but I like it, it’s charming in some way. 

IMG_19522

Vi firade med pizzalunch och vin (öl) efter att vi fått reda på att lägenheten var vår! Det var ett fantastiskt mysigt ställe på gatan bredvid så vi ska absolut leta reda på detta igen. Första gången jag smakade pumpa!

We celebrated our apartment with pizza lunch and wine (beer)! It was such a cozy place on the street next to our so we will look it up and go there again. This was actually the first time I tasted pumpkin! 

IMG_18702

Scarborough Beach.

IMG_20452

Glada killar som väntar på grillmat!

Happy guys waiting for dinner! 

IMG_18942(2)

Alltså juicerna här… Detta är vattenmelon!

Ohhh the juices here… This is a watermelon! 

IMG_18262

Avslutar med denna bild från City Beach, jag tycker att den sammanfattar min vecka bra. Nu är det dags att börja samla ihop material till nästa veckas bilddagbok!

Finishing off with this picture from City Beach, I think it summons my week in a great way! Now it’s time to start collecting material for next week’s photo diary! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Fina bilder, blir så sugen på att åka dit! Vart kommer den blåa klänningen ifrån som du har på bild 3? Ser superfin ut!

  Sara 2015-03-23 21:48:42
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack! 🙂 Det är min mormor som sydde den till sig själv när hon var ung och nu har jag fått ärva den 🙂

   Fanny Staaf 2015-03-27 02:50:52
   Svara
 • Hej, har en undran om vilket campus ni bodde på, innan ni fick lägenheten? Ska plugga i Perth i vinter och kikar runt på olika boende. Ifall ni har några rekommendationer och vilka man ska undvika 🙂 tacksam för svar!

  Nathalie 2015-03-19 12:03:03
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Hejsan! Vad roligt att du ska hit och plugga 🙂

   Vi bodde på Jespers skolas campus, ECU I Mount Lawely! Har inte så mycket tips än tyvärr men kan säga att det är väldigt svårt att skaffa boende som student (enda anledningen till att det gick snabbt för oss är att jag har anställning på Metro i sverige plus att jag har en fast inkomst på lägenheten jag hyr ut) men Jespers klasskompisar bor permanent på campus allihopa för att boende var för avancerat. Så jag skulle rekommendera att fixa något boende från Sverige så att du vet att du har något och sedan leta i lugn och ro när du kommer hit 🙂

   Fanny Staaf 2015-03-20 14:40:42
   Svara
 • Vilken vecka du verkar ha haft, och vilka fantastiska bilder! Gillar verkligen dina bilddagböcker 🙂

  Emmy 2015-03-18 12:57:19
  Svara
 • Allt ser bara heeelt fantastiskt ut ! Älskar dom här inläggen man får en annan bättre bild av hur du har det. Good work Fanny

  Elvira 2015-03-17 21:54:10
  Svara
 • Men åhh va underbart det ser ut!! Den sista bilden är ju bara för härlig! 😀

  maria 2015-03-17 12:38:02 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Åh vad härligt det ser ut 🙂

  Cherie | Börja Spring 2015-03-17 08:54:31 http://www.borjaspring.se
  Svara
 • Gud, det är inte utan att man blir avundsjuk! Är det så ”enkelt” att bo där borta som det verkar? Jag menar, det verkar som ni fick tag i en lägenhet relativt snabbt? (Jag kan ha missat att du skrivit om ett konstant, långdraget letande tidigare)

  Elin 2015-03-17 07:34:02
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Både ja och nej! Att få jobb är relativt enkelt och att komma in i vardagen är också lätt men att skaffa boende som student är superdupersvårt. Ingen av Jespers klasskompisar har lyckats fixa boende så när jag fick höra det mailade jag en massa mäklare redan från Sverige för att skapa kontakter, skaffade en massa papper som är bra att ha osv så enda anledningen att vi lyckades få en lägenhet så smidigt var att vi för det första är ett par (dom gillar det här, haha) och sedan att jag har anställning i Sverige via Metro med en inkomst 🙂

   Fanny Staaf 2015-03-22 11:07:21
   Svara
 • Åhh gud var härligt, verkligen inspirerande! Och nu får vi längta tills nästa måndag!!

  hanna 2015-03-16 23:53:10 http://www.nouw.se/hannalovgren
  Svara
 • Men lägg aaaaav! hur fina bilder?? :O

  http://isabyl.devote.se

  ISA 2015-03-16 23:05:17 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så fina bilder! Hoppas ni har det bra 🙂

  Linnea 2015-03-16 22:07:58 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • Tror det hade gett mer om du istället hade gjort något vardagsinlägg varje dag istället för att sammanfatta allt du gjort i ett inlägg 🙂 nu blir det liksom bilder från olika ställen vid helt olika tidspunkter och det hamnar liksom inte riktigt i något sammanhang.

  sandra 2015-03-16 18:18:16
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Om jag har många bilder från en dag så gör jag ju det, som förra söndagen till exempel! I detta inlägg är det ju bara 20 bilder vilket är inte ens 3 bilder om dagen, det blir inte så roliga inlägg! Haha. Då tänker jag att det blir bättre att jag gör tipsinlägg, recept, outfits och sådant de andra dagarna och lägger energin på det 🙂 Men tack för din kommentar, det är alltid väldigt viktigt för er att höra vad ni tycker och tänker 😀

   Fanny Staaf 2015-03-17 02:38:53
   Svara
 • Ser fantastiskt ut! Undrade, vilka det är ni hänger med – kände ni några redan innan ni flyttade dit eller har ni lärt känna dem där? Är lite sugen på att flytta utomlands nästa år, har du tips på just bra sätt att lära känna nya människor på? Grattis till lägenhet och jobb förresten!

  Marika 2015-03-16 17:20:49
  Svara
  • Svar på Marikas kommentar.

   Det är det verkligen!

   Jesper är ju hitskickad från sin svenska skola (Berghs) där de fick välja mellan Perth och San Francisco, halva hans klass från Sverige som alltså också valde Perth är alltså här tillsammans med oss 🙂 Men jag vill absolut träffa andra människor också! Har bara inte hunnit dit än 😉 Då ska jag absolut skiva ett inlägg om det.

   Kram!

   Fanny Staaf 2015-03-17 02:40:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!