Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

WEEKLY SNAPSHOTS – WEEK 7

IMG_58712

Hej fina, jag har saknat er! Nu är jag tillbaka efter mitt lilla helguppehåll, och vilken helg det har varit! Perfektion varenda minut och jag är så tacksam för alla mina nära och kära som jag har delat den med. Vet ni vad bästa presenten var? Våra visum! Det var som att ryggsäcken med tegelstenar jag haft på ryggen sedan i somras äntligen gick att ta av och jag är sååå glad och tacksam. Äntligen säger jag bara! Det skönaste är att även jag fick visum för hela perioden (2,5 år) istället för att jag skulle behöva söka om som jag trodde först. Så hela förmiddagen har jag bokat flygbiljetter, fixat fram papper jag kommer behöva och planerat resväskeinköp. Äntligen känns det som att allt faktiskt är på riktigt och det är ju dessutom så himla nära nu! Jag ska nog börja packa lite ikväll bara för att.

Detta inlägget är i alla fall ett testinlägg på ett nytt återkommande inlägg som jag har funderat på att börja med i Australien, en bilddagbok för varje vecka. Tanken är att jag ska ta med mig kameran överallt och fota även de ”mindre” och lite mer vardagliga grejerna jag gör och sedan sammanfatta det i ett inlägg, säg, varje måndag. Lite som ”5 things” fast större och fler bilder. Det skulle vara superroligt att höra vad ni tycker om idéen och om det är något ni skulle vilja att jag började med en gång i veckan i Australien!

Hello darlings, I’ve missed you! Now I’m back from my weekend break and what a weekend it’s been! Perfection every minute and I’m so grateful for all my loved ones that I shared it with. Do you know what the best present was? Our Australian Visas! Finally! The best thing is that I got my partner visa for the whole period (2,5 years) so that I won’t need to apply again in a year like I first thought. It feels like an enormous weight that I’ve carried around since last summer finally disappeared. So I’ve been booking flights, collecting paperwork and looking for the best suitcase all morning. Finally it feels like everything is real! I think that I’ll start packing tonight just because I can. 

This post is a test post of a returning post I’m planning to make once a week in Australia, a photo diary for ever week. I’m thinking that I’ll always bring my camera with me and take pictures of more ”normal” and smaller things I do and then put all the pictures together in a post every monday so that you can see more of my everyday life. Almost like my ”5 things” but bigger and with more pictures. It would be great if you could let me know what you think of the idea and if it’s something that you would like me to do once a week in Australia! 

IMG_72632

När jag var i Falun med mormor och morfar passade vi på att köpa med oss semlor från Focus (de godaste semlorna som finns) hem och oj så jag saknat dem! Det kändes lite som att jag inte hade ätit en semla på flera år då de i Stockholm inte kan tävla med dessa en sekund. Som den semelälskare jag är är det helt klart en av de saker jag saknar mest med att bo i Falun, skojar inte.

When I went to the town I grew up in with grandma and grandpa this week we took the opportunity to buy swedish ”Semlor” at my favorite café and how I’ve missed them! It feels like I haven’t had a semla for years (but I’ve had like… 50) because the ones in Stockholm cant compete with these for a second. 

IMG_74482

Vi har fått så himla fint väder denna veckan så det har blivit många solnedgångsbilder fotade, men jag valde ut denna som min favorit. Det är något med lusthuset och sjön som jag bara älskar!

We’ve had really great weather all week so Iäve taken a lot of sunset pictures over frozen lakes but this one is my favorite. It’s something about the little house and the lake that I just love!

IMG_75202

Min födelsedagspresent från Jesper, ett par Stan Smith’s! Jag blev så himla glad, jag har suktat efter dessa länge och nu sitter de äntligen där de ska. På mina fötter.

My birthday present from Jesper, a pair of Adidas Stan Smith’s! I’m so happy, I’ve been looking at these for a long time and now they’re finally in the right place. On my feet. 

IMG_74222

Födelsedags-Afternoon Tea på Krägga Herrgård med min fina Anna. Vi hade det så mysigt och pratade om allt, provade spännande tesorter och mumsade på godsaker i flera timmar. Finns det något bättre sätt att spendera eftermiddagen på sin födelsedag? Jag skulle inte tro det!

Birthday Afternoon Tea at Krägga Herrgård with my lovely Anna. We had such a great time and talked about everything, tried new flavors of tea and ate sweets for hours. Is there any better way to spend the afternoon on your birthday? I wouldn’t think so! 

IMG_75712

Dessa rosor fick Jesper av mig på alla hjärtans dag! Det var verkligen en underbar dag. Först jobbade jag mellan 10-15 och Alla hjärtans dag är verkligen en av de roligaste dagarna på året i butiken. Alla vill köpa fina blommor, choklad och söta kort! Sedan när jag kom hem så bara myste jag med Jesper, mamma, pappa, Jonatan och hans tjej Rebecca hela kvällen med god mat, efterrätt, kortspel och biljard. Jesper skulle ju egentligen vara i Australien redan så bara att han var här var ju så himla mysigt!

I gave these roses for Jesper on Valentines day! It really was a wonderful day. First I worked between 10-15 and Valentines really is one of the most fun days to work in the flower industry. Everyone wants red roses, chocolate and cute cards! When I came home I just took it easy and spent the whole night with Jesper, my parents, my little brother and his girlfriend. We had great dinner, dessert, played cards and pool. Jesper was supposed to be in Australia already so just having him here was so great! 

IMG_72322

Första kvällen hos mormor och morfar bjöd mormor på oxrullader, hej och hopp så gott det var säger jag bara! Ett recept jag helt enkelt måste ta och lära mig även fast mormor är nästan omöjlig att lära sig av då hon alltid höftar allt och bara tar alla ingredienser ”efter behag”, hahaha.

The first night and my grandparents grandma made rouladen and wow, it was soo good! A recipe I simply have to learn even though grandma is almost impossible to learn from because she never follows a recipe, hahaha. 

IMG_73122

Fina, rosa ballonger kom levererade från Aussie lagom till födelsedagen!

Pink balloons were delivered from Aussie just in time for my birthday!

IMG_72902(2)

Utsikten från mormor och morfars lägenhet, man ser hela Hedemora!

The view from my grandparents apartment, you can see the whole town from there!

IMG_73812

Det bästa med att råka bo hemma hos mamma och pappa på sin födelsedag är ju utan tvekan dunderfirandet man får på morgonen. Sång, frukost på sängen och en massa paket blev det. Jag fick bland annat en ny telefon (jag har haft min gamla i 5 år så det var på tiden, haha), en parfym, lite träningskläder, ett fint armband och ett lite mindre stativ som är lättare att ta med till Australien.

The best thing about living at home when it’r your birthday is the morning celebrations! The sang for me, I got breakfast in bed and a lot of presents. I got a new phone (I’ve had my old one for 5 years), and parfume, clothes for exercise and a beautiful bracelet.

IMG_74572

Det var så himla vackert när vi skulle lämna Krägga igår så vi var tvungna att gå ner till vattnet för att fota lite.

It was so beautiful when we we’re leaving Krägga yesterday, we just had to go down to the water for a bit. 

IMG_75472

Födelsedagsmiddag blev det på Edsbacka Wärdshus. Supergod mat och himla mysiga lokaler!

Birthday dinner at Edsbacka Wärdshus. Really great food and really cosy environment. 

IMG_72522

Min nya vårfavorit: Dubbla, rosa tulpaner! Dessa köpte jag med mig till mormor.

My new spring favorite: Double, pink tulips! These I bought for my grandma. 

IMG_74392

Ännu en bild från mysiga Krägga!

Another picture from Afternoon Tea!

IMG_73702

I fredags blev det skaldjurskväll, guuud så gott det är. Och riktig lyx med kräftor såhär mitt i vintern!

This friday we had a seafood night at home, it’s soooo good. And so luxurious with crayfish in the middle of winter!

IMG_74522

Och sista bilden, ännu en solnedgång över en frusen sjö. Jag kan helt enkelt inte hjälpa det.

And the last picture, another sunset over a frozen lake. I just can’t help it. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Jag tycker absolut att du ska köra vidare med denna idé i Australien 🙂

  Moa | hobbyfotograf 2015-02-22 13:36:41 http://nouw.com/moahakansdotter
  Svara
 • Härligt att allt börjar falla på plats nu! Och jättefina bilder och summering av veckan, det var en väldigt rolig grej! 🙂

  Emmy 2015-02-20 03:44:56
  Svara
 • Åh vilket mysigt inlägg, så fina bilder!

  Sofie 2015-02-17 22:52:51 http://www.sofiewiberg.blogg.se
  Svara
 • Alltså jag bara älskar det här inlägget! Så mysigt och härligt man känner värmen från bilderna, mer sånt tack 😀 och ett jättestort JA till den nya idén! 😀 Ser fram emot det redan nu 🙂 Otroligt spännande med allt det nya du tillför. Man märker verkligen att du lägger ner tid och omsorg till bloggen! Grattis på födelsedagen i efterskott! Kram

  yasmiin 2015-02-17 19:33:54
  Svara
 • Hej! Jag måste bara skriva hur fantastiskt inspirerande din blogg är. Du är helt otroligt duktig på att skapa och få till det i båda matlagning, inredning och mode. Älskar verkligen din blogg.
  Jag har precis flyttat in i min första egna lägenhet i sthlm och inreder nu för fullt. Kan inte du tipsa vilka blommor som det är säsong för nu! Vill så gärna ha riktiga blommor på matbordet och soffbordet! Tack för världens bästa blogg

  Cajsa 2015-02-17 15:36:51
  Svara
  • Svar på Cajsas kommentar.

   Åhh, blir så himla glad! Tack så jättemycket!

   Vad roligt med din första lägenhet, grattis! Blommor är verkligen sååå viktigt när det kommer till inredning tycker jag, det ger hela rummet liv! Mina favoritsnittblommor som är i säsong nu är Tulpaner och Ranunklar och krukväxter är Fönstervivor och Hortensior. Lycka till! 🙂

   Fanny Staaf 2015-02-19 19:45:21
   Svara
 • Vilket mysigt inlägg! Tycker absolut du ska fortsätta. Bra blandning av bilder och lagom med text 🙂

  Saga 2015-02-16 22:20:02 http://sagasplace.tumblr.com/
  Svara
 • Jättehärligt inlägg, fortsätt med det! Har följt dig i flera år och det ska bli så kul att följa dig i Australien också!

  Julia 2015-02-16 20:30:19 http://ytterstovanlig.blogg.se
  Svara
 • Åh vill du visa bättre bilder på den vita blusen du har på tredje sista bilden och var den är ifrån?

  Jenny 2015-02-16 19:40:31
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Du hittar den här: http://www.hunkydory.com/sv/shop-by-category/tops?expand=/sv/shop-by-category/tops/essential-lewis-top

   🙂

   Fanny Staaf 2015-02-19 19:49:48
   Svara
 • Så fina bilder! Vad kul att ni äntligen fick till det med visumet. Jag längtar efter att följa med till Australien 🙂

  Linnea 2015-02-16 19:28:19 http://neeiis.blogg.se
  Svara
 • Big like, en toppenidé! 🙂 Din blogg är bättre än varenda ”toppblogg” jag läst. Ser framemot att följa dig i Australien. 🙂

  Jonna 2015-02-16 19:20:30
  Svara
 • Inte nog med att din blogg är min favorit, utan idag fick jag veta att jag ska på utlandstermin till Perth nästa vinter! Så nu skall det bli extra kul att läsa … 🙂

  Nathalie 2015-02-16 19:12:54
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Åhhh gud så roligt!! Ja då förstår jag att det blir ännu roligare att läsa, man vill ju ha så mycket information man kan få om dit man ska flytta såklart 🙂 Du får mer än gärna höra av dig om du har några frågor eller när du kommer fram så skulle vi kunna ta en riktigt svensk fika! 🙂

   Kram

   Fanny Staaf 2015-02-19 19:51:40
   Svara
 • Åh sådana här inlägg är så kul att läsa! 🙂 Bra idé!

  maria 2015-02-16 18:00:15 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Jättekul idé och det är (enligt mig) alltid roligtl att titta på vardagsbilder. Hoppas du fortsätter med detta även i Australien. Det kommer bli så kul att få läsa din blogg då du är där borta, eftersom jag längtar efter att själv besöka landet någon gång! 🙂 DIn blogg är för övrigt en av mina favoriter! 🙂

  Jenny 2015-02-16 17:01:09
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tusen tack för din fina kommentar och för att du skriver att du gillar idéen, jag ska absolut fortsätta med den! 🙂

   Fanny Staaf 2015-02-19 19:53:15
   Svara
 • Vilken kul idé! Tycker jag absolut att du ska fortsätta med 🙂

  Therese 2015-02-16 16:53:56
  Svara
 • fantastiskt fina bilder! och blusen du har på dig på din födelsedagsfika, vart är den ifrån? så himla fin!

  angelica 2015-02-16 14:55:17 http://angelixx.blogg.se
  Svara
  • Svar på angelicas kommentar.

   Vad roligt, tack! Det var faktiskt en födelsedagspresent från mina fina svärföräldrar 🙂 Den kommer från Hunkydory!

   Fanny Staaf 2015-02-16 16:08:27
   Svara
 • Jätte roligt! Fortsätt gärna med detta 😀

  Alexandra 2015-02-16 14:51:27
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!