LUCKA 4 – DIY CHRISTMAS CARDS WITH MINI WREATHS

IMG_93712(2) lucka4

I år ville jag göra mina egna julkort som jag alltid gjorde när jag var yngre och efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig för dessa med minikransar i buxbom. Visst är de supersöta? De tog inte så fasligt lång tid att göra heller, jag tror att det tog mig ca. 1 timme att göra 10 stycken vilket absolut gick att klämma in i julplaneringen. Så fick jag användning för min nya stämpel från YourNewFriendSam också. Får du inte tag i buxbom (finns i nästan alla blomsterbutiker nu) så går det även bra med lingonris eller någon färsk krydda, exempelvis Rosmarin. Jag valde även fyrkantiga kort då jag tycker mest om det men det går bra med vanliga, avlånga också i vilken färg man vill. Så, här kommer en liten tutorial på hur jag gjorde:

This year, I wanted to make my own Christmas cards like I always did when I was younger and after much back and forth, I decided on these with mini wreaths in boxwood. Aren’t they super cute? And I got an opportunity to use my new stamp from YourNewFriendSam too. If you can’t get hold of boxwood (you’ll find it in almost all flower shops now) it works perfectly with lingonberry or some fresh herb, such as Rosemary too. I chose square cards but it works with regular size too in any color you want. So, here’s a quick tutorial on how I made them:

IMG_93202(2)

DU BEHÖVER:

Buxbom, lingonris eller Rosmarin

Blanka kort med kuvert

Ståltråd

Valfritt lim, men jag tror limpistol är bäst

Stämpel + stämpeldyna / Kalligrafipenna + snygg handstil

YOU’LL NEED:

Boxwood, lingonberry or Rosemary

Blank cards with envelopes

Steel wire

Glue, I think glue gun is best

Stamp + stamp pad / Calligraphy Pen + neat handwriting

IMG_93302

1. Klipp de finaste kvistarna av buxbomsbunten och vira sedan ihop några till en lagom lång längd med hjälp av ståltråden, var noga med att inte göra den för lång så att kransen blir för stor på kortet. Två kvistar ihop ger en lagom tjocklek.

1. Cut the finest sprigs of the boxwood stack, and then wrap some of them together with the help of steel wire, be careful not to make it too long so that the wreath becomes too big for the card. Two twigs together provides a suitable thickness.

2. När buxbomslängden sedan är virad i ståltråd är det lätt att böja den till en krans. Fäst med ytterligare en liten bit ståltråd.

2. When the boxwood is wrapped in wire, it is easy to bend it into a wreath. Secure with a small piece of wire.

3. Limma fast kransen där du vill ha den på kortet med valfritt lim. Jag provade vanligt lim och limpistol och tyckte det sistnämnda fungerade bäst då det torkar så snabbt.

3. Glue the wreath where you want it on the card. I tried the usual glue and glue gun and felt the latter worked best because it dries so quickly.

4. Stämpla eller skriv din julhälsning under kransen och låt torka ordentligt innan du rör så att det inte smetas ut.

4. Stamp or write your Christmas greeting beneath the wreath and let it dry before touching it.

5. Skriv adressen på kuverten innan du lägger i korten då kransen gör dem lite knöliga och svåra att skriva på.

5. Write the address on the envelopes before loading the cards. The wreath makes them a little lumpy and hard to write on.

IMG_93662

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!