10 THINGS I LOOK FORWARD TO IN DECEMBER

IMG_19292

1. Julpynta lägenheten

När jag var liten så var bland det bästa jag visste när jag kom hem och mamma hade pyntat fint i hela huset. Jag kunde gå runt i timmar och titta på allt då det fanns detaljer överallt. Detta har jag ju fortfarande kvar när jag kommer hem till dem dagarna innan julafton men nu får jag dessutom julpynta min egen lägenhet också! Det är ju bara en etta så jag blir väldigt frustrerad varje år när jag inte får plats med allt jag vill (typ en stor julgran, hallå?) men det är ändå så himla mysigt. Sedan måste jag ju bara ge en liten extra eloge till min duktiga far som har satt upp de perfekta krokarna för julstjärnan i mitt fönster som liksom leder sladden rätt och gör så att stjärnan hänger rak. Blir lika förvånad och tacksam varje år när den ska upp!

2. Jonatans födelsedag

Jo, visst att jag är en gullig syster som har min lillebrors födelsedag som en höjdpunkt, men om jag ska vara ärlig så handlar det faktiskt inte bara om själva födelsedagen… haha. Han fyller år bara en vecka innan julafton så födelsedagsfirandet brukar alltid bli ett mysigt glöggmys med familj och släkten och det säger jag ju aldrig nej till! Varje tillfälle att ses i December hamnar högst upp på min prioriteringslista.

3. Julafton

Lite för given för att vara rolig på listan, men att inte ha med den skulle ju vara omöjligt. Även fast jag älskar hela December och inte bara ser den 24e som jul (för då tar det slut alldeles för fort med tanke på alla förberedelser) utan njuter av varje dag som just den är istället för att se den som uppbyggnad för vad som komma skall men julafton är ju ändå dagen med stort D. Umgås med nära och kära, ge bort klapparna man valt ut med omsorg och slagit in i fina papper, titta på Kalle Anka, äta allt det mumsiga godiset man bakat, spela spel och bara älska livet lite extra. Love, love, love!

december1

4. Göra julkalendern

Jag tror aldrig att jag har varit såhär taggad på att göra julkalendern som jag är i år! Jag har slagit ihop de vanliga luckorna som återkommer varje år och tagit bort de flesta tävlingarna för att få så mycket plats som möjligt för att kunna maxa alla jultips och inspirationen! Ni kommer bli bombade med julstämning varje gång ni kikar in här i December, that’s a promise (;

5. Bloppis

Den 6e December kommer jag och Metro Mode-gänget ha en bloppis i en lokal i Stockholms innestad, så för er som är sugna på att köpa lite delar av min garderob för ett billigt pris så borde ni boka in den dagen i almanackan! (: Med tanke på Australienflytten så har jag rensat ur hur mycket kläder, skor och väskor som helst då jag inte kan ta allt med mig och förmodligen inte vill gräva upp en massa gammalt när jag kommer hem sedan om flera år. Så det är bara att komma dit och fynda! Det ska bli superkul att träffa några av er också. Mer info kommer när det närmar sig.

6. Säga ”God Jul” till kunderna i butiken

”Trevlig helg” och ”Ha en fortsatt bra dag” i all ära, men det är något speciellt med att önska kunderna en God Jul i kassan på jobbet. Det känns som att det glittar lite extra och liksom nynnas ur munnen på mig! Haha.

december2

7. Åka till Göteborg

Vi har inte fått ihop ett datum än men jag och Jesper planerar att komma iväg till Göteborg några dagar i December för att hälsa på hans familj, åka till Liseberg (jag har aldrig varit där på julen men alltid velat) och julklappsshoppa lite. Decembermys på högsta nivå!

8. Julkväll med familjen

Varje år sedan jag flyttade hemifrån har vi haft en julkväll med familjen i mitten av December då jag och Jesper åker hem till mamma och pappa på middag och sedan ser vi en julfilm tillsammans, dricker glögg och får tjuvsmaka på mammas mumsiga julgodis. Utan tvekan en av julens höjdpunkter!

9. Personalfest

Precis som för de flesta andra så vankas det personalfest denna tiden på året! Eftersom att vi bara är tjejer på jobbet är detta verkligen party utöver det vanliga, och oj så kul det brukar bli! Denna jul blir det limo till Golden Hits från jobbet efter stängning där det sedan blir middag, show och tillsist dans och drinkar. Hur taggad är jag? Sååå himla taggad. Har alltid velat gå ut på Golden Hits med tanke på min oändliga kärlek för gamla godingar men de har ju en väldigt hög åldersgräns så jag har inte ens försökt men nuuu, nu kör vi! Att min fina pingla Matilda är med gör ju inte saken tråkigare!

10. Nyår

Jag har inga spikade planer för själva nyårsafton än men jag älskar verkligen själva grejen med nyår. Nytt år liksom. Nya chanser, nytt kapitel, nya möjligheter, nya tag. Jag är så spänd och förväntansfull på vad 2015 kommer ha att erbjuda!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • <3 <3

  Aleksandra 2014-11-24 17:46:46 http://curlydarcey.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Vore jättefint om du eller ni läsare kunde svara på min enkät till C-uppsats om Instagram (den är anonym). Håller på och försöker skramla ihop svar. Tack <3
  https://docs.google.com/forms/d/1VCyfMy4_6FznWXbvl_SLpAkW3uYEOcS4aBLoF-Knneg/viewform

  Malin 2014-11-24 13:26:18
  Svara
 • Hej Fanny!
  Jag kom på när jag stod och gjorde min gröt nu på morgonen att jag borde tipsa dig om den eftersom du tycker om julen så himla mycket! (Precis som jag ;)) Ha i lite pepparkakskryddor (räcker med ca ett krm) i havregrynsgröten. Det smakar himmelskt och hela huset luktar pepparkaka sen! Kram!

  Linda 2014-11-24 09:11:36
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hejsan!

   Åh det låter ju helt underbart, det ska jag absolut prova 🙂 Tusen tack för tipset!

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-11-26 09:03:45
   Svara
 • Hej Fanny 🙂

  Jättemysig lista för december 😉
  Tack för dina tips och vad du ser framemot i december.

  Jag undrar en liten sak. Om man skulle se dig inne på Liseberg. Är det okej att man kommer fram till dig och hälsar?
  Jag jobbar inne på Liseberg, på en restaurang visserligen.
  Jag tycker jättemycket om din blogg! Jag läser den varje dag och helt klart en av mina absoluta favoriter.
  Då du skriver så bra och dina bilder är så fina o inspirerande.

  Det skulle vara roligt att få säga ett litet hej.

  Ha det så bra så länge 🙂
  Kram Sofia

  Sofia 2014-11-23 22:05:03
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hejsan, tusen tack och vad kul att du gillar listan och min blogg, blir så himla glad! 🙂

   Givetvis är det okej att komma fram! Jag älskar när ni kommer fram och pratar lite så att jag får se vilka ni är där på andra sidan, haha 🙂 Jag hoppas att vi ses på Liseberg!

   Stor Kram!

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:16:59
   Svara
 • Mitt gullehjärta! Så mysigt inlägg <3

  Tilda 2014-11-23 16:10:39
  Svara
 • Hej Fanny!
  Jag undrar bara hur ni gör när ni firar jul nu när du bor med din pojkvän? Åker du till din familj och firar jul och han till sin? Eller är ni halva dagen hos den ena och halva hos den andra? 🙂 Kram

  Erica 2014-11-23 14:51:52
  Svara
  • Svar på Ericas kommentar.

   Hejsan!

   Jag hade sååå gärna firat med Jesper men eftersom att han har hela sin familj i Göteborg så tar han alltid tillfället i akt att åka dit och träffa alla dem och jag är en riktig traditionsmänniska och vill vara med min familj och fira som jag alltid har gjort 🙂 Så vi har firat i sär hitills så har vi en egen liten julafton tillsammans sen 🙂

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:14:37
   Svara
 • Hej!

  Skulle bli såå glad om du kunde lägga upp en bild på din julstjärna! Aldrig satt upp en själv och skulle behöva lite tips på hur man får den rak 🙂

  sofie 2014-11-23 10:23:22
  Svara
  • Svar på sofies kommentar.

   Hejsan!

   En bild på stjärnan kommer absolut när den är uppe, hur man får den rak vet jag dock tyvärr inte, det är nog bara att ändra tills det blir rätt! 🙂 Haha.

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:13:17
   Svara
 • Alltså åh Fanny! Att få vakna upp till det här inlägget en tråkig söndag som denna är något av det bästa som finns!
  Jag har följt dig ett flertal år och du har alltid varit min stora favorit och inspirationskälla.
  Och det bästa av allt är nog att vi har så mycket gemensamt, särskilt det här med längtan till julen och allt mys där innan. Julen är min favorithögtid all times och jag o pappa brukar gå all in med mys vid brasan, julbak, julkalender osv. Då är det så härligt att få dela denna längtan med dig!:))

  Clara 2014-11-23 10:06:11
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Gud så glad jag blir, tusen tack! Och vad härligt med någon som tycker lika mycket om julen som mig! 🙂

   Jag hoppas att du kommer gilla alla julinlägg jag har förberett för December då, stor kram!

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:12:33
   Svara
 • Liseberg är jättemysigt under jul. MEN försök att planera in så att ni åker när det (om det) har kommit snö. Då är det så mycket finare på Liseberg och allt känns mer ”äkta”. Jag förstår att det kanske blir svårt att planera in med snön (eftersom det också inte riktigt ser ut som att vi får snö innan jul här) men jag rekommenderar ändå det. Det är verkligen mycket mycket bättre med ett snöfyllt Liseberg 🙂

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Paulina 2014-11-23 09:12:20 http://hundredkitchenstories.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Åh, jag kan tänka mig att det är underbart vackert när det är snö. Blir det någon ska jag absolut försöka se till att passa in det, tack för tipset! 🙂

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:11:12
   Svara
 • Åh jag blir verkligen glad av att läsa din blogg, den ger mig så mycket inspiration. Från att ha gått tilll en oerhörd festmänniska som aldrig gillade att ta det lugnt, med många bollar i luften med både skola och jobb, tills att kroppen sa ifrån all stress och jag inte alls mådde bra, så har jag förvandlats till en oerhörd mysmänniska. Det är inte alls likt mig att vakna kl 08 en söndagsmorgon och vara pigg, utvilad och glad, lugna helger hör alltså inte till det vanliga. Vad vill jag säga med det här då; jo att när man börjar varva ner får man plats med så himla mycket annat fint i livet och börjar uppskatta alla mysiga saker som det finns att göra, som att bara njuta av december med julpynt, familjemys och allt vad det innebär. Nu när det har varit nödvändigt för min hälsa att varva ner och börja med ”lugnare aktiviteter” så har det varit underbart inspirerande att kika in på din blogg! Jag tycker att du uppskattar och värderar allt det där mysiga och härliga i livet och du verkar ha rätt prioriteringar. Jag känner att det är så jag mer och mer vill börja leva mitt liv också. Förlåt för en kanske lite virrig kommentar men jag kände att jag behövde säga det 🙂

  Rebecca 2014-11-23 09:02:35
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej Rebecca!

   Gud så glad jag blev när jag läste din kommentar. Tusen, tusen tack! Det är precis det jag vill med min blogg, inspirera till vardagsmys och sådant man kan göra idag istället för sådant man drömmer om att ha om 10 år 🙂 Nuet är bäst!

   You made my day, stor kram!

   Fanny Staaf 2014-11-23 23:10:34
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!