10 FAVORITES: CUT FLOWERS

blommor1

1. Tulpaner

Det jag gillar med tulpaner är att de finns i så många olika färger så man kan alltid ta precis vad man känner för. Hemma har jag oftast vita, röda eller ljusrosa. När tulpansäsongen tar slut så blir jag alltid helt förvirrad och undrar vad sjutton jag ska fylla mina vaser med nu. Säsongen för tulpaner brukar vara November-April så de lyser verkligen upp de absolut tråkigaste månaderna av året.

2. Pioner

Det känns som att Pioner är varannan svensk tjejs favoritblomma men vem kan tycka att det är konstigt? De är ju underbara. Så maffiga, romantiska och sockersöta, jag får inte nog. Det känns som att jag aldrig riktigt hinner med alla Pioner jag behöver innan säsongen är slut. Säsongen för Pioner brukar vara April-Juli, de ersätter alltså tomrummet efter Tulpanerna.

blommor2

3. Fresia

Fresian är liten och nätt och doftar underbart. Den finns i flera olika färger men vitt är absolut vanligast. Fresia kan dyka upp i butik lite när som under året men huvudsäsongen är hösten.

4. Hortensia

Hortensia påminner lite om Pionerna då de är lika maffiga och fluffiga, om inte ännu lite fluffigare. När jag har hortensia i vas så brukar jag alltid köpa hem en hortensia i kruka och sedan klippa av den då det blir en tredjedel av priset! Hortensiasäsongen är Maj-Juli men det finns att få tag på året om.

blommor3

5. Viburnum

Hur vacker är inte Viburnumen? Lika fin i bukett som i sin ensamhet. Hittar ni denna i naturen så växer den på stora buskar. Säsongen är tyvärr kort och sträcker sig bara mellan Maj-Juni.

6. Brudslöja

Brudslöja är väldigt vanlig i blandbuketter men jag älskar den när den är för sig själv. Finns året om, står alltid minst två veckor och är ofta väldigt billig.

blommor5

7. Ranunkel

Ranunkel är en riktig vårfavorit, så himla fin i pion och tulpanbuketter! Även denna sötnos finns i en stor mängd olika färger så det är bara att välja och vraka och ta det du känner för just då.

8. Astillbe

Astillbe är underbar att blanda i sommarbuketten. Min standardbukett i Maj-Juni förra året var pioner, astillbe, viburnum, stjärnflocka och lite rosor. Underbart vackert och en riktig sommarbomb både i doft och utseende!

blommor4

9. Ilex

Ilexkvistar ger den perfekta höstkänslan hemma på min hallbyrå. Dessa röda bären hittar ni hemma hos mig från Oktober och fram tills efter jul. Även dessa står dubbelt så länge än vad man betalar för!

10. Liljor

Vita liljor är mina räddare i nöden. De finns året om så när inget roligt är i säsong får dessa följa med hem. De står länge och är riktigt vackra, var dock noga med att plocka bort frökapslarna så slipper du den starka doften och den gula färgen som aldrig går bort.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!