WHAT I LOOK FORWARD TO IN NOVEMBER

november2

Alla Helgona / All saints day

På Alla Helgona åker vi alltid till Hedemora där vi går runt på kyrkogården tillsammans med mormor och morfar och tänder ljus och lägger kransar på alla våra släktingars gravar. Efter det blir det alltid middag på restaurang och efterrätt hemma hos mormor och morfar. Jag älskar att det här är en sådan mysig tradition som man verkligen ser fram emot. I år ska dessutom Jesper med för första gången så det ska bli superkul att dela traditionen även med honom.

At All Saints day we always go to Hedemora where we walk around the cemetery along with grandma and grandpa and light candles and lay wreaths on all of our relatives’ graves. After that there always have a big dinner at the restaurant there and then dessert at grandma and grandpa’s. I love that this is such a cozy tradition that I really look forward to. This year Jesper will go with us for the first time so it will be super fun to share the tradition with him too.

Första snön / The first snow

(Lite hoppfull sådär). Är det bara jag eller brukar inte första snön komma i Oktober? I år har det ju inte ens varit kallt hittills vilket har varit väldigt skönt men nu börjar det snart bli dags för lite vinterlandskap här i Sverige tycker jag. Jag vill helst ha den i god tid innan jul så jag slipper känna mig stressad! Haha.

(Still hopeful). Is it just me, or do the first snow usually come in October? This year it hasn’t even been cold so far which has been very nice but now it’s soon time for some winter wonderland here in Sweden, I think. I’d like to have it in plenty of time before Christmas so that I don’t need to feel stressed out about it! Haha.

Stockholm i julpynt / Stockholm in it’s christmas decor

I mitten av November blir hela Stockholm julpyntat vilket betyder att staden är dubbelt så ljus även om soltimmarna blir betydligt mycket färre. Hur underbart är det inte med lampor i alla träd, lyktor utanför alla butiker och mysig julmusik överallt? Det värmer verkligen upp mitt kalla vinterhjärta och får mig att klara alla mörka och kalla månader som kommer efter!

In mid-November, Stockholm is all dressed with christmas decor which means that the city is twice as bright even though the hours of sunlight will be much fewer. How wonderful is the lights in the trees, lanterns outside all the shops and cozy Christmas music everywhere? It really warms up my cold winter heart and allow me to survive all the dark and cold months that come after!

november1

Köpa ny kamera / Buy a new camera

Efter mycket sparande har jag äntligen fått ihop pengarna till en ny kamera jag spanat in plus ett vidvinkelsobjektiv. Jag älskar min gamla kompis men jag kände att nu när jag börjat lära mig alla inställningar och så så ville jag gå upp ett steg till en lite mer avancerad kamera. Dessutom vill jag ha de absolut bästa förutsättningarna som finns för att blogga grymt från Australien med där jag antar att det kommer bli betydligt mycket mer bildmaterial än nu.

After a lot of saving I finally have the money to buy a new camera plus a wide angle lens. I love my old friend but I felt now that I started to learn all the settings I wanted to take it to a new level and use a more advanced camera. Also, I want have the absolute best conditions available for blogging from Australia where I guess it will be much more picture material than now.

Jespers familj kommer på besök / Jesper’s family will come visit

Vi har inte fått ihop en exakt helg än men vi har i alla fall bestämt att Jespers familj ska komma från Göteborg och hälsa på oss nu i November. Jag träffar dem knappt under vinterhalvåret så det ska bli supermysigt att de kommer hit och att vi får en hel helg med kvalitetstid!

We have not decided an exact weekend yet, but we have decided that Jesper’s family will come here from Gothenburg to visit us in November. I almost don’t see them at all during the winter months so it will be super cozy to have them here here and get a whole weekend of quality time!

Första advent / First sunday in advent

Åh, bara en månad kvar till första advent! Hänga upp julstjärnor i fönstret, julpynta lite smått, äta lussebullar till frukost, tända första ljuset i adventsljusstaken och bjuda in nära och kära på glöggfika. Det finns ingen mysigare tid än julen!

Oh, just one month left until the first Sunday of Advent! Hang up christmas stars in the window, decorate a little bit, have saffron buns for breakfast, light the first Advent candle and invite loved ones on mulled wine. There is no more enjoyable time than Christmas!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!