MINA 10 FAVORITRESEMÅL: SIQUIJOR

IMG_81142 .

About Siquijor

Siquijor är en liten, oförstörd ö i Filippinerna. Här träffar du inte på en enda turist förutom de på hotellet, stränderna är tomma, maten är god och dagarna ser ungefär ut såhär: Frukost. Läsa i solstolen. Ta ett dopp och en drink i poolen. Läsa lite till. Äta lunch i ett tält på stranden. Gå tillbaka till solstolen. Somna till. Ta en massage för 40 kronor. Duscha av dig salt, sand och olja. Ät middag med fötterna i sanden och facklor som lyser överallt. Spela lite kort. Somna. Repeat. Detta kan vara det absolut bästa jag vet! Får jag inte minst två sådana här veckor om året så vet jag inte om jag fungerar, haha. Jag har varit här två gånger och kommer utan tvekan att åka tillbaka, det absolut bästa stället om man vill ha en semester med den där ”världens ände-känslan”.

Siquijor is a small, untouched island in the Philippines. Here you won’t meet a single tourist except those at your hotel, the beaches are empty, the food is good and the day looks something like this: Breakfast. Read in the sun. Take a swim and a drink in the pool. Read some more. Have lunch in a tent on the beach. Go back to the sun lounger. Fall asleep. Take a massage for $6. Shower. Dine with your feet in the sand. Play some cards. Sleep. Repeat. This is the the absolute best thing I know! If I don’t get at least two weeks like this every year I don’t know if I would keep working, haha. I have been here twice and will without doubt go back, the number one place if you want a holiday with that ”end of the world” feeling.

siquijor2

How to get here

Att ta sig hit är tyvärr lite krångligare. Det tar tid och det blir en del mellanlandningar men det är värt det, alla dagar i veckan. Slutdestinationen för ditt sista flyg ska i alla fall vara Dumaguete där man får åka en timme med båt ifrån eller Cebu där man får åka 4 timmar med båt ifrån. Det kan kanske låter självklart att välja Dumaguete men Cebu är en mycket större stad dit det är enklare och billigare att ta sig med flyg, flyger man till Dumaguete blir det förmodligen ett flyg till men för en galet sjösjuk person som mig (som kräktes hela vägen mellan Cebu och Siquijor första gången) var Dumaguete ett självklart val den andra gången jag reste dit.

Getting there is unfortunately a little bit tricky. It takes time and there will be some intermediate stops but it’s worth it.. The final destination for your final flight should be Dumaguete where you can go one hour by boat to Siquijor or from Cebu or where you get to travel 4 hours by boat. It might sound obvious to choose Dumaguete but Cebu is a much bigger city where it is easier and cheaper to get to by plane, if you fly to Dumaguete it will probably be one extra flight but for a crazy seasick person like me (who threw up all the way from Cebu to Siquijor first time) Dumaguete was an obvious choice the second time I went there.

siquijor1

Where to stay

Att bo på Coco Grove när man besöker Siquijor är ett måste! Det är ett supermysigt resort där man bor i små hus, de flesta på den privata stranden och området är ganska stort så man behöver absolut inte trängas med andra. Ibland känns det nästan som att man är själv där! Hotellet har flera pooler och restauranger, aktiviteter, spa, barer osv och den bästa, och då menar jag BÄSTA personalen. De lär sig namnet på alla direkt och är så himla gulliga, omtänksamma och personliga. Det finns verkligen ingenting att klaga på där! Förstår ni hur förvånad man blir när man möter en städerska man aldrig har sett förut på väg till poolen på morgonen och hon säger ”Good morning Fanny”? Haha. Eller när poolkillen tar med sig egna böcker och grejer hemifrån för att paxa min favoritsolstol på morgonen så att jag kan sova? Som sagt, världens bästa ställe! 

Staying at Coco Grove when visiting Siquijor is a must! It’s a super cozy resort where you live in small houses, most of them on the private beach and the area is quite large so you certainly do not need to jostle with others. Sometimes it almost feels like you are there alone! The hotel has several pools and restaurants, activities, spas, bars etc and the best, and I mean BEST staff. They learn all the names right away and are so cute and helpful. There’s really nothing to complain about there! Do you understand how surprised I was when I met one of the maids that I had never seen before on my way to the pool and she says ”Good morning Fanny”? Haha. Or when the pool guy brings his own books and stuff from home to call dibs on my favorite lounge chair in the morning so that I could sleep longer? That said, the best place ever!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • haha så sjukt att du tipsar om min mammas barndomsö! vilken liten värld 🙂

  nathalie 2014-10-19 14:22:25
  Svara
 • Hej Fanny! Nu ligger intervjun med dig uppe på min blogg ifall du är intresserad av att se resultatet. Ha en bra söndag, kram! 🙂

  Ellen Johansson 2014-10-19 12:24:50 http://glossfashion.com/ellenjohanssons/
  Svara
 • Den stora nyheten på bloggen är nu avslöjad! Klicka er in för att läsa mer!

  Adinakristina.wordpress.com är en blogg om mig och mitt liv, där jag varvar det vardagliga studentlivet med exklusiva mode-event i huvudstaden.
  Här får ni följa mig och mina drömmar om att en dag kunna starta mitt egna ordentliga företag, mitt egna varumärke.

  Men just för tillfället så är det mer än nog med skolan och mina andra passioner så som vänner, mode, skönhet och bloggen själv såklart!
  Så just nu får ni nöja er med blogginlägg om mina andra drömmar och intressen. Självklart får ni även följa med mig på mina storstads-äventyr också, då jag snubblar omkring i lite för höga klackar på Stockholms upplysta gator.

  Tveka inte att kontakta mig ifall du har några frågor, tips eller annat att säga till mig.
  Jag är öppen för en massa olika samarbeten både med andra bloggar och andra företag, så var inte blyga!

  Kontakta mig antingen här på Facebook, eller skriv till mig på:
  [email protected]

  Adina 2014-10-19 12:04:33 http://adinakristina.wordpress.com
  Svara
 • Det ser helt fantastiskt ut! Finns det sevärdheter eller någon form av ordnade utflykter i närheten? 🙂

  Madeleine 2014-10-19 09:17:57
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Det är den verkligen! Ja visst finns det det! Gillar du att dyka så finns det många dyk och snorkelturer, vill man ta dykarcert så kan man göra det billigt på hotellet under några dagar, min lillebror tog sitt där! Sedan finns det även en massa annat man kan besöka som en kyrka helt byggd av korall, marknader, ett vattenfall med sötvatten som man kan bada i (min favorit, se mitt inlägg här: http://tidningensolo.se/14-saker-du-bara-forstar-aker-tunnelbana-dagligen), ett 400 år gammalt träd, en massa badplatser runt ön, utkiksplatser osv. Förr fanns det även en healingtant som man kunde åka till men hon har tyvärr dött nu. Vårt hotell har en dagstur där man får se allt detta plus en massa mer grejer på en dag, men om man bara är sugen på en eller två av grejerna så går det självklart att ordna med! 🙂

   Fanny Staaf 2014-10-19 09:58:12
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!