MINA 10 FAVORITRESEMÅL: CHANTILLY

Chantilly-France-1 .

About Chantilly

20 minuter utanför Paris hittar ni denna gömda lilla pärla, Chantilly. Egentligen har jag själv inte spenderat i närheten av tillräckligt mycket tid här, jag var bara här i ett dygn och hamnade där av en slump, men jag bara måste tipsa er om det. Chantilly är ett stort och fantastiskt vackert slott och bredvid bakom en mur ligger en liten ministad med små gator där du hittar hotell, restauranger och små butiker. Runt staden och slottet är det väldigt grönt och du kan hitta fantastiska parker och skogspromenader, vatten är det inte heller dåligt av. 2 gånger i timmen går ett tåg in till centrala Paris som bara tar 20 minuter. Det kan man verkligen inte tro med tanke på lugnet och fridfullheten som finns i Chantilly. Jag ska absolut tillbaka hit! Den perfekta pojkvänsresan då man kan mysa i denna underbara stad om man känner för det en dag och sedan åka in och uppleva Paris en annan.

20 minutes outside of Paris you will find this hidden little village, Chantilly. Actually, I haven’t spent near enough time here, I was only there for one day and ended up there by chance, but I just have to tell you about it. Chantilly is a large and incredibly beautiful castle and next to it, behind a wall is a village with small streets where you can find hotels, restaurants and small shops. Around the city and the castle, it’s very green and you can find amazing parks and woodland walks, there is a lot of water as well. A train to central Paris leaves twice every hour and it only takes about 20 minutes. I will definitely return here! It’s the perfect boyfriend trip because you can have a cozy day in this lovely city if you feel like it one day and then go and experience Paris another.

chantilly-france

Where to stay

Vi bodde på ett fantastiskt hotell som heter ”Auberge du Jeu de Paume”, helt klart ett av de bästa jag har bott på. Det kändes som att allt var av bästa kvalitet! Rummen, servicen, maten och allt som kom till. Riktig lyx och jag kände mig som en liten prinsessa! Hotellet är ju av toppklass så det kan kosta en del men jag har sett att Booking har haft riktigt bra dealer på det. Jag har hittat 4 nätter för 7000 kronor flera gånger, om man tittar på deras prislista i receptionen står det billigaste rummet kostar 500€/natten så det är en riktigt bra deal plus att det inte är någonting om man jämför med priserna inne i Paris!

We stayed at a wonderful hotel called ”Auberge du Jeu de Paume,” clearly one of the best I have stayed at. It felt like everything had the very best quality! The rooms, service, food and everything that came with it. Real luxury and I felt like a princess! The hotel is top class so it may get expensive but I’ve seen that Booking has some great deals for this hotel. More that 50% off!

chantilly-auberge

Sammanfattning: Det bästa av det bästa när det kommer till weekendresor! Måste upplevas!

Summary: The best of the best when it comes to weekend trips! Must be experienced!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!