Q & A – PART 2

IMG_52402

Jag förstår att du får inspiration till blogginlägg via andra bloggar, tidningar och ja, överallt egentligen. Men har du inget tips på hur man ska göra för att komma på blogginlägg man kan göra? Jag har sådan bloggtorka att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Tips? (:

Självklart! Jag har två trix jag brukar ta till. Först så brukar jag leta efter inspiration i min egen blogg. Sitt och läs lite i arkivet, oftast hittar man ganska snabbt ett plagg man glömt att man har eller ett inlägg man skrivit förut som man skulle kunna utveckla och göra en ny version på. Ett annat tips är att tänka på årstider och vad som är aktuellt just nu. Som nu på hösten kan du skriva om stickade tröjor, vad du gillar med hösten, skriva om ditt favoritte, mysiga filmer eller liknande. På julen kan du skriva julinlägg, på våren/början av sommaren kan du skriva om tips för bra bränna och svalkande drinkar. Ja, du förstår (: Hoppas detta kan vara till någon hjälp!

Hur lång är du och vad väger du?

Jag är 176cm lång och äger faktiskt inte en våg men sist jag vägde mig vägde jag 64 kg.

Ska åka till London snart och har lite frågor eftersom du känns som något utav en expert (; Kan du säga några butiker i London som du skulle säga är ett måste att besöka? Om du fick åka dit nu, vad skulle du köpa?

Gud vad kul med London! Primark är ju alltid kul om man har tålamodet, That Vintage Shop är en superbra vintagebutik och det är ett måste att gå loss på hår och skönhetsprodukter på Boots! Du hittar hela min guide med alla tips här.  Om jag åkte dit nu skulle jag köpa en ny höstkappa, fina halsdukar, en massa torrshampoo och en ny vardagsväska.

london-metal-exchange

Du får bara se på en enda serie för resten av livet. Vilken blir det då? (:

Oj, den var inte lätt! Haha. Min första tanke var The O.C men jag tror ändå att jag tar One Tree Hill då det finns så många fler säsonger av den så tröttnar man inte lika lätt.

Förr var du väldigt intresserad utav träning och hälsa vilket man nu inte på ett bra tag kunnat läsa om längre på din blogg, vad hände?

Mja, jag tror mer VILLE vara intresserad tyvärr, hehe. Jag älskar fortfarande att powerwalka och att röra på mig men träningspass är bara något jag tycker är såååååå tråkigt. Kanske får prova att börja lyssna på ljusböcker eller något och prova igen…

Vad tycker du om maktskiftet och allt som har haft med valet att göra? Hur tror du detta kommer påverka Sverige? (:

Som jag skrev tidigare vill jag inte blanda in för mycket politik här då folk lätt blir upprörda över sådant men självklart är jag lite besviken eftersom att jag som sagt röstade blått. Det jag tycker är jobbigast är att allt är så snurrigt nu med hur det ska bli och så tycker jag att det är tråkigt att de ska ta bort den längre arbetsgivaravgiften för unga. Varför anställa en ung person utan erfarenhet när man kan anställa en lite äldre med massa erfarenhet? Det känns tråkigt för de ungdomar som kommer komma ut i arbetslivet nu. Givetvis kommer unga fortfarande att kunna få jobb, jag menar inte att alla kommer tänka på detta, men det kommer ju utan tvekan att bli lite svårare. 

Vilken är din favoritblomma?

En till svåris! När man jobbar med det har man ju så många olika favoriter beroende på årstid och humör. Men i snitt är det Pioner och Tulpaner och i kruka är det Hortensia.

IMG_87612

Vad tycker du att man ska tänka på när man skaffar en blogg? (: Kram

Om du bara gör det för skojs skull är det bara att sätta igång men om du vill att den ska bli större så bör du tänka på att det tar mycket tid och energi, att du aldrig kommer vara helt ledig och att konkurrensen är stenhård. Men, lyckas du få ihop det ekonomiskt så att du kan ha det som jobb så är det det bästa jobbet i världen! Kram kram.

Hur redigerar du dina bilder? Tycker alla dina bilder är SÅ fina!

Tack så mycket! Jag redigerar dem i Fotor där jag ljusar upp dem, ändrar lite kontrast och ibland lägger på lite filtereffekter. Jag kanske får fixa ihop ett inlägg snart och visa lite mer exakt hur jag gör!

Vad har du tänkt att ha för vinterjacka i år? Skulle du kunna lägga upp några förslag?

Som vanligt så tycker jag inte alls om vinterjackor, de är på tok för tråkiga! Men jag ska se om jag kanske kan fixa fram ett litet inlägg om det framöver (; Själv kommer jag ha min fina fluffis som jag hittade på River Island för många år sedan. Tröttnar aldrig och det är fortfarande den enda fina vinterjackan jag någonsin sett!

IMG_14842

Är du orolig inför Sydney-flytten? Hur lång tid tänkte ni innan ni tog beslutet att flytta? 

Det är till Perth jag ska (: Och ja, jag är lite orolig! Det är ju alltid läskigt att flytta så till andra sidan jorden känns inte precis mindre läskigt. Men jag tror att det kommer vara en fantastisk upplevelse! Vi tänkte inte lång tid alls, inte ens två veckor. När Jesper fick reda på att han hade kommit in på skolan hade han bara 12 dagar på sig att säga upp sig från sitt jobb om han skulle hinna sluta innan skolan började så det var snabba puckar. Jag var i något slags konstant chocktillstånd i flera veckor, haha.

När kommer du tillbaka till Sverige igen?

Planen är att komma hem varje sommar och vinter men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det med visum hela tiden än, har bara första året löst som det ser ut nu. Men Jesper kommer hem för gott till sommaren 2017 (?!?!?! Shit vad länge det lät, haha). Så jag kommer försöka vara där de största delarna av året tills dess.

Vilken är din favoritmånad rent kläd/mode mässigt? 

September! Älskar de dagarna man kan mixa sommarkläderna med höstkläderna.

IMG_89312

Har du något favoritmaterial när du köper kläder? Alltså kollar du vilket material klädesplagget är gjort av innan du köper?

Nja jag kollar ibland om det är något dyrare jag köper men är det ett plagg för under 500 så får man ju oftast det man betalar för. Det finns ett nästan plastliknande tyg som är lite strävt som nästan alla Gina Tricot’s och H&M’s toppar är gjorda i som jag inte klarar av. Annars kör jag på bara det är en fin helhet!

Hur gör du för att lugna ner dig när du blir nervös?

Tar djupa andetag (löser det mesta) och övertalar mig själv om att jag klarar det jag är nervös över utan problem. Ett annat trick är att lägga händerna på bröstet/magen, det brukar också lugna ner mig. 

Om man skulle bli hembjuden på middag hemma hos dig, vad skulle du då bjuda på? 

Det beror på vem det är! Min fläskfilégryta, musslor med klyftpotatis, kantarellpasta eller kycklingwok. 

IMG_18742

Har du blivit dumpad någon gång? Hur har du tagit dig upp igen efter det?

Jag tror inte att jag har blivit rent av dumpad av någon som jag verkligen brytt mig om så pass mycket så att jag blir ledsen, men däremot så gjorde jag och en ex-pojkvän till mig slut som ett gemensamt beslut när jag var yngre vilket jag sedan ångrade när det redan var försent och då mådde jag otroligt dåligt i många månader efter. Det här som alla andra säger om att vara ute med vänner och träffa andra fungerar utan tvekan tillfälligt, men så fort man ligger ensam i sängen på kvällen eller en status från honom dyker upp på Facebook så knyter det sig i hela magen och man är tillbaka på ruta ett. Jag tror att det enda man egentligen kan göra är att vänta ut det. Försöka ha så roligt som möjligt på vägen, varje försök är värt mycket tills det bara inte gör lika ont längre. För mig var det så himla tydligt när detta hände. Jag bara vaknade än morgon och kände att ”Jag har släppt det”, bästa känslan någonsin! Haha. 

Om du fick bo vart som helst i världen, eller Sverige för den delen, och kunde ta med dina vänner och familj så du inte skulle behöva sakna någon. Vart skulle du bo då? (:

Jag undrar om det faktiskt inte skulle bli Australien då, även fast jag inte ens har varit där än. Det känns som ett så underbart land som ändå är ganska likt Sverige men med härligare klimat, vackra stränder och lite mer öppna personer. Jag får återkomma om detta när jag vet! 

Finns det någon maträtt du absolut inte tycker om?

Nja inte en hel maträtt så, jag äter det mesta, däremot så tycker jag inte så mycket om lök i sallader och så (tycker om den när den är tillagad), mintsås till kött och oliver håller jag på att lära mig. Men allt detta kan jag ju äta utan problem, det är bara inget jag väljer själv. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • För det första året i australien kan du skaffa ett work n holiday visum(det är det jag har), det tillåter dig att både lämna landet och jobba hur många timmar som helst, det kostar väl ca 1500(+-). Efter ett år kan ni ansöka om partnervisum. Vet inte riktigt alla villkor för ett sådant, men du hittar all info på immi.gov.au.
  Study visa tillåter dig bara att jobba 20h/vecka under skoltid men på loven och så får du jobba hur mkt du vill. 🙂

  Anna 2014-09-23 15:57:56
  Svara
 • Så fina bilder!

  Sofia 2014-09-23 07:18:12 http://byfia.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!