MINA 10 FAVORITRESEMÅL: SANTORINI

IMG_43432.

About Santorini

Santorini är en ö i Grekland där de vita husen klättrar längst bergsväggarna och blir en snygg kontrast mot den klarblå himlen och allt du ser ser ut som ett vykort. Santorini är för många ett drömresemål och ett av de populäraste ställena i världen för frierier och smekmånader vilket jag utan tvekan förstår, vilken fantastisk ö det är alltså. Jag var där första gången i somras och jag älskade varje minut av det. Vi hyrde en moppe som vi använde för att ta oss runt och se alla städer och vackra ställen på ön. Det finns även många stränder man kan ta sig till och nästan alla är svarta eftersom att Santorini är en vulkanö. Jag rekomenderar varmt att resa hit, det är precis så vackert och härligt som man förväntar sig att det ska vara. För tips om restauranger och annat att göra på Santorini hittar ni min guide här

Santorini is an island in Greece where the white houses climb at the rock walls and everything you see looks like a postcard. Santorini is a dream destination for many and one of the most popular places in the world for marriage proposals, and honeymoons, which I undoubtedly understand. What an amazing island this is! I was there the first time this summer and I loved every minute of it. We rented a moped which we used to drive around the island. There are many beaches to choose from and almost all of them are black because Santorini is a volcanic island. I warmly recommend to travel here, it’s just as beautiful and lovely as you would expect it to be. For tips on restaurants and other things to do in Santorini you will find my guide here.

How to get here

Det finns många sätt att ta sig hit men på sommaren är det absolut lättast att flyga med Apollo/SAS. Det blir lite dyrare men då flyger man direkt och allt går väldigt smidigt. Vi bokade bara flyget med Apollo och hotellet för sig just för att vi ville komma ifrån charterlivet lite. Vi träffade faktiskt inte några andra svenskar överhuvudtaget på hela veckan förutom på flygplatsen och planet! 

There are many ways to get here, but in summer the easiest way is to fly with Apollo/SAS. It gets a little more expensive but youget there in only a few hours and everything is going very smoothly. We only booked the flight with Apollo and the hotel from another site because we wanted to get away from charter life a little bit. We actually didn’t meet one single Swede all week except at the airport and the plane!

Santorini 201423

Where to stay

Hotellet vi bodde på hette Athermi Suites och är ett hotell jag absolut rekommenderar er att bo på! Det är ett litet hotell med bara 10 rum och allt känns otroligt personligt då ägarna är där nästan hela tiden och hjälper en att boka bord, hyra moppe, rekommenderar ställen att besöka osv. Hotellet ligger i en liten, supermysig by som heter Megaholori och har flera små mysiga tavernor om man inte skulle orka ta sig till en restaurang lite längre bort en kväll. Hotellet har en av de större poolerna på Santorini med fantastiskt utsikt och trappor ner till en strand precis bredvid. Om man vill bo i en större stad rekommenderar jag Imergovli som är ganska lungt men fantastiskt vackert, har en massa restauranger och gångavstånd till Fira. 

The hotel we stayed at was called Athermi Suites and it is a hotel I absolutely recommend you to stay! It is a small hotel with only 10 rooms and everything feels incredibly private and personal because the owners are there almost all the time and will help you to make reservations, rent mopeds, recommend places to visit and so on. The hotel is located in a small, super cozy village called Megaholori and has several small cozy taverns if you would not be able to get to a restaurant further away some of the evenings. The hotel has one of the largest pools of Santorini with fantastic views and stairs down to the beach right next to it. If you want to stay in a bigger town I recommend Imergovli. It’s pretty quite, beautiful, has a lot of restaurants and walking distance to Fira. 

IMG_39892

The pool at our hotel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!