Q&A – PART 1

IMG_027622

Kan du inte berätta lite om er resa till USA, var ni ska bo? Bokar du hotell och flyg för sig isf från vilken sida? Vad ska man inte missa, vilka ställen rekommenderar du och besöka? Tar emot alla tips du har om USA. 

Hejsan! Självklart. Vi ska vara borta 11 nätter varav vi ska bo på The Crescent Beverly Hills 9 nätter och på ARIA i Las Vegas 2 nätter, jag kommer blogga mer om båda hotellen och skriva vad jag tycker om dem när jag är där. Vi bokade flyg och boende för sig, jag tycker alltid att det blir mycket bättre och då kan man få precis vad man vill. Vi bokade flyg med Norwegian via Ticket och boendet är bokat via Booking.com. Man tror att Booking alltid ska vara dyrare då de också borde få ut något av köpet men jag har verkligen kollat detta så många gånger det senaste året och Booking (och liknande sidor) är alltid billigare än hotellet själva! Jag vet inte hur det går till, men det spelar inte så stor roll, haha. Några ställen att besöka har jag tyvärr inga än då jag aldrig varit i just LA förut men som vanligt skriver jag en guide när jag kommer hem.

Har du någon gång haft samma outfit på dig? Matchat kläderna på samma sätt?

Aldrig på bloggen, men ”i verkligheten” har det hänt att jag har kört på en favorit i repris när det inte ska fotas. När det är tillfällen och bilder som ska upp på bloggen vill jag alltid ha en ny kombo på mig så att jag kan inspirera med lite nytt. Även fast det kanske inte är kläderna som är i fokus i inlägget så tror jag ändå att det blir roligare och mer inspirerande för er läsare. Men när jag åker till jobbet t ex. har jag på mig samma sak nästan varje dag (kul tjej).

Vilka 5 råvaror finns alltid i ert kylskåp?

Ägg, Avocado (har vi i för sig utanför kylskåpet), Champinjoner, Potatis & Vitlök.

Hur länge har du och Jesper bott ihop?

I ganska precis 2 år nu, gud så fort tiden går. Jag har precis börjat känna att Jesper och lägenheten känns mer som hemma än min familj och huset vi bodde i. I början tyckte jag att det kändes väldigt jobbigt och nästan skämdes lite över det men nu har jag insett att det bara är naturligt och det betyder ju liksom inte att jag älskar min familj mindre, bara att vanorna har förändrats.

IMG_35912

Vad använder du för nagellack?

Jag använder nästan bara Essie’s lack. Jag har provat många andra, både finare och billigare märken men jag tycker aldrig att jag får samma hållbarhet och klockrena färger som med Essie. Jag har även deras över och underlack som gör att nagellacket håller mycket längre. Mitt rekord är 2 hela veckor utan att lacket hade skavts allt, det var helt galet.

Vad är det för kamera och objektiv du använder? Du tar så fina bilder, hade för mig att du köpte ett nytt objektiv för några månader sedan! (:

Det stämmer, jag köpte precis ett nytt men jag är väldigt sugen på att köpa ett nytt kamerahus. Objektiven är superbra men jag känner att kameran inte riktigt gör dem rättvisa och vill samarbeta ordentligt, haha. Kameran jag har nu är i alla fall en Canon EOS 550D och objektiven är ett 50mm/1.4 och ett Canon EF-S 17-55/2.8 IS USM. Jag gillar det första bäst men det andra behövs på små utrymmen eller när man vill få med mycket i bilden då den går att zooma ut med.

DSC_02482

Hej Fanny! Måste säga att jag gillar din blogg skarpt och inspireras så mycket av det du gör. Vart brukar du få din inspiration ifrån när det kommer till kläder, inredning, resor mm. ? 

Hejsan, vad glad jag blir! Tusen tack (: Jag hittar inspiration lite överallt på internet, av vänner, saker och platser jag ser i vardagen osv. Det svåra är bara att lära sig att snappa upp det. Skriv ner idéer, spara bilder på datorn osv så att du har kvar inspirationen och kan använda den fler gånger.

Ett plagg/trend som du är riktigt trött på?

Den där oversizade ”lagtröjan” med nummer och namn på som många bloggare har haft på sig på varannan outfitbild det senaste året. Jag tyckte att den var cool i början men nu har jag verkligen tröttnat, det känns som samma sak om och om igen.

Hur gör du för att planera din tid till bloggen utan att det påverkar din tid med Jesper?

Jag ser verkligen bloggen som ett jobb vilket gör att jag oftast bloggar på dagtid. När jag är ledig från mitt andra jobb ställer jag alltid klockan på 7, äter frukost och sätter mig ner vid datorn med kameran, bloggboken och allt vad jag kan behöva och letar inspiration, planerar, fotar och skriver hela dagen som en vanlig arbetsdag vilket sedan gör att jag kan vara ledig på kvällen då vi brukar äta middag framför TV’n och se på film eller liknande. Kan man planera upp det ordentligt behöver det inte vara mer ”i vägen” än ett vanligt heltidsjobb.

Hur lär man sig gå i klackar?

Det är bara att gå och gå tills man inte tycker att det är svårt längre! Ofta när jag har köpt nya klackar har jag tyckt att de har varit omöjliga att gå i så jag har bara haft dem på några bilder och så men helt plötsligt så märker jag att jag kan gå i dem utan problem för att då har jag vant mig vid just den skon. Så ta på dig dem och gå ett varv runt huset lite då och då så ska du se att det blir lättare, haha.

IMG_90342

Hej Fanny! Jag undrar hur du gör alla dina collage? Vilken sida är du inne på, för jag älskar att göra collage, men hittar ingen bra sida så har svårt att göra det (:

Hejsan! Mina collagen med bilder gör jag i Picasa 3 där jag även delvis redigerar dem och produktcollagen gör jag i Polyvore. Ett otroligt enkelt och smidigt program som jag har använt mig av i flera år. Förr i tiden krånglade jag med Photoshop men det tog alltid så himla lång tid så sedan jag upptäckte Polyvore har jag fått så mycket mer tid över till andra inlägg.

Din favoritfärg?

Finaste färgen: Grön. På kläder: Grått. På inredning: Vitt.

Hur ser en typisk dag ut för dig matväg? Frukost, lunch, middag ev mellanmål?

Oj, det är väldigt olika beroende på om jag jobbar eller inte. Till frukost blir det oftast två rostade dinkelbrödsmackor med ost, skinka eller leverpastej, en stor kopp te och ett glas yoghurt om jag är hungrig. Om jag är hemma vid lunch blir det ofta något enkelt som soppa, yoghurt, mackor, stekt ägg, smoothie, gröt eller liknande. Lunch på jobbet brukar vara matlåda eller någon av Felix frysta pajer/pastarätter. Så tråkigt att vi inte har några restauranger vid butiken! Bara Coop och McDonalds. Middag är olika beroende på om jag eller Jesper lagar maten. Lagar Jesper så blir det antingen fisk eller någon pastarätt, nästan alltid med pesto, och lagar jag mat så blir det husmanskost.

IMG_22922

Vad tror du kommer att bli det svåraste med att flytta till Australien? (Bortsett ifrån ev hemlängtan och andra rutiner) 

Som jag har förstått det så är det väldigt svårt att förstå vad alla säger först då dialekten och slangen är rätt rejäl så det blir nog lite knepigt i början och annars tror jag att jag kommer tycka att boendet blir svårast! Inte att hitta utan att trivas (bortskämd svensk som jag är, haha). Jag älskar att ha fint omkring mig då det inspirerar mig men nästan alla lägenheter där verkar ha mörkbruna heltäckningsmattor, vinröda väggar och sådär nästan gula furukök. Men, jag är fast besluten vid att jag tänker trolla bäst det går med tavlor, stora mattor, vita dukar och ljusa gardiner!

Vad föredrar du mest för rätt i dessa kategorier förrätt/varmrätt eller efterrätt? Och även kött/fisk/kyckling och vegetariskt (:

Varmrätt utan tvekan! Tänk om jag skulle behöva äta förrätter livet ut… Haha. Men om jag ska välja mellan förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt blir det alternativ två! På andra frågan är svaret kött.

Vad kommer att hända med er lägenhet när ni flyttar?

Jag kommer hyra ut den! Jag tycker alldeles för mycket om min lilla pärla för att sälja den plus att jag vill ha den att komma hem till sen.

fannystaaf1

Hur står du politiskt? Jag accepterar helt om du inte vill svara på det, men fråga kan man ju alltid! Kram på dig!

När det kommer till folk jag träffar är jag absolut inte den som är hemlig med mina politiska åsikter men just på en så öppen plats som denna är det alltid någon som blir upprörd och ska skapa diskussion och jag tycker att alla har rätt till sina egna åsikter, därför har jag valt att inte skriva så mycket om detta och valet. Men jag kan säga att jag röstade blått så jag blev lite besviken när rösterna räknades och som många andra lite chockad över hur stor del SD fick även fast jag inte är en av dem som tycker att alla som röstade SD är dumma i huvudet, som sagt så har alla rätt till sin egen åsikt och att lägga sin röst där de vill.

Hur sköter du ditt hår? Hur mycket tvättar du det? Använder du skyddspray innan du lockar/plattar det?

Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det ”sköter mitt hår” då jag är ganska slarvig, haha. Men jag klipper mig ca 2 gånger om året, tvättar håret 2-3 gånger i veckan och använder faktiskt ingen skyddspray, mest för att jag aldrig har tagit tag i att köpa en. Måste bli bättring på den fronten!

Outfits Augusti 201436

Hur tvättar du för att kläder ska bevara form och färg?

Om jag ska vara helt ärlig så har jag tvättat en gång sedan jag flyttade hemifrån, och då var det lakan och handdukar jag tvättade, haha. Jag vet inte varför men det är av någon anledning alltid Jesper som tvättar, förmodligen för att hans kläder ”tar slut” snabbare än mina så han känner behovet innan mig. Om det är något jag är väldigt rädd om och som har stor chans att bli missfärgat eller liknande brukar jag ge det till mamma och be henne tvätta det! Jag litar inte riktigt på mig själv, jag är bra på andra grejer (; haha.

Jag går sista året på gymnasiet och undrar om du har några bra tips att dela med dig av? Något som man bör tänka på eller så.

Vad jag själv upplevde och har hört från andra är att 3an inte är någonting om man jämför med 2an. Sista året var så himla kul, delvis för att de kurser vi läste var absolut roligast och delvis för alla förberedelser inför studenten, studentskivorna osv. Mitt tips är att inte ”längta bort” tiden hela vägen till studenten och tänka att ”snart är jag klar” utan att njuta på vägen av alla förberedelser, förväntan osv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!