MINA 10 FAVORITRESEMÅL: SKOTTLAND

21e96a60f05d5f8139e18c4756453f165_686x0_c_85_s_v4.

About Scotland

Min kärlek till Skottland är enorm, som jag älskar det landet! Jag har varit där säkert 5-6 gånger och varje gång har vi hyrt bil och åkt runt och bott på olika Bed & Breakfasts och upplevt landet från dess bästa sida. Skottland är som gjort för att bila i då det är ett land som man borde se mycket av, inte bara ett ställe. Det finns otroligt många fina småstäder och att hitta boende vid 17-tiden är aldrig ett problem. Mysiga B&B’s finns i varje hörn. Det bästa är nästan bilvägarna som slingrar sig mellan bergen. Känslan där går verkligen inte att fånga på bild, det måste upplevas! Vädret i Skottland är dock inget att räkna med då det nästan alltid är kallt och molnigt men för mig hör det till. Skulle jag åka dit och det var 30 grader och full sol en hel vecka skulle jag bli superbesviken, haha.

My love for Scotland is huge, I love this country! I’ve been there 5-6 times and each time we have rented a car and driven around and stayed at various B&B’s and experienced the country its best. Scotland is perfect for road trips since it is a country that you should see a lot of, not just one place. There are a lot of small towns and finding accommodation at 17 o’clock is never a problem. You’ll find cozy B&B’s in every corner. The best part is almost the roads that winds between the mountains. The feeling there is impossible to capture in a picture, it must be experienced! The weather in Scotland is almost always cold and cloudy, but to me that’s how it should be. If I went there and it was 30 degrees and sunny for a whole week, I would be super disappointed, haha.

How to get here

Lättast när man ska till Skottland är att flyga till Edinburgh och hyra en bil på flygplatsen. En flygbiljett dit är oftast inte alls dyr. Ett annat alternativ är att köra hela vägen från Sverige vilket vi också har gjort några gånger, men då försvinner ju lite Skottlands-tid. Jag tycker även om att avsluta resan med ett par dagar i Edinburgh då det är en väldigt fin stad med jättebra shopping.

When you go to Scotland it is easiest to fly to Edinburgh and rent a car at the airport. A plane ticket to get there is usually not that expensive. Another option is to drive all the way from Sweden, which we have also done a few times, but then you’ll lose some Scotland time on the way. I also like to end the trip with a few days in Edinburgh because it is a very beautiful city with great shopping.

skottland-resetips

The Best Places

Hela Skottland är vackert så egentligen spelar det inte så stor roll vart man åker men jag tänkte ändå tipsa om mina favoritställen. Oftast brukar vi åka längst västkusten då vi tycker att det är absolut vackrast och det finns så många små, söta hamnstäder. Mina favoritstäder som jag absolut rekommenderar att man spenderar en natt i är Ullapool, Plockton och Applecross. Ska man äta i Ullapool finns det en restaurang längst hamngatan som heter ”The Ferry Boat Inn” som har fantastiska skaldjur och fiskrätter och väldigt bra service. I Plockton rekommenderar jag restaurangen på ”Plockton Hotel” som även den ligger vid vattnet. Alla dessa städer är så pyttesmå så att det tar max 10 minuter att gå runt hela, det är alltså inte några problem att hitta när man väl är där.

Scotland is beautiful wherever you go so it really doesn’t matter where you spend your trip, but I thought I’d tell you about my favorite places. Usually, we go to the West Coast and there are so many small, sweet port cities there. My favorites that I absolutely recommend that you spend a night in is Ullapool, Plockton and Applecross. If you’re going to eat in Ullapool, there is a restaurant at the harbor street called ”The Ferry Boat Inn” which has amazing seafood and fish dishes and very good service. In Plockton, I recommend the restaurant at the ”Plockton Hotel” which is also located on the waterfront. All these cities are so tiny that it takes maximum 10 minutes to walk around them, so there is not any problem to find your way around when you get there.

a3ca1ebcfd1967a43368a9a45ee1158b_686x0_c_85_s_v4 c6959c906498125ea6383393fe8764b3_686x0_c_85_s_v4

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!