MINA 10 FAVORITRESEMÅL: MENORCA

17f42b782ea30f07fa1a7597a9c30909_686x0_c_85_s_v4.

 

About Menorca

Nu har vi kommit fram till det mest turkosa vatten jag någonsin sett, Menorca’s! Det är så turkost så att det nästan gör ont i ögonen att titta på det, helt galet att denna ö ligger i Europa på så nära flygavstånd. Menorca ligger i alla fall precis intill Mallorca men är verkligen en helt annan ö. Den är galet vacker, inte alls lika turistförstörd och känns mycket mer utomlands än vad Mallorca gör. Det finns fler gömda små stränder att upptäcka än vad det finns hotell på ön och överallt är sanden kritvit och havet som sagt, superturkost. Maten är även riktigt bra på Menorca, vi fick galet goda fiskrätter och tapas medan vi var där. Ett tips när man är på Menorca är att hyra bil då de bästa platserna ligger utspridda lite överallt på ön. Ni hittar min Menrocaguide med en massa tips på stränder och restauranger här. 

This week’s tip has the most turquoise water I’ve ever seen, Menorca! It is so turquoise that it almost hurts your eyes to look at it, it’s crazy that this island is located in Europe. Menorca is a island next to Mallorca but it’s really a completely different place. It’s crazy beautiful, not as destroyed by tourists as Mallorca and feels much more spanish. There are more hidden beaches to discover than there are hotels on the island and everywhere the sand is white and the sea, as I said, super turquoise. The food is also really good at Menorca, we got really tasty fish dishes and tapas while we were there. A tip when on Menorca is to rent a car because the best places are scattered all over the island. You can find my Menroca guide with a lot of tips on beaches and restaurants here.

menorca

 

How to get here

När vi flög hit mellanlandade vi i Barcelona och allt gick supersmidigt. Jag tror att resan tog ca 5 timmar och den kostade runt 1500 kronor tur och retur. På sommaren däremot kan man flyga charter direkt om man är villig att lägga lite mer pengar. Jag rekommenderar dock att inte åka hit mitt på sommaren under högsäsongen utan istället satsa på Maj/tidig Juni eller September. Vi var där i Maj och vi var så gott som ensamma på alla stränder och fick bästa platsen på alla restauranger men jag har en vän som var där i Juli då man tydligen knappt fick plats på de mest populära stränderna.

When we flew to Menroca we made ​​a stopover in Barcelona and everything went super smooth. I think the trip took about 5 hours and it cost me around 1500 SEK both ways. In summer, however, you can fly charter directly if you are willing to spend a little more money. However, I recommend not to go here in the middle of the summer during peak season, but instead visit Menorca in May / early June or September. We were there in May and we were close to alone on all the beaches and got the best spot in all of the restaurants, but I have a friend who was there in July and she didn’t even have space to lie down on the most popular beaches.

Where to stay

Vi bodde på Biniarroca Hotel och jag rekommenderar det mer än varmt. Fantastiskt mysigt med den bästa personalen, en superbra restaurang, fin pool och stor parkering. Alla rum är unika så man vet inte riktigt vart man hamnar men vårat rum var vitt och hade ett stort valv ovanför sängen. Och just det, inget internetkrångel!

We stayed at Hotel Biniarroca and I really recommend it for all of you. Really cozy with the best staff, a great restaurant, nice swimming pool and a big parking. All rooms are unique so you can’t really know what it will look like in advance but our room was white and had a big arch above the bed. And, no problems with the internet!

menorca-biniarrocca

The Hotel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!
  Jag är sugen på att boka en resa till Menorca!
  Hur tog ni er till alla stränder? Kunde ni gå från ert hotel till de platser ni är på på bildern?
  Skulle du kunna skriva namnen på stränderna så man vet vart man ska hehe!
  Hälsningar, Majken 🙂

  Majken 2015-02-09 18:42:03
  Svara
  • Svar på Majkens kommentar.

   Hejsan!

   Åh det tycker jag absolut att du ska göra, det är ett fantastiskt ställe! Nej de bästa stränderna ligger ganska långt bort från hotellen så vi hyrde en bil så att vi kunde ta oss överallt. I inlägget finns en länk till min Menorca-guide och där hittar du nog svaret på alla dina frågor 🙂

   Kram!

   Fanny Staaf 2015-02-09 20:43:10
   Svara
 • Såg supermysigt ut, tack för tipset! Var bokade ni era flygbiljetter?

  Nike 2014-11-24 23:10:01 http://alltjagskriver.blogg.se
  Svara
 • they’re all gorgeous places! would love to go to all of them!

  http://hashtagliz.com

  liz 2014-09-07 16:56:41 http://hashtagliz.com
  Svara
 • Men åh va fint! Dit måste jag verkligen!

  maria 2014-09-07 15:56:09 http://mariasv.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!