I’M MOVING TO AUSTRALIA!

Perth-Beach(2) perth perth-2

Jani, detta är alltså det ”hemliga” som tagit upp mycket av min tid nu i sommar. Jag och Jesper ska flytta till Australien! Närmare bestämt till Perth. Som några av er redan klurade ut när jag skrev att Jesper hade kommit in på Berghs Bachelor så måste han alltså flytta utomlands i 2,5-3 år för att gå klart sin utbildning, antingen till San Francisco eller Perth. Detta blev väldigt jobbigt först när han kom in och han skulle välja mellan distansförhållande runt halva jordklotet i flera år eller att missa en sådan här fantastisk utbildning som verkligen passar honom perfekt, men tillslut bestämde vi att jag helt enkelt följer med. Bloggen kan jag ju ta med mig och Blomsterriket har jag inte tänkt jobba kvar på i alla fall då jag känner mig väldigt klar med det så nu har jag sökt egna utbildningar och tänker plugga ett år och sedan jobba resten av tiden. Det känns viktigt för mig att det blir bådas grej och inte Jesper’s som jag följer med på. I Februari bär det i alla fall av så det är ett tag kvar med listan på sådant som ska fixas innan är flera A4 lång.

Ja, det var all fakta. Nu till känslorna: Jag är LIVRÄDD! Haha. Jag är en otroligt hemmakär person och har aldrig ens velat åka på språkresa eller liknande då jag alltid längtar hem och verkligen älskar Stockholm men jag känner att jag måste passa på att göra det här nu när jag har chansen. Att bo utomlands är en punkt som stått på min to-do-in-life lista länge och nu får jag ju dessutom mitt ”hemma” med mig eftersom att jag och Jesper åker tillsammans. Jag tror att det kommer vara lite jobbigt den första månaden men så fort man skaffar sig ett liv där och hittar nya favoritplatser så är jag övertygad om att jag kommer älska det. Bara att en strandälskande person som jag ska få bo i en stad med kritvita stränder och turkosblått vatten (och som aldrig blir riktigt kall, bye bye täckjackor och långkalsonger)! *Nyper mig i armen*.

I’m moving with my boyfriend to Perth this February! I’m super excited! He just got in to a really great school there and I decided to go with him. It’s really far away but I think that the heat and the beaches will make it all worth it. The blog will be the same but with a bit more Australian everyday snapshots. 

cottesloe

Sist men inte minst, bloggningen. Jag har läst många bloggar som jag älskat där bloggaren flyttat utomlands och jag har tröttnat helt. Istället för den bloggen man började läsa så blir det nästan alltid en resedagbok istället. Det kommer INTE att hända med min. Självklart kommer jag dela mer av min vardag och vara mer personlig än vad jag är nu men jag kommer även fortsätta med mina recept, tips, modeinlägg, outfits, shoppinginlägg, filmtips, inredning osv. Det kommer alltså vara samma blogg som nu fast med lite mer Australien-vardag, strandbilder och förmodligen lite roligare inlägg!

Är det någon av er som har bott och pluggat/jobbat utomlands? Eller kanske varit i Perth? Ni får jättegärna berätta om era erfarenheter så att jag vet lite vad jag ska förvänta mig. Skriv gärna i kommentarsfältet eller maila till [email protected]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • Och glöm för guds skull inte hillarys boat harbour!! My favourite place in Perth! Det är restauranger och butiker som alla är byggda på en brygga. Det är så himla mysigt!

  Frida 2014-09-24 08:50:09
  Svara
 • Hej!
  Läste precis inlägget. Jag var på utbytesår i Perth under tio månader och absolut älskade det (för det mest hahah). Perths citykärna är kanske inte det mest spännande du kommer att se men MY GOD vad underbart det är runt omkring utanför staden. Stränderna är hur fina som helst! Cottesloe, Scarborough och Mullalo är några av mina favoritstränder. Det kan vara lite krångligt att ta sig dit med buss och tåg (bil är alltid bäst men blir ju kanske lite svårt med vänstertrafiken) men det är det så värt! Smartrider heter deras motsvarighet till Stockholms accesskort. Om du vill shoppa så finns det en del ”gallerior” i de olika ”förorterna” och sen har du ju city såklart. MEN, subiaco är en station från huvudstationen (typ tc) och där finns det lite mer spännande butiker och cafeer. I Subiaco finns det även en grym hårsalong som heter circles of subiaco. Northbridge likaså, en station innan/efter ”tc”, där finns det massa mysiga cafeer, restauranger och odd shops. Om ni åker till Caversham wildlife park får ni klappa koalor och mata kängurus.

  Der är typ alltid soligt i Perth och under deras sommar kan det vara heat wave efter heat wave. Hoppas ni kommer trivas!

  Frida 2014-09-24 08:46:48
  Svara
 • Hej 🙂 Vad spännande att få flytta till ett helt nytt land (speciellt australien!!!) men jag förstår samtidigt att det är skrämmande. Jag hade en termin i min högskoleutbildning där jag fick välja kurser helt fritt inom mitt område och passade då på att läsa distanskurser under den terminen. Det gav mig tillfälle att bo var jag ville så jag sökte jobb som au pair och flyttade in hos en engelsk familj i London. Det är den absolut bästa tiden i mitt liv. Jag växte extremt mycket som person av att flytta helt ensam till ett främmande land och bo/jobba hos en familj jag aldrig tidigare träffat. Vissa dagar grät mig till sömns för precis som du är jag otroligt hemmakär och trivs bra i Sverige och nära min familj och vänner. Det var minst sagt främmande och påfrestande till en början. Men man blir ganska snabbt van vid en vardag och jag lärde känna nya människor och fick bo i LONDON! Det var en upplevelse som stundvis var ganska jobbig men nu när jag ser tillbaka på det så skulle jag mer än gärna flytta utomlands igen och prova en ny stad.
  Jag önskar dig ett STORT lycka till och håller tummarna för att ni känner er hemma ganska snabbt 🙂 Hör gärna av dig om du vill veta mer om mina erfarenheter!! 🙂 KRAM!

  Madeleine 2014-09-09 21:36:40 http://jaensson.blogg.se
  Svara
 • Först – Vilken fin blogg du har! Härliga bilder och varierat. Jag kan inte tala för Australien (har ännu inte haft chansen att åka dit). Däremot har jag bott i både Barcelona och bor för tillfället i Chile. Första gången jag och min man flyttade utomlands (till Barca) var jag sååå taggad. Vi träffade vänner direkt och lärde känna staden snabbt. Men efter några månader så kände jag att jag bara måste flytta till sydamerika. Och har aldrig vart gladare! Chile är så fantastiskt vackert och människor är väldigt annorlunda här. Det bästa är väl helt enkelt att lära känna folk som är ifrån landet. Alltså inte bara ett kontaktnät av andra svenskar. Det kan vara bra också, men verkar ju konstigt att flytta till andra sidan jorden för att bara vara med svenskar. Jag tror att du kommer ha ”the time of your life”. Lycka till! 🙂

  Matilda 2014-09-09 03:22:45
  Svara
 • Hej Fanny!
  last din blog I ett par ar nu, jag sjalv befinner mig I perth, australien! har backpackat har I australieni ett ar nu! spenderat ca 3 manader har I perth, Du kommer ALSKA DET! det ar sa vackert! folket ar helt underbart och vadret ar fantastiskt! stranderna ar amazing det finns absolut inget daligt att saga om australien det ar amazing! du kommer leva livet I perth glom dock inte bort ostkusten det ar lika amazing det!
  ser fram emot att lasa din redan underbara blog nu! ha en kul resa!

  erika 2014-09-08 04:39:16
  Svara
 • hej fanny! jag ska också flytta ner till australien, åker på onsdag faktiskt! 😀 ska dock resa runt och backpacka men kommer stanna så länge som jag kan. australien verkar vara helt magiskt och jag tvivlar inte en sekund på att du kommer trivas där 😀

  ronja norlén 2014-09-06 00:59:03 http://ronjali.devote.se
  Svara
 • Hej Fanny,
  Jag tänkte faktiskt ta och dela med mig utav min erfarenhet av just Australien. Jag valde att flytta dit ca en månad efter studenten, var alltså 19 år när jag och en kompis bestämde oss för att boka ett flyg en månad efter att idén kommit upp och vipps så sprang man omkring bland vita stränder, höga skyskrapor och pratade ett annat språk. Innan jag åkte var jag inget nervös men när jag kom ner och man skulle ta steget och söka jobb, boende och stod där och förstod att allt var verkligt så blev det så mycket större. Boendet gillade jag aldrig där nere då vi hela tiden bodde på hostel för att spara pengar till att resa runt osv, MEN allt annat med Australien är så jävla fantastiskt. Finns inte en enda dag som jag inte velat åka tillbaka. Saknaden till det landet, kulturen, människorna, värmen, stränderna ja allt är så himla fantastiskt där. Så jag tror du gör helt rätt i att åka. Nu var jag aldrig i Perth, men skulle det komma upp frågor kring kusten så har jag varit överallt. Från Melbourne ända till Cairns och upplevt det mesta.
  Hoppas du får det grymt. Är sjukt avundsjuk här!!
  / Rebecca

  Rebecca 2014-09-04 20:42:03 http://rebeccaemilias.blogg.se
  Svara
 • Åh vad kul och spännande! Stort lycka till! Ser fram emot att få följa dig i Australien 🙂

  Saga 2014-09-03 17:58:47 http://sagasplace.tumblr.com/
  Svara
 • gud vad roligt!

  Emilia 2014-09-03 12:39:56 http://meremilia.devote.se
  Svara
 • Vilket roligt äventyr! Och vad kul att ni kan göra det tillsammans! Lycka till!

  Sara 2014-09-02 22:47:37
  Svara
 • Vilka spännande och roliga nyheter Fanny! Jag flyttar själv till Australien om 6 dagar, dock till Sydney. Så om ni har vägarna förbi där, får du gärna hör av dig så kan jag säkert komma med några bra tips runt om i Sydney. 😉 Och så kan jag förhoppningsvis ta del av dina, ifall jag skulle få för mig att dra till Perth en sväng! Du når mig på mailen ([email protected]) eller i kommentarsfältet på min blogg (finest.se/isabelalden). 🙂 Kram och lycka till!

  Isabel Aldén 2014-09-02 22:12:29 http://finest.se/isabelalden
  Svara
 • Herreguud Fanny vilken grej! Tror du kommer fixa det hur bra som helst, stor fördel att du åker med Jesper då ni kan vara två om allt det nya plus skapa sociala kontakter. Stort grattis till er båda !

  Elvira 2014-09-02 21:44:39
  Svara
 • STOOOORT grattis och lycka till med allt !!!

  Jag ska få åka till Australien och jobba i sex veckor, så när jag kommer hem kommer jag säkert vara gött avundsjuk på att du ska få bo där ! Men jag gläds för dig riktigt mycket !

  zassa 2014-09-02 20:53:18
  Svara
 • ÅÅÅÅH va häftigt!!!!!! Hjälp vad avundsjuk jag blev, vilken upplevelse och erfarenhet för livet!
  Jag kommer absolut följa dig här på bloggen från ditt liv där borta, gud så spännande! Många lycka till, jag tror de kommer bli grymt!!

  Maja 2014-09-02 19:47:53
  Svara
 • Åh herregud vad spännande & ROLIGT! Så jäkla avundsjuk. Flytta utomlands är något jag också vill göra egentligen men precis som du säger så är pojkvännen det som är ”hemma” och på grund av det vill man inte lämna.

  Lycka till med din resa!
  Psst… Hanna Friberg (hannalicious) har bott i Australien i ett halvår, maila henne 🙂

  Moa - hobbyfotograf 2014-09-02 19:32:16 http://moahakansdotter.blogg.se
  Svara
 • Gud vad roligt och spännande för er! Ska bli väldigt roligt att följa bloggen när du är ”down under” också :). Jag flyttar till London nu i veckan för att plugga och känner igen dig i det du skriver. Nu är inte London lika långt bort som Australien men just det att lämna allt = aningen nervöst. Speciellt när jag inte känner någon där. Men det kommer nog gå bra 🙂 Haha. Lycka till med allt!

  Karin 2014-09-02 17:23:28 http://warnmarks.blogg.se
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Ja det känns jättespännande men också läskigt som sagt 🙂 Gud vad kul med London, ett stort lycka till till dig med!

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:11:57
   Svara
 • Vad kul för er båda! Lycka till och njut av hela upplevelsen 🙂

  Tina 2014-09-02 15:02:10
  Svara
 • Hej Fanny! Jag flyttade för två veckor sedan till Nairobi i Kenya för att plugga mitt andra år på gymnasiet här. Jag hade precis samma panikkänslor som du hade. Men genom att jag än så länge hela tiden har varit sysselsatt och fått uppleva nya intryck så saknar jag än så länge inte Sverige. Jag hoppas att du kommer få de bästa åren i ditt liv och att du kommer fortsätta hålla bloggen uppdaterad! Många kramar från Matilda 🙂

  Matilda 2014-09-02 14:31:39
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Gud så spännande med Nairobi och vad skönt att du inte längtar hem, hoppas på att jag får samma upplevelse!

   Jag hoppas detsamma för dig, stor kram!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:13:50
   Svara
 • Vad roligt och vilken upplevelse det måste vara 🙂

  Cherie | Börja Spring 2014-09-02 09:57:19 http://www.borjaspring.se
  Svara
 • GUD VAD KUL!! Du kommer verkligen inte ångra dig, jag lovar!! Hemma finns alltid kvar sen!
  Har pluggat i USA och det viktigaste jag tror att jag skulle ta med mig är att det är sjukt jobbigt när man kommer dit och börjar inse att man är långt hemifrån och det är här man ska bo men att det blir mycket bättre! Det är alltid jobbigt i början och man måste ge det ett tag. Allt blir så mycket starkare när man inte är ”hemma” så det blir rätt mycket upp och ner i humöret i början.. Sedan även att man måste få in en vardag, vilket kan vara svårt då man är på ett ställe man kanske skulle fara på semester i annars och som har helt annorlunda klimat. Visst, man kan ”vara på semester” första veckan eller så, men sedan är det viktigt att få in en vardag tror jag.
  Hm, finns så mycket man kan tänka på, men egentligen tror jag det är bäst att bara uppleva det själv, man lär sig! Bara kom ihåg att uppskatta tiden när du är där för du kommer sakna det sedan då du flyttar därifrån!

  Tvilda 2014-09-02 08:48:45
  Svara
  • Svar på Tvildas kommentar.

   Tusen tack för dina tips! Jag tror att du har helt rätt ang. vardagen, det är ju något sådant som får det att kännas som hemma 🙂

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:15:38
   Svara
 • Wow, gud vad häftigt! Jag flyttade nyligen till USA där jag bor precis utanför Washington DC och jobbar som Au pair i en amerikansk familj. Har snart spenderat en månad här, vilket är mycket längre än jag någonsin varit hemifrån och utan familj och vänner förut. Även om jag haft en del hemlängtan så går det bra då skype och motivationen alltid finns där. Jag är säker på att det kommer att bli ett underbart år, lycka till! 🙂

  Elin 2014-09-02 02:14:07 http://aupairamerica.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Tack så mycket och vad kul med USA! Jag funderade faktiskt också länge på Au Pair där innan jag träffade Jesper och fick en massa andra planer… haha. Men som du säger, Skype kan nog rädda en hel del! Haha.

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:16:38
   Svara
 • å va kul!

  diman 2014-09-01 23:24:53 http://www.nattstad.se/dimand
  Svara
 • Wow, vad häftigt! Grattis, till er båda för nya äventyr och erfarenheter! Måste kännas otroligt roligt, men samtidigt lite läskigt. Men det blir nog kanonbra! (:
  Hur löser du det med visum? Student-visum första året om du ska plugga antar jag, men sen?
  Var i Australien (och NZ) i vintras och hade en otroligt härlig tid! Besökte dock aldrig Perth, tiden räckte inte riktigt till och landet är väldigt mycket större än man tror.. haha. Hoppas ni får det jättebra där borta, även fast det är ett tag kvar, men lyckoönskningar till er båda! (:

  Sally 2014-09-01 22:49:49
  Svara
  • Svar på Sallys kommentar.

   Tack så jättemycket!

   Ja precis, studentvisum första året och sedan tänkte jag utnyttja mitt Working Holiday andra året 🙂

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:17:50
   Svara
 • Men vad roligt!!! Jag flyttade till USA för ett år sedan och det har vart mitt livs bästa år. Jag flyttade ensam utan att känna någon vilket har vart tufft emellanåt men jag har klarat mig bra. Första gången jag har vart ifrån mamma & pappa i mer än två veckor, har inte sett dom på ett år nu. Men det har gått bra, Skype finns ju och tiden springer iväg!

  Jenny 2014-09-01 22:36:32
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Gud så spännande, och läskigt! Jag tror som du säger att det kommer bli tufft ibland men även att man lär sig otroligt mycket av det och utvecklas som person.

   Stor kram!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:18:46
   Svara
 • Åh vad roligt Fanny! Vad glad jag blir för er skull 🙂 Jag ser framemot att följa er resa via din blogg!

  MALIN 2014-09-01 22:28:57 http://malinkirstine.se
  Svara
 • Gud vad roligt! Jäklar! Vad händer med er lägenhet? Ska ni sälja eller hyra ut eller så? Jag är nämligen nybliven student som gör allt jag kan för att hitta någonstans att flytta men det är sjukt svårt att hitta någonstans att bo.

  Linnéa 2014-09-01 21:58:37
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Verkligen! Jag ska hyra ut den från och med Februari för 11 000 i månaden (möblerat och inklusive TV & Bredband), den är 34 kvadrat och ligger i Birkastan. Så är någon intresserad är det bara att maila!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:20:52
   Svara
 • ååh kul! ska ni sälja lägenheten eller hyra ut den? 🙂

  anonym 2014-09-01 21:46:17
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Verkligen! Hyra ut 🙂 Tycker för mycket om den för att släppa den helt, haha. Vill ha den att komma hem till sedan!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:21:15
   Svara
 • Men åh va härligt! Är också en ganska hemmakär person men det är kul att testa på nya saker! 🙂

  maria 2014-09-01 21:27:45 http://mariasv.devote.se
  Svara
 • Såååå kul!

  Isabell 2014-09-01 21:06:40
  Svara
 • Hej Fanny! Oroa dig inte. Jag bodde i Perth i 1,5 år, det var en fantastisk tid!! Jag kommer ursprungligen från Sthlm men pluggar just nu på annan ort. Perth is my second home 🙂 Den staden har allt; magiska stränder, grymt uteliv, stadspuls men samtidigt inte alltför stor stad!! Du kommer älska Perth, och dess människor är fantastiska, såå trevliga! Och det är väldigt lätt att skaffa jobb där, så oroa dig inte för det heller. Jag hade nog 4-5 olika jobb under tiden jag bodde där.
  Stort lycka till, är avis!! 🙂

  Malin 2014-09-01 21:02:25
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Gud vad glad jag blev över din kommentar, tack! Det känns mycket lättare nu. Jag har aldrig hört något om Perth direkt av någon som bott där förut men läst att det ska vara en väldigt fin och trevlig stad. Och härligt med jobb också, det känns skönt att veta 🙂

   Kram och tack!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:24:30
   Svara
 • Gud vad roligt för dig 😀

  Sofia 2014-09-01 20:49:38 http://byfia.com
  Svara
 • WOW!! Vad GALET ROLIGT för er! Kommer dock sakna att ha en av favoritbloggarna i Sverige, på hemmaplan! Hoppas verkligen att din blogg fortsätter vara det den är idag, älskar den! <3 All freaking lycka till dig! Du kommer klara det galant. det lovar jag. Jag är också en otroligt hemmakär person – samtidigt som jag drömmer om att flytta till Stockholm, London eller New York. Det förstnämnda är väl mest lämpligt i dagsläget haha.

  Eira 2014-09-01 20:41:08 http://www.fashionwardrobe.devote.se
  Svara
  • Svar på Eiras kommentar.

   Förstår precis, som sagt så gillar jag inte själv när bloggare flyttar men jag ska göra mitt absolut bästa för att inte ändra bloggupplägget även fast innehållet kommer bli lite annorlunda. Mina förhoppningar är att det till och med blir bättre!

   Tack för din kommentar och vad gäller storstäder så måste jag ju faktiskt säga att jag tycker Stockholm räcker, världens bästa stad, älskar att bo där 🙂

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-09-02 18:26:55
   Svara
 • WOW vad häftigt!! Ser fram emot att följa din blogg även när du flyttat! 🙂 Massa kramar

  BECCA- Mode och vardag! 2014-09-01 20:09:24 http://www.rebeccalahti.blogg.se
  Svara
 • Så spännade!

  Maja 2014-09-01 20:09:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!