10 THINGS I LOOK FORWARD TO IN SEPTEMBER

958ac83b9a35f9193c91c2a66163def4_686x0_c_85_s_v4

Godmorgon alla läsare och godmorgon September! Den första höstmånaden och en av mina favoriter. I September har man inte riktigt insett än hur dum man var som var sugen på hösten och njuter fortfarande till max av första kvällarna med tända ljus, att stanna inne och mysa och bära nya höstkappan. I år är dessutom mitt September fullspäckat med roligheter, här är 10 av dem: 

1. Frankrike / France

På onsdag reser jag till Frankrike med familjen för att besöka Paris, Champagne och Rivieran. Jag är galet taggad på en liten sommarförlängning och det ska dessutom bli supermysigt att vara bara vi fyra, just like old times. Det brukar alltid vara någon som saknas när vi ses eller så är det vid något tillfälle då massa andra personer är med. Nu är det en vecka men bara de tre personer som känner mig bäst i hela världen!

This Wednesday I’m going to France with my family to visit Paris, Champagne and the Riviera. I’m really looking forward to a small summer extension and it will also be super nice to be just the four of us, just like old times. There is usually always someone missing or we’re with lots of other people. Now it’s a week with only the three people who knows me best in the whole world!

2. Inhandla höstgarderoben / Buy some new clothes for fall

Det var länge sedan jag var såhär taggad på en ny höstgarderob! Jesper har tagit ner lite flyttkartonger från vinden åt mig så jag ska göra en rejäl utrensning ur garderoben, satsar på att få bort fyra femtedelar, och sedan ska jag fylla på med lite nya, fina nyckelplagg för hösten och vintern. Min inköpslista kommer i ett separat inlägg sedan!

It was a long time since I was this psyched about a new fall wardrobe! Jesper has taken down some moving boxes from the attic for me so I’ll do a big purge of my closet, I’m aiming to put away four fifths, and then I’ll fill it with new, nice key pieces for fall and winter. I’ll publish my shopping list in a separate post!

3. Höstplanteringar / Planting

Jag älskar att göra uteplanteringar på jobbet på hösten! Det blir alltid så fint med färgglad ljung, prydnadskål, cyklamen och min personliga favorit ”vaktelbär” i en fin korg. Perfekta gå-bort-presenten!

I love doing outdoor plantings at work during the fall! It is always looks so beautiful and ”fall-like” in a nice basket. It’s a perfect gift if you’re going to dinner at a friends house or visiting a relative!

september

4. Stanna inne en hel regnig dag / Stay in a whole rainy day

Jag längtar efter att vara ledig en riktigt regnig och ruskig dag och bara stanna inne. Ha på mig mina mysigaste tofflor och pyjamas hela dagen, dricka löjligt mycket te, läsa inspirerande bloggar, baka, se en mysig film, läsa en bra bok och bara mysa. När jag skrivit sådant här förut så har jag fått frågor som ”Gör du verkligen det där på riktigt? Det är något som folk alltid pratar och skriver om men som man aldrig faktiskt gör” men ja, jag är en sådan person som faktiskt gör (och älskar) det!

I long to be free from work a rainy day and just stay inside. Wear my coziest pajamas and slippers all day, drink tea, read inspiring blogs, bake, watch a cozy movie, read a good book and just cuddle. When I have written like this before I have got questions like ”Do you really do that for real? That’s something that people always talk and write about, but you never actually do it” but yes, I am the kind of person that actually does (and love) it!

5. Los Angeles

Resan till Los Angeles med min bästa vän i slutet av September känns ju som något av en höjdpunkt. Strandhäng, shopping, roadtrip, god mat och bästishäng i 11 dagar är ju ganska så svårslaget.

The trip to Los Angeles with my best friend in late September feels like something of a highlight. Beach Hang, shopping, roadtrip, good food and my best friend for 11 days is pretty hard to top.

6. Det-bästa-av-två-världar-outfisen / Best-of-both-worlds-outfits

Med detta menar jag de där få dagarna då temperaturen tillåter en att kombinera höstkläderna med sommarkläderna. Kappa över klänningen, stickat till bara ben och skinnbyxor till magtoppen. Det blir inte så mycket bättre.

By this I mean those few days when the temperature allows one to combine the autumn clothes with summer clothes. Coat over the dress, knit to bare legs and leather pants to the crop top. It doesn’t get much better than that.

septemberr

7.  Skriva en lista med mål / Write a list of goals

Jag skriver alltid mina ”nyårslöften” på hösten. Jag tycker att det känns mer som en nystart än vad Januari gör och jag är alltid mer taggad och fylld med energi. Så på hösten knåpar jag ihop en lista med mål som jag vill nå fram till nästa sommar. Det kan vara allt från följare på Instagram till att jobba på att släppa taget om olika situationer lite ibland (kontrollfreak). Sedan stämmer jag av i Maj/Juni och kryssar för de jag har nått och de jag inte klarat får hamna på listan nästa höst igen.

I always write my ”new year resolutions” in the fall. I think it feels more like a new beginning than January do and I’m always more filled with energy. So in the fall I put together a list of goals I want to reach before next summer. It can be anything from followers on Instagram to work on letting go of situations a little sometimes (control freak). Then I check in May/June and write a star at the goals I have reached and the ones I didn’t I’ll write down on the list for next fall. 

8.  Bakdag med Matilda / Baking day with Matilda

Jag och Matilda har bokat in en dag i mitten av September då vi ska prova några recept och fota en massa. Det är så kul med en vän som också behöver ett ständigt förråd av fina och inspirerande bilder, då kan vi samarbeta lite ibland och slå våra kloka huvuden ihop!

Matilda and I have decided a day in the middle of September when we will try some recipes and shoot a lot. It’s so fun with a friend who also needs a constant supply of beautiful and inspirational pictures, we can collaborate sometimes and put our heads together!

9. Komma igång med bloggen igen / Get a new blog start

Det är mycket resor och tid borta den här månaden men när jag är hemma hoppas jag på att komma igång med 3-inlägg-om-dagen regeln igen efter lite sommarsemester från just den regeln. Ett på morgonen, ett vid lunch och ett på kvällen. Det brukar alltid bli perfekt och man kan täcka tre olika områden som outfit/recept/tips t ex.

There is much travel and time away this month, but when I’m home, I hope to get started with the 3-posts-a-day rule again after my small summer vacation from that particular rule. One early morning, one at lunch and one in the evening. It always seems to be perfect and I can cover three different areas like outfit/recipe/a tip for example.

10. Plocka svamp / Mushroom picking

Trots fullspäckat schema måste jag hinna ta mig till mormor och morfar i Hedemora någon dag för svampplockning. Det är ett absolut höst-måste för mig och något jag vägrar att missa.

Despite my busy schedule, I have to make time to go to grandma and grandpa in Hedemora for mushroom picking. It is an absolute autumn must for me and something I refuse to miss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!