Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MINA 10 FAVORITRESEMÅL: AMALFIKUSTEN

Under 10 veckor nu i höst tänkte jag lista ett av mina favoritresemål varje söndag. Jag har besökt otroligt många fantastiska platser men jag har valt ut 10 favoriter som jag tänkte skriva lite extra om. Jag hoppas att ni kommer gilla det!

For 10 weeks this fall I thought I’d make a list of my favorite travel destinations, a new one every Sunday. I have visited a lot of great places but I’ve selected 10 favorites that I’m going to write about. I hope you’re going to like it!

amalfikusten.

About the Amalfi Coast

Amalfikusten ligger i Italien och är en rad fantastiskt vackra städer som klättrar längst bergsväggarna med det kristallblå havet precis nedanför. Här hittar du allt från superfina restauranger på höjderna med utsikt över vad som känns som hela världen till små söta, italienska torg med familjeägda pizzerior. Det finns en del stränder att välja bland men då får man vara beredd på att klättra, hela 465 trappsteg ner och 465 trappsteg upp blev det dagen vi skulle besöka en av stränderna i staden Amalfi, men det var värt det!

The Amalfi Coast is located in Italy and is a series of stunning towns built into the mountain walls with the crystal blue ocean just below. Here you will find everything from 5 star restaurants on the heights overlooking what feels like the whole world to small, cute, Italian plazas with family-owned pizzerias. There are a few beaches to choose from, but then you should be prepared to climb. We climbed 465 steps down and then 465 steps up again the day we visited one of the beaches in the town of Amalfi, but it was worth it!

amalfi2

How to get here

När vi var här flög vi från Arlanda till Rom där vi hyrde en bil och körde sedan några timmar rakt ner mot kusten tills motorvägen byttes ut mot svindlande utsikter och smala vägar som snirklade sig upp och ner längst bergsväggarna. Riktigt läskigt men så vackert så att det var värt det! Sedan tog vi en båt på ca 1,5 timme över till Capri ett par dagar. Vi såg flera städer men bodde bara i Amalfi och på Capri, dock så önskade vi att vi hade haft tid att bo i Positano med då det enligt mig var den absolut vackraste staden! Vill man inte åka bil så långt kan man antingen ta tåget från Rom till Neapel (tar 90 minuter) eller flyga direkt till Neapel, tyvärr så går det inga direktflyg dit från Sverige.

When we were here, we flew from Stockholm to Rome, where we rented a car and drove for several hours straight down towards the coast until the highway was replaced with dizzying and narrow roads up and down along the mountain walls. Really scary but so beautiful that it was worth it! Then we took a boat at about 1.5 hours over to Capri for a few days. We saw several cities but only stayed in Amalfi and Capri, however, so we wished we’d had time to stay in Positano for a few days too, according to me it was the most beautiful city!

b29754fb4b5e7ba1f473af6fe95a553a_686x0_c_85_s_v4

Where to stay

Vi bodde på två olika hotell under vår vistelse här. Hotel Bellevue Suites i Amalfi (hemsida här) och Hotel San Michele på Capri (hemsida här), jag rekommenderar båda! Inget superlyxigt men fantastiska utsikter och väldigt prisvärt.

We stayed at two different hotels while we were there. Hotel Bellevue Suites in Amalfi (website here) and Hotel San Michele at Capri (website here), I recommend both! Not super luxurius but amazing views and worth the money. 

amalfi1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Verkar helt underbart!

  Amanda 2014-08-24 19:04:16 http://mjuppi.blogg.se
  Svara
 • Gillar också Amalfikusten! Vill även tipsa om att spendera en halvdag i Pompei, så häftigt och historiskt! Vi tåg tåget dit från Sorrento, smidigt.

  Positano ska givetvis besökas, men jag hade inte bott där utan i Sorrento, då Positano är ganska turistiskt.

  Capri är lika fantastiskt som det verkar!

  Charlotte 2014-08-24 10:41:37
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Tack för dina extra-tips! 😀 Vi åkte förbi Pompei och tittade lite men inget helhjärtat tyvärr, det hade varit superkul!

   Ja Capri är verkligen fantastiskt och helt klart värd ”hypen”.

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-08-24 13:29:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!