GUIDE: 10 TIPS OF HOW TO GET A BETTER BLOG

1

Om du är seriös med din blogg och vill att den ska bli större så krävs det att du ser bloggning som ett jobb. Avsätt tid, planera, investera i nödvändigt material och var seriös med det. Se det som att du jobbar hemifrån och om du inte ha tillräckligt bra självdiciplin för att bara göra det så får du ibland spela din egen chef och ge dig själv arbetsuppgifter. Sätt mål på hur mycket jobb du ska göra med bloggen innan du ”går hem för dagen” eller tar en lunchrast. Du kommer snabbt märka stor skillnad på hur mycket du får gjort på kortare tid!

If you are serious about your blog and want it to get bigger it is required that you see blogging as a job. Set aside time to blog, plan everything, invest in the necessary materials and be serious about it. Think of it as if you work from home and if you do not have enough self-discipline to just do it so you can sometimes play your own boss and give yourself tasks. Set goals on how much work you will have to do with the blog before you ”go home for the day” or take a lunch break. You will quickly notice a big difference in how much you get done in less time!

.

Det är väldigt viktigt att du skriver om det som intresserar dig och inte det du tror att alla andra vill läsa. Om du inte till 100% älskar något du skriver om så kommer det lysa igenom och innehållet tappar trovärdighet och känsla. Det är bättre att du siktar in dig på att skaffa läsare som tycker om det du tycker om istället för att anpassa innehållet efter de läsare du tror att du har.

It’s very important that you write about what interests you and not what you think everyone else wants to read. If you don’t love something you write about it will shine through and the content loses credibility and feeling. It is better to aim on getting readers who like what you like instead of adapting the content to the readers you think you have and what they like.

3

Nu för tiden är det mer än hälften av alla läsare som endast (och då menar jag endast) tittar på bilderna. Därför är det väldigt viktigt att du lägger fokus på detta i dina inlägg. En blogg med många bilder och lite text är mycket lättare för en ny läsare att fastna vid än en blogg med mycket text och några få bilder. Se till att bilderna både har bra kvalitet, är fin i sig, syns ordentligt och säger mycket om vad inlägget handlar om. När du skriver ett inlägg ska du utgå från att du har bra bildmaterial och sedan skriva lite text, inte börja med texten och sedan försöka hitta någon bild som kanske skulle passa. Jag fotar med min Canon EOS 550D och den fungerar superbra för de som inte är så superduktiga på kameror. Ännu ett plus är om du blir duktig på att redigera dina bilder. Du behöver absolut inte köpa Photoshop för flera tusen kronor utan det finns massor av bra gratisprogram. Jag använder Picasa och Fotor!

Nowadays it is more than half of all readers that only (and I mean only) look at the pictures. Therefore it is very important that you focus on this in your posts. A blog with many pictures and short texts are much easier for new readers to like to than a blog with lots of text and few images. Make sure the images both have good quality, is beautiful in itself, are visible and says a lot about what the post is about. When you write a post, you should use good images as a base and then write some text, never begin with the text and then try to find a picture that might fit. I take all my pictures with my Canon EOS 550D and it works for me. Another plus is if you are good at editing your images. You certainly don’t have to buy Photoshop for several thousand of crowns, but there are tons of great freeware. I use Picasa and Fotor!

.

En fin design är viktigt för bloggens helhelt. Försök att hålla det enkelt och läsvänligt. Vit bakgrund och svart text, enkla typsnitt, stora ytor och ja, en enkel känsla helt enkelt. Antingen kan du försöka fixa ihop en design själv eller så kan man köpa en billigt.

A nice design is important for a blog to look attractive. Try to keep it simple and readable. White background and black text, simple fonts, large areas, and yes, a simple feeling over it. Either you can try to fix your own design or you can buy one cheap.

5

Här är min favoritpunkt, kontrollfreak som jag är! Haha. Planera, planera, planera är nyckeln till mycket. Jag har en bloggbok där jag skriver ner ALLT som rör bloggen. Jag har scheman med alla dagar där jag skriver i inläggen som ska publiceras så att jag kan se att jag får en bra blandning och kan planera i förväg utan att behöva vara orolig för att jag ska glömma, jag skriver ner alla idéer, planerar större inlägg som detta med punkter, vilken ordning de ska komma i osv. Min bloggbok är bland det viktigaste jag har och jag har med mig den vart jag än åker! Never without my bloggbok (;

As the control freak that I am, this is my favorite part! Haha. Planning, planning, planning is the key to alot. I have a blog notebook where I write down EVERYTHING related to the blog. I have schedules with all the days where I write down what posts that will be published so that I can see that I get a good mix and can plan ahead without having to worry that I’ll forget anything, I write down all the ideas I get, plan bigger posts like this with points, what order they’ll come in and so on. My blog notebook is among the most important thing I have and I have it with me wherever I go! Never without my blog notebook (;

.

Här skiljer sig bloggar väldigt mycket från land till land, men i Sverige krävs nästan alltid daglig uppdatering för att läsare ska stanna kvar. Idéen med en blogg (tycker jag i alla fall) är att läsarna ska kunna gå in några gånger om dagen och alltid hitta ny inspiration eller något att läsa. Sätt ett mål på hur många inlägg om dagen du ska göra, jag brukar skriva 3 vilket egentligen är minimum om du frågar proffs eller de som har större bloggportaler.

This is very different from country to country, but in Sweden is almost always required daily updates for readers to stick around. The idea of ​​a blog (I think anyway) is that readers should be able to go in a few times a day and always find new inspiration or something to read. Set a goal of how many posts a day to do, I usually write 3 which is basically the minimum if you ask professionals or those who have major blog portals.

7

Underskatta inte sociala medier! Instagram, Facebook, Pinterest och Twitter kan vara dina bästa vänner. Marknadsför dig på dessa plattformar så är det ett superbra sätt att nå ut till fler läsare och sprida dina inlägg mycket lättare än vad det är att sprida en hel blogg.

Do not underestimate social medias! Instagram, Facebook, Pinterest and Twitter can be your best friends. Promote yourself on these platforms, it is a superb way to reach more readers and spread your posts much easier than it is to spread a whole blog.

.

Försök att alltid hålla bra kvalitét på din blogg så att du får en bra helhet. Ibland lägger jag upp inlägg bara ”för att” och sedan får jag ändå ångest över att se det på bloggen och längtar tills jag ”bloggat ner det” så att det har försvunnit från förstasidan. Jag har lärt mig att då är det bättre att inte lägga upp något alls! Men något som man måste inse att att det tar tid, såååå mycket mer tid än vad läsarna någonsin kommer förstå att skriva ett bra kvalitetsinlägg så man måste vara beredd på att lägga den tiden. Det här inlägget t ex. har tagit mig ca 4,5 timme allt som allt. För mig är det värt det för jag älskar att göra sådant här all in, men bestäm om det är värt det för dig!

Always try to keep good quality on your blog so that you get a good overall look. Sometimes I put up a post just because and then I hate seeing it on the blog and wait until I ”blogged it down” so that it has disappeared from the front page. I’ve learned that it’s better not to post anything at all if this is the case! But something you must realize is that it takes time, soooooo much more time than what your readers will ever understand so in order to write a good quality post you must be prepared to put in that time. This post for example took me about 4.5 hours in all. To me it’s worth it because I love doing this kind of posts all in, but you have to decide whether or not it’s worth it to you!

9

Skriv alltid ner alla idéer du får. Oavsett om det är på ett inlägg, en fotoidé, en ny hemsida att kolla in, ett recept du vill prova eller en trend du vill kolla upp. Jag vet att man alltid tänker att ”det är ingen fara, jag kommer komma ihåg det” ungefär som när man gömmer sina grejer på sådär fantastiskt bra ställen som man aldrig minns sedan. Skriv ner det direkt! Du kommer att samla på dig så himla mycket gratisinspiration som du kan njuta av sen.

Always write down any ideas you get. Whether it’s on a post, a picture idea, a new website to check out, a recipe you want to try or a trend you want to check out. I know that you always think that ”it’s okay, I’ll remember it” like when you hide your stuff in those fantastic places that you never remember after. Write it down immediately! You will collect so much free inspiration that you can enjoy later.

.

Även om dina läsare inte ska styra din blogg så skadar det aldrig att lyssna på dem. Kommer de med ett önskemål på inlägg som passar i din blogg, skriv ett sådant! Var också noga med att svara på kommentarer och mail så att du hela tiden har kontakt med dina läsare. De är ju de som ger dig allt det roliga som rör bloggning!

Even if your readers shouldn’t control your blog it never hurts to listen to them. If they ask for a specific post that fits your blog, write it! Also be sure to respond to comments and emails so that you are constantly in contact with your readers. They’re the ones that give you all the fun related to blogging!

Jag hoppas att ni har haft nytta av det här inlägget och att det hjälpte någon av er! Kram!

I hope you’ve enjoyed this post and that it might helped some of you! Big hug from me!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jätte bra med de här tipsen!! Blev mycket mer inspirerad av att blogga nu:)!

  Anna 2014-06-01 20:17:07 http://Annus.blogg.se
  Svara
 • Thank you so much for this post!
  It really is a very very good one!
  You wrote that you did about 4,5hours about it, well I can honestly say that I appreciate every minute you’ve put in it!
  Thank you so so much 🙂
  xo Lyn (a loyal follower since many moths!)
  www.blondebutterflies.blogspot.com

  Svara
 • Tack för super bra tips! Jag skulle verkligen vilja få mer inspiration och tips kring hur du använder din bloggbok. Har själv försökt styra upp planering och sånt men det är svårt. Skulle bli så tacksam om du vill skriva mer om detta.

  Anna 2014-05-30 16:32:06
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Vad kul att du gillade tipsen! Jag kan fixa ihop ett inlägg om det tills början av nästa vecka 🙂

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-05-30 19:06:39
   Svara
 • Hej Fanny, har inga tankar på att starta en blogg men läste ändå igenom alla tips och måste beundra dig för hur du lägger upp så smarta tips på ett lättfattligt sätt Grymt !

  Minna 2014-05-29 15:47:03
  Svara
 • jättebratips 🙂

  Emma 2014-05-29 08:26:03 http://emiis.se
  Svara
 • Jättebra tips! Bilderna på bloggen är så himla bra nu :-), det syns att du jobbar hårt! Kan hålla med Emelie lite men inte för att jag vill veta vad du gör och har på dig på morgonen men kanske för att jag älskar Stockholm och gillar alla tips om ställen att äta på och göra saker :-D.

  Anneli 2014-05-29 06:06:58
  Svara
  • Svar på Annelis kommentar.

   Vad kul att du gillar dem! Bättre på Stockholmstips kan jag bli ändå, utan att ändra något på bloggen 🙂 Kanske är dags för en Stockholmsguide snart!

   Kram!

   Fanny Staaf 2014-05-29 10:14:28
   Svara
 • Superbra tips!

  Celine 2014-05-29 00:49:05 http://celinealfredssons.blogg.se
  Svara
 • GRYMMA tips, precis vad jag behövde just nu, tack! Och tack för en riktigt grym blogg, kram!

  Eira 2014-05-28 22:22:04 http://www.fashionwardrobe.devote.se
  Svara
 • Tack för bra tips, tycker att det lät vettigt 🙂
  Även om jag skriver mest för mig själv för att ha en ”kalender” att se tillbaka i.
  Sen är det en skön plattform att skriva ut sina tankar och funderingar 🙂

  Maddo 2014-05-28 22:16:49 http://maddo.se
  Svara
 • Jag håller faktiskt inte med dig, visst ska en blogg vara snygg och genomtänkt, men jag finner bloggar med för mycket planerade inlägg ointressant, jag gillar inlägg som ”nu ska jag hit och göra det” tillsammans med en bild, så tyvärr tycker jag din blogg har försämrats det sista 🙁 sen förstår jag faktiskt inte hur det inlägget kunde ta 4,5 timme? Vad är det i själva processen som tar så lång tid? 🙂

  emelie 2014-05-28 21:13:56
  Svara
  • Svar på emelies kommentar.

   Jag förstår dig precis! Jag vet att det finns många som gillar hur alla bloggar var för några år sedan, mer uppdatering och absolut mest ”vardagsliv”. Själv så tycker jag inte att det är roligt längre att bara läsa om vad någon gör på dagarna och någon cambild på hur de ser ut på morgonen utan jag älskar kvalitetsbilder på outfits och annat, genomarbetade inlägg och en massa tipsinlägg som är matiga. Eftersom att det är vad jag själv tycker om och läsa har det blivit så att jag gärna har det så på min blogg också vilket de flesta av mina läsare verkar tycka väldigt mycket om, men självklart förstår jag att inte alla gör det. Jag skriver ju fortfarande vad jag gör om dagarna och ”nu ska jag iväg och göra det”, speciellt när jag reser, det är bara inte fokus i alla inlägg längre och har lite bättre bilder till 😉 haha.

   Det som tog tid i just detta inlägg är att jag först kom på idéen, sen satt jag och skrev upp rubriker som först blev 15 lite luddiga som jag satte ihop till 10 ordentliga, sedan skulle jag hitta passande och fina bilder, lägga in rubrikerna på dem, fixa de andra rubrikerna, lägga dem i en bra ordning så att bilderna kommer på varannan men att det ändå blir en bra blandning, sedan skriva alla texter, gå igenom, översätta allt till engelska, gå igenom, förhandsgranska osv. Sedan är jag en perfektionist också 😉 haha. Så, därför tar det ett litet tag!

   Hur som helst, det känns jättetråkigt att du tycker att min blogg inte är lika bra längre men samtidigt så förstår jag ju som sagt att det inte kan passa alla. Tack för din kommentar och stor kram!

   Fanny Staaf 2014-05-28 21:38:31
   Svara
 • Bra tips Tack 🙂

  http://salemontherun.com

  Salem 2014-05-28 20:59:37 http://salemontherun.com
  Svara
 • great tips! thanks so much!!

  http://hashtagliz.com

  liz 2014-05-28 19:08:07 http://hashtagliz.com
  Svara
 • Håller med om att detta är vad som krävs, även för att jag själv ska läsa en blogg kontinuerligt!

  Hanna 2014-05-28 19:00:37 http://nattstad.se/dearhanna
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!