DIY: PÅSKPYSSEL

pask agg1 IMG_19352 Bloggbilder ss1473

För att kunna hänga ägg i ett påskris måste du börja med att blåsa ur dem så att det bara är skalet kvar, det är mycket lättare än vad man kan tro! Picka ett litet hår med en nål i båda ändarna av ägget (det måste vara större än själva nålhålet så man får hacka lite på kanterna tills det blir lagom) och blås sedan i det ena hålet så att äggets innehåll kommer ut ur det andra. Försök att hålla så tätt som möjligt runt munnen så att all luft kommer in i ägget så går det mycket lättare. När ägget börjar kännas tomt kan du hålla det under kranen och blåsa några gånger emellan tills det bara är vatten eller luft som kommer ut. Sedan är det klart!

agg3 IMG_19542(2)

1. Dessa ägg blir supersöta och passar perfekt att hänga i riset eller kanske lägga i en skål som jag gjorde. Börja med att lossa det yttersta lagret från servetten (det med färg), servetter brukar ha två eller tre laget papper.

2. Lägg servetten över ägget och pensla försiktigt på äggvita så att servetten fastnar. Ett tips är att försöka separera äggula och äggvita när du blåser ur äggen så slipper man slösa så mycket på dem.

IMG_19932

3. Klipp försiktigt bort det av servetten som blir över och måla över de lösa ändarna med äggvita.

4. Låt torka på ett fat i ca 2 timmar.

5. Om du vill hänga upp äggen kan du skapa en cirkel av ståltråd (snurra ändarna om varandra) och gör en liten krok av den snurrade delen som du sedan lirkar in i ett av hålen och vrider om så att den liksom hakar i insidan av ägget och fastnar.

6. Klara!

Bloggbilder ss1471 agg2 Bloggbilder ss1476

Dessa ägg blir så galet söta och de är dessutom superlätta att göra, det går på ett kick så har du hemmagjorda, fina små påskägg. Jag tror att jag ska blanda dessa med helt fjädertäckta ägg i samma färger som vi säljer i butiken, det blir nog en väldigt fin mix. Hur som helst, vill ni göra egna fjäderägg så gör ni såhär:

Bloggbilder ss1472

1. Leta upp en fin fjäder och håll den mot ägget så att du ser att den passar. Blir den för lång kan du klippa av den lite.

2. Spraya ena sidan av ägget med spraylim.

3. Tryck försiktigt fast fjädern och låt torka.

4. Vill ni ha upphängning kan ni läsa en beskvrivning på äggen med servetter.

5. Klart!

Bloggbilder ss1475

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Å så bra tips! Testade att göra de mönstrade, dom blev super söta 🙂

  linnea 2014-04-19 01:15:15 http://linneagullarbergs.blogg.se/
  Svara
 • Vad fint de blev! Jag får försöka mig på något liknande 🙂

  josefine 2014-04-15 07:27:36 http://josefinesl.devote.se
  Svara
 • Åh vad mysigt att påskpyssla !

  Helle 2014-04-14 13:59:57
  Svara
 • Så jättefint!

  Clara 2014-04-14 12:20:08 http://clararingqvist.blogg.se
  Svara
 • Jisses så fina dom blev 🙂 Nu vet jag vad jag ska sysselsätta mig med någon kväll.. Såg även ett DIY tips för någon dag sen om att ”marmorera” äggen.. tror det hette så. När man droppar lite nagellack i en skål med vatten och snabbt doppar ägget. Så fastnar lacket på skalet och blir otroligt fina mönster 🙂 Litet tips bara!

  Madeleine 2014-04-14 08:55:14 http://jaensson.blogg.se
  Svara
 • Vart har du köpt fjädrarna? 🙂

  jennie 2014-04-13 22:30:19
  Svara
 • Var bara tvungen att springa ut i köket o göra tre små ägg med servetter på prov 🙂 hoppas de blir bra när de torkat 🙂 tack för dina fina diy tips 🙂

  Frida 2014-04-13 20:10:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!